Canada tips?

Hoi,

Volgend jaar augustus (na het behalen van m’n middelbare school examen)ben ik van plan om voor een paar maanden richting Canada te vertrekken. Wellicht via een organisatie die dan dat visum voor me kan regelen. Nu had ik een vraagje, welke stad is nou echt aan te raden om een tijdje te verblijven in Canada? En is het wel zo verstandig om via een organisatie te gaan?
Hoop dat jullie reageren!

Hoi Maaike,
ik heb in het ander topic ook al gereageerd over de visumaanvraag.
je kunt de boel ook regelen via bv Travelactive, maar dat is vrij duur.
De visumaanvraag kun je ook heel goed zelf regelen, maar dan moet je nu wel snel zijn, zoals ik al schreef.
Verder is het natuurlijk een kwestie van ticket, werk en verblijf regelen, maar daar heb je dan (als je je visum hebt) nog wel een aantal maanden de tijd voor.
Je aanvraag voor visum/werkvergunning heeft nu prioriteit.

Hier een paar links van uitwisselingsorganisaties:
http://www.travelactive.nl/
http://www.wereldstage.com/
http://www.your-out.nl/site/index.php?option=com_content&task=view&id=141&Itemid=530
http://www.aspectholland.nl/
http://www.uitwisseling.nl/

Hoi Maaike,

Het hangt ervan af wat je zoekt in Canada. Hou je van een leuke hippe, moderne stad en van natuur dan is Vancouver het antwoord. Deze stad ligt aan de oceaan en is omringd door de bergen. Alhoewel ik je voorstel om niet in het centrum te verblijven, maar meer in de steden er omheen. Zo heb je het centrum en de natuur toch dichtbij en je kan dan nog rustig wonen! Vancouver heeft ook het zachtste klimaat, maar het nadeel is dat het regelmatig regent in de winter. Maar het is hier wel het hele jaar door prachtig groen! :slight_smile:

Victoria op Vancouver Island is ook een mooie stad met veel natuur in de omgeving. Je zit daar dichtbij de oceaan en vele mooie parken. Het klimaat is ongeveer hetzelfde als in Vancouver.

Calgary is ook wel een leuke stad alsook Edmonton, maar in de winter valt er heel wat sneeuw en kan het er erg koud worden…hier heb je dan wel weer wat meer zonnige dagen. Dus het je moet een beetje bekijken wat je graag wil en wat voor klimaat je aanstaat!

Verder ben ik niet echt bekend met de grote steden in Canada, hopelijk kan iemand anders je daar een antwoord op geven!

Veel succes ermee,
Groetjes uit Vancouver,
Ann :slight_smile:

Thanx voor de reacties! :slight_smile:
Vancouver (+ Vancouver Island) klinkt goed.
Fijne jaarwisseling. x Maaike

Ik heb net als Maaike ongeveer dezelfde plannen. Na het halen van mijn havodiploma zou ik graag voor bijna een jaar naar Canada willen gaan. Ongeveer een maand voor mijn geplande vertrek word ik 18. Dat maakt het wel iets lastiger met de aanvraag van Bewijs van Goed Gedrag… Hebben jullie tips voor alle dingen die je moet regelen? & Wat je allemaal precies moet regelen? Liefs.

ik heb een vraagje. ik ga werken misschien in canada maar ik kom de heletijd dat je een bewijs moet hebben van goed gedrag ? en een visum, heb ik dit echt nodig als ik voor 2 a 3 maanden daar ga werken ?

met vriendelijke groet Tim

Hoi Tim,

Ik vrees er voor, want je mag zonder visum niet werken en zelfs geen vrijwilligerswerk doen volgens Canada Immigration! Tenzij je dat in het zwart wil doen, maar dat is niet aangeraden want het is strafbaar.

Vele groetjes uit Vancouver,
Ann :slight_smile:

Beste Mariette en Tim,

denken jullie er wel aan dat je vóór alles een visum/ werkvergunning nodig hebt, want zonder mag je echt niet aan de slag in Canada!
Kijk even bij dit topic voor meer info:
http://www.wereldwijzer.nl/showthread.php?t=40771
Een zoals je ziet kun je nu niet al te lang meer wachten met het aanvragen ervan.
Succes ermee!