Camp sites ZA / Nam / Lesotho

Hallo,

ik ben op zoek naar een goede gids met camp sites in Zuid Afrika, Namibia en Lesotho, maar heb tot dusver nog helemaal niets gevonden…Iemand een goede tip?

Thanks, Fi

Ja voor Namibie:
The Bradt Guide of Namibia.

Verder kun je op onze niet comm. site www.bjusterbaarlik.nl kijken. Wij zijn al 2 x door Namibie getrokken (vanuit Kaapstad). Onze ervaringen staan in de vorm van reis-/routeverslagen, veel foto’s en een grote lijst met tips op alf. volgorde. En ook de campings die we hebben aangedaan.
Kijk bij ‘Namibie 2007’ en ‘Namibie 2009’.

Voor campings in ZA zijn onderstaande site handig. Als je globaal je route weet kun je alvast een aantal campings op je route zoeken.
http://www.kampsa.co.za/

Fi, bij Tourist informatie aan de westkust is een boek verkrijgbaar Where to Stay deze geeft alle campings aan in Namibia. In S.A. is bij iedere plaats een camping het ligt er aan in welke preriode je gaat, dan moet je alleen de parken reserveren. kijk ook op

www.wheretostayonline.com

Thanks allen, goeie tips. Wij gaan van 1 Dec tot eind Feb. Is reserveren in de periode rond kerst / oud & nieuw noodzakelijk? We zullen rond die tijd ergens tussen Cape Town en zuid Namibie rondtoeven…nogmaals dank, Fi

Kerst en Oud & Nieuw zou ik wel reserveren.
In Namibie in ieder geval Sossosvlei en Ethosha (en eventueel andere Nat. parken), maar dit hangt natuurlijk van je route/plannen af. Verder valt het meestal buiten de feestdagen wel mee.
Houd er in Namibie rekening mee dat je in de regenperiode zit en er een kans is dat sommige wegen overstroomt zijn en je moet omrijden.

Hieronder nog wat alg. tips voor wat betreft Namibie:
Namibië is een geweldige keuze om naar toe te gaan op vakantie. De natuur, de geluiden, de stilte…………. Bijna niet in woorden uit te drukken. Zelf regelen is heel goed te doen, alhoewel je er wat tijd voor uit moet trekken.

In de div. reisverslagen, vind je routes die mensen hebben gereden en hun ervaringen. Namibië is echter heel groot. Veel mensen vergissen zich in de afstanden.
Op onze site heb je natuurlijk al 2 voorbeeldroutes gezien (2007 en 2009), maar er zijn meer afhankelijk van de beschikbare tijd die je hebt om rond te reizen. Hier een paar andere sites met verslagen:

Tips en ervaringen zijn meestal persoonlijk. De ene houdt van water, de ander alleen van cultuur. Of men gaat voor vogels, weer een ander gaat alleen voor de natuurparken en weer een ander wil ook veel zelf actief zijn en van een duin afrijden, parachute springen, ballon varen, met een boot de zee op. … mensen zoals wij willen van alles wat. Op zich is Namibië wel een land waar gewoon heel veel mogelijk is. Te veel om in korte tijd te zien. Pffffff dan zul je hele moeilijke keuzes moeten maken.

Hou in ieder geval goed in je achterhoofd dat Namibië 22 groter is dan Nederland. Het is dus onmogelijk alles te zien in 1 keer. Zo ontzettend veel mensen hebben zich al verkeken op deze af te leggen afstanden. Koop als eerste goede wegenkaarten, waarop de km’s goed staan aangegeven. Ga dan een globale route maken en dan zit er niets anders op dan km’s gaan tellen. Het aantal km’s dat je per dag kunt afleggen hangt van veel dingen af. Rij je over asfalt, dan kun je 120 km/pu. Ga je over een gravelweg, dan mag je 80, maar adviessnelheid is 60, want het komt vaak voor dat er kuilen in de weg zitten en je dus niet tijdig kunt remmen met alle gevolgen van dien. Je auto is heilig en heb je altijd nodig, dus zorg goed voor hem. Bovendien zie je onderweg zo ontzettend veel…, dus stop je vaak om foto’s te maken, of gewoon om stil te zijn en te luisteren naar de stilte, dierengeluiden, kijken naar de verbazingwekkende landschappen, gewone sanitaire stop, koffie/thee pauze, etenspauze… Ga er dus maar vanuit dat je gemiddelde aantal km’s per uur daardoor lager wordt. Verder moet je ook reservedagen in je route opnemen. Gaat bijv. je ruit stuk, dan staat de ANWB of Carglass niet langs de weg te wachten met een nieuwe ruit. Dit gaat je minimaal een hele dag kosten. Je moet naar de verhuurder van de auto bellen. Hij moet iemand in het land waar je op dat moment (Namibie of ZA) bent iemand zien te vinden die een passende ruit bij jou in de auto komt zetten. Idem dito met lekke banden. Het is ongelooflijk, maar wij hebben dit jaar geen enkele lekke band gehad. Dit is echt een zeldzaamheid! Heb je een lekke band: direct laten maken. Er zijn ook genoeg mensen die 2 x per dag een lekke band hebben gehad. Wij hadden 2 reservebanden. Maar sommige auto’s hebben er slechts 1!
Er is nog ergens een bedrijf met wat voorbeeldroutes voor 1, 2,3 of 4 weken… Even zoeken……. Ja ik heb wat gevonden: http://www.explore-namibia.com/portal/content/view/19/38

**Autohuur. **
Verder het hangt er helemaal vanaf wat voor soort auto je wilt. Wel of geen 4 wd of met daktent of pers. auto en logeren in lodges of gewoon kamperen in een tent. Voor adressen kun je googlen op “autohuur Zuid-Afrika of Namibië”
Als je eenmaal weet welke auto je wilt en welke route je globaal wilt doen kun je de verschillende aanbieders naast elkaar gaan leggen. Sommigen hanteren 1 prijs voor het hele jaar en anderen hanteren verschillende prijzen in div. periodes. (april, mei, juni zijn bij de meeste verhuurders het goedkoopst). Daarnaast verschilt het ook voor de tijdsduur dat je een auto wilt huren. Sommigen geven korting als je langer dan 3 weken huurt en anderen geven verhoudingsgewijs de meeste korting na 28 of 30 dagen autohuur. Een simpel antwoord op je vraag is er dus niet.
Over het algemeen is een 4x4 waar in/op je slaapt (met daktent, trax, buscamper etc) + camping net zo duur als een pers. wagen met het slapen in logdes… Lodges zijn over het algemeen veel te duur.
In principe heb je op de doorgaande wegen in Namibië geen 4 x 4 nodig. Maar bijv. in het regenseizoen is het toch wel verstandig een 4 x 4 te nemen, omdat het dan kan voor komen dat je anders met een 2 x 4 rustig een paar honderd km moet omrijden. Kennissen van ons moesten 700 km omrijden.

hallo, bedankt voor de uitvoerige infos, erg behulpzaam! het enige waar ik nog over twijfel is de temperatuur: we zijn van plan om in het zuiden te blijven, dus niet hoger dan de sossusvlei. maar de periode waarin we gaan (dec-jan) zou nog wel eens heet kunnen worden. ik heb verschillende temperaruur infos gezien die varieren van eind 20 tot hoog in de 30 graden tot zelfs 40 graden overdag in die periode. Enig idee wat de situatie is rond die tijd?

Ennn in die periode is hier ook de "grote vakantie"van de scholen. Houdt daar ook rekening mee!
Veel plezier:dag:

thanks, ja ik weet het, zal lekker druk zijn…ik was van plan van grofweg 20 dec tot mid januari te reserveren, ervoor en erna zal dat niet meer nodig zijn? of wel?

vakantie loopt vanaf 8 december tot 10 januari. Is net de bouwvak in NL. Iedereen is weg!
Alvast vell plezier gewesnt. En neem je zonnehoed etc mee!

groet