Brit werkte in een weeshuis in Cambodja.

Mijn dag begon met een uur Engelse les geven aan een tienerjongen met TBC. Zijn naam is Rotana. We hebben veel lol gehad maar elkaar ook van alles geleerd.

De HIV kinderen spreken nauwelijks tot niet Engels. Toen Pip (58jr, Australië) mijn collega werd, zijn we samen begonnen met een project: alle 40 kinderen kregen van nu af aan Engels. Er zijn twee klaslokalen, een voor de oudere kinderen en een voor de jongste. Op maandag, woensdag en vrijdag gaven we de oudste kinderen van tien tot half elf les en op dinsdag en donderdag de jongste. Al voordat de les begon riepen ze: English sister? You teach me English? Hartverwarmend! Elke twee weken begonnen we met een nieuw thema’s. Enkele voorbeelden zijn: letters en cijfers, kleuren, de wereld, mijn lichaam etc.

Halverwege mijn verblijf zijn mijn ouders bij me op visite geweest. Het was geen probleem een week vrij te nemen om hun Cambodja te laten zien. In deze periode kregen Pip en ik er nog een nieuwe collega bij: Win (19jr, USA). Ik ben trots dat we dit met z’n drieën tot stand hebben weten te brengen!

Ondertussen zat ons appartement vol met mensen vanuit de hele wereld. Het is fantastisch om zoveel verschillende mensen te leren kennen. Nicholle (Canada) en ik waren de jongste: 18 jaar. Claire (Engeland) de oudste: 60 jaar maar van het leeftijdsverschil merk je, zoals eerder gezegd, helemaal niks. Iedereen is gelijk. We hebben heel wat feestjes gegeven!

Ik wilde heel graag iets organiseren voor de kinderen in het weeshuis. Al eerder zijn we met ze naar het waterpark gegaan maar vlak voordat ik ging wilde ik nog iets doen. Na lang peinzen wist ik het! Op 24 maart was het zo ver: de sportdag! De hele ochtend stond in het teken van sport en spelletjes. Ei lopen, tomaat happen, sprinten, voetbal met flessen water, estafette en ga zo maar door.

Nele (België), Maaike (Nederland), Nadine (Zwitserland), Pip en Win hebben me geholpen. Het was een fantastische dag. Muziek, ballonnen, limonade, snoepjes maar het aller belangrijkste was de lach van al deze kinderen…

Het hele verhaal lezen kun je hier: http://www.projects-abroad.nl/ervaringsverhalen/?content=cultuur-en-samenleving/cambodja/britt-hooymans/

http://www.projects-abroad.nl/_photos/_global/photo-galleries/en-uk/cambodia/_global/thumbs/kids-in-cambodia.jpg

http://www.projects-abroad.nl/_photos/_global/photo-galleries/en-uk/cambodia/_global/thumbs/walking-through-cambodians-streets.jpg

http://www.projects-abroad.nl/_photos/_global/photo-galleries/en-uk/cambodia/_global/thumbs/students-in-cambodia.jpg