Botswana zambia

Van half november tot half december willen we door Botswana en Zambia (evt. Botswana Namibie) reizen met een 4x4 met kampeeruitrusting.We willen gewoon kamperen, en als het zo uitkomt een keer een lodge.
De reisorganisaties geven aan dat het in die periode niet mogelijk is om zonder kampingreserveringen rond te reizen. En dat is jammer, want niets lijkt ons zo leuk om zonder druk rond te reizen en te blijven plakken op plekken die goed bevallen.
Heeft iemand ervaring in deze periode? Hebben jullie tips hoe je zo vrij mogelijk in deze periode rond kunt reizen? Zijn er plekken waar je zonder reservering in deze periode niet aan hoeft te kloppen?

In principe is die periode geen probleem hoor. De vakantieperiode begint pas met kerstmis. In Zambia (of Namibia mocht je daar ook nog heen gaan) nooit problemen gehad in die tijd. Maar voor Botswanese wildparken moet je eigenlijk altijd van te voren boeken. Nou hoeft dit niet vanuit NL, kan ook vanuit bv Gaberone. Ik was ook een keer op de bonnefooi naar Moyemi gereden, maar mocht er pas na heel veel smeken in, maar mocht er niet overnachten! En een dag is veel te weinig helaas. En dit was gewoon in superlaagseizoen September.
Boeken heeft eerder te maken als je zeker wilt zijn van een plekje in een hotel of lodge maar voor camperen is er altijd wel een plaatsje te vinden.

Als je naar Zambia gaat moet je zorgen dat je 2 gevarendriehoeken aan boord hebt, het bewijs van de verzekering hebt (kunt evt een verzekering aan de grens kopen) én alle lampen van je auto het doen,zelfs achteruitrijlampen als die erop zitten! Dit was vast eindexamenstof van de zambiaanse politieschool want elke politieman (en dan vooral noord van Lusaka) zal je hierop controleren in de hoop een zakcentje te kunnen verdienen…