Bijverdienen Australië

Hallo Mensen,

Ik ben ook al jaren aan het fantaseren om een wereldreis te gaan doen. In 2012 ben ik klaar met mijn studie en wat mij betreft ga ik dan gewoon weg.

Het land waar ik sowieso wil rondreizen is Australië. Direct na mijn studie heb ik niet heel veel geld om de reis te financieren.
Maar ik heb weleens gehoord dat mensen dan (zwart) gingen bijverdienen om gedeeltes te kunnen betalen.

Voorbeeld: maandje werken - 2 maanden reizen o.i.d.

Heeft iemand hier ervaring mee? En wat voor soorten werk kan ik dan doen?

Het is slimmer om eerst in NL wat geld te verdienen. Hier verdien je namelijk veeeeel meer. De meeste backpackers in Australie gaan op een boerderij of bij een fruitteler werken. In de bediening kan ook in de steden.
Ik denk dat het eerder neerkomt op 2 maanden werken 1 maand rondreizen.
Het werk is meestal wit. Hiervoor moet je een visum hebben.
zwartwerken is mogelijk maar lastig.
Informeer eens bij travelactive in venray, zij zijn gespecialiseerd in werken in Australie in de benodigde papieren.
Zij hebben ook goedkope tickets.
succes

1 like

vragen voor 1 land stel je veel beter op het landenforum van DAT land. voor OZ heb je dan het overbekende WHV=working holiday nodig-lees daar de links+bepalingen.
In de meeste-zeg maar vrijwell allemaal-landen van deze wereld MAG je op een toerist visum of entry eenvoudigweg niet werken. je bent dan vrij wild voor de meest nogal corrupte politie. en waarom denk je dat ieder uit zulke landen hierheenn wil? omdat de lonen aldaar nog flink onder het jeugdigen minimumlon van hier liggen-waar jij je handjes niet eens voor vuil wil maken. Zo is in Thailand vbb 25 bt een aardig uurloon= 50 cent.

Schoentje,

Bedankt voor je snelle reactie… Ik had nog niet aan een werkvisum gedacht. Misschien is het dan toch handiger om eerste hier wat te gaan sparen en dan pas te vertrekken!!

Beste,

je kan hier in Australie best een aardig centje verdienen (zoals gezegd veel werk op boerderijen ed.), als je maar hard genoeg zoekt. Veel fruittelers willen backpackers aannemen voor korte periodes, restaurants nemen ook graag afwassers aan. Voor hen is het namelijk voordeliger om backpackers werk te geven.
Je kan je echter ook opgeven (er zijn jobagentschappen in de steden voor backpackers) voor langere termijnwerk, bvb 3 maanden. Veel boerderijen die niet enkel seizoenswerk of tijdelijk werk hebben hebben vacatures vrij voor langere periodes.

Het hangt er volgens mij dus deels van af hoe lang je zelf wil werken en hoe goed je zoekt. Zelf heb ik in Perth 3 weken gezocht voor een farm job van 3 maand. Ondertussen doe ik er nog een restaurantjob bij in het weekend. Lonen zijn ongeveer gelijk als in Belgie, misschien wel iets hoger, aangezien je achteraf je taksen terugkrijgt.

Groeten