Baan vinden en werken in Australie

Een uitstekende site over
Baan vinden en werken in Australie

**Help Exchange
**This is an online listing of host organic farms, non-organic farms, farmstays, homestays, ranches, lodges, B&B, inns, backpackers hostels and even sailing boats who invite volunteer helpers to stay with them short-term in exchange for food and accommodation (board and lodging).

Sign up is free, however note that as this service only brings people together, the host addresses are not screened.

Find out all about Help Exchange on the official website

Au Pair Au Pair
www.peopleforpeople.com.au/

    [**Au Pair Australië**](http://www.aupairaustralia.com.au/)     Au Pair Australië
 [www.aupairaustralia.com.au/](http://www.aupairaustralia.com.au/)
 
    [**Australisch arbeidsburo**](http://jobsearch.gov.au/default.aspx)     Australisch arbeidsburo
 jobsearch.gov.au/default.aspx
 
    [**Fruit Picking**](http://www.fruitpicking.com.au/)     [Fruit Picking](http://en.wikipedia.org/wiki/Fruit_picking)
 [www.fruitpicking.com.au/](http://www.fruitpicking.com.au/)
 
    [**Informatie werken in Australië**](http://www.australiesite.nl/australie/werkvinden.htm)     Informatie werken in Australië
 [www.australiesite.nl/australie/werkvinden.htm](http://www.australiesite.nl/australie/werkvinden.htm)
 
    [**Medische banen in Australië**](http://www.healthstaffrecruitment.com.au/)     Medische banen in Australië
 [www.healthstaffrecruitment.com.au/](http://www.healthstaffrecruitment.com.au/)

Traveliers at work
de naam zegt het al…

    [**Vacature site**](http://www.employment.byron.com.au/)     Vacature site
 [www.employment.byron.com.au/](http://www.employment.byron.com.au/)
 
    [**Werk voor backpackers**](http://www.taw.com.au/DesktopDefault.aspx)     Werk voor backpackers
 [www.taw.com.au/DesktopDefault.aspx](http://www.taw.com.au/DesktopDefault.aspx)
 
    [**World Wide Workers**](http://www.worldwideworkers.com/)     World Wide Workers
 [www.worldwideworkers.com/](http://www.worldwideworkers.com/)
 
    [**Wwoof**](http://www.wwoof.org/)     Werken bij een boer tegen ruil voor eten en overnachting.
 [www.wwoof.org/](http://www.wwoof.org/)

Hoi,

Ik heb een working holiday visa en waarscijnlijk een baan, maar hoe zit dat precies met mijn nederlandse zorgverzekering? Moet ik die opzeggen of is een aanvullende reisverzkering voldoende?

Hallo Karlijn,

Een beetje late reactie, misschien heb je het al opgelost.
Maar je kan het beste informeren bij je zorgverzekering wat wijs is, zie de volgende link bij zorgverzekering VGZ

Mocht je dit al hebben opgelost dan horen we het graag, dit kan belangrijk zijn voor andere toekomstige reizigers wat je hebt gedaan of nog gaat doen…

met vriendelijke groet,
Kees

hoi,

ik zou graag naar Australie te gaan om een maand of drie te werken, vind het niet erg om me helemaal kapot te werken maar ookal lijkt het soms zo makkelijk met al deze bovenstaande sites kan ik toch niks vinden?
heeft iemand een betere en overzichtelijkere site of gewoon meteen een adres en website van een bedrijf?
het liefste in januari t/m maart en maakt mij niet uit wat voor werk of waar als het maar een beetje verdient.
Hopenlijk snapt iemand mijn probleem en heeft iemand informatie voor me.
Alvast bedankt.

hoi rickzagers, al iets gevonden. Same problem :slight_smile:

Heeft iemand toevallig tips voor tijdelijk werk in Adelaide? Mijn dochter is momenteel aan het backpacken in Australië en Nieuw-Zeeland. Ze zit momenteel met vrienden voor een paar weken in Adelaide, maar vindt het lastig om daar werk te vinden. De stad kent nauwelijks backpackers. Dank alvast!

Voor diegenen die op zoek zijn naar een echte baan in Australië kan deze link handig zijn om er achter te komen in welke sectoren welke mensen welkom zijn: Cost effective Australian Immigration. Simplified processing of Australian Visa, Australia Travel - National Visas

En hier de homepage http://www.nationalvisas.com.au/ met informatie over alle soorten visa, emigrant, working holiday visa, skilled labour, students etc.

Gebruik dit bedrijf (dat dus een vergoeding vraagt) overigens niet voor zaken die je simpel zelf kunt regelen zoals toeristen- en working holiday visum. Maar de informatie en de checklists zijn heel makkelijk.

1 like

Nog een aanvulling op bovenstaande. National Visa heeft een promotie-actie waarbij iedereen die ze een Tweet stuurt, drie dagen gratis van hun adviezen gebruik mag maken. Normaal gesproken mag je één gratis advies vragen. Doe er je voordeel mee:

2 likes

Kan iemand mij vertellen hoe het precies zit met belasting terugvragen?

Hallo, mijn naam is Dorien. Ik zou heel graag een tijd naar het prachtige Australie willen gaan en daar ook willen gaan werken. Het liefst vind ik alvast een baan vooraf. Ik ben gespecialiseerd in toerisme en ben tevens creatief therapeut. Nu is het working holiday visum een geweldige mogelijkheid, maar helaas niet meer voor mij, want dit jaar word ik 30:( Heeft iemand een idee waar ik dan voor in aanmerking kom? En wat heb ik nodig als ik van te voren al een contract bij een werkgever krijg in Australie?? Ik hoop iets te horen! Groetjes!

Hallo iedereen,

Mijn naam is Rubinia en ik ben net afgestudeerd als bouwkundig ingenieur. Ik weet dat er op dit moment een tekort is aan ingenieurs in Australië en zou hier graag mijn voordeel uit willen halen. Het valt mij alleen niet mee om een baan te vinden vanuit Nederland. Ook heb ik gemerkt dat er vaak gevraagd wordt om 3-5 jaar werkervaring, waar ik uiteraard niet aan voldoe.

Iemand nog tips met hoe ik dit kan aanpakken?

Zoek (als je dat al niet gedaan hebt) eens op structural engineers:
http://www.engineersaustralia.org.au/structural-college/what-structural-engineering
http://www.istructe.org/near-you/australasia/australia
http://mycareer.com.au/search/sector/engineering/sub/structural-engineering/

Verder heeft de BAM een vestiging in Australlië, ook nog in de mooiste staat en stad, Perth in West Australië. http://baminternational.com/companyguide/bam-international-australia-bv-perth

Neem contact op met de grootste bouwers, Brookfield Multplex, Hutchinson en andere

Heb je al eens overwogen een Working Holiday Visa aan te vragen. Kan het voor een werkgever makkelijker maken je als stagiair aan te nemen. Of je gaat ander werk doen en kijkt een jaar goed rond.

Tot slot, hoe is het met je (bouwtechnisch) Engels. Daar deden ze tijdens mijn weg- en waterbouwstudie nog bar weinig aan. Maar dat was ook nog van ver voor de cad-cam tijd :wink:

2 likes

Dorien –> Aan deze reactie heb je vast niet zoveel meer, maar wellicht anderen die het lezen wel. Je kunt het WHV op je 30e nog steeds aanvragen, zolang het maar voor je 31e doet. Hier is de Australische immigratiedienst heel duidelijk over.

Ouder dan 18, maar jonger dan 31, niet 30! Zelf ben ik nu 27, 1e WHV aangevraagd en ga dit jaar 1 jaar naar Australie. In de zomer 2015 ga ik naar Curacao en wellicht de USA, dan daarna (2016) op m’n 2e WHV terug naar Australie. Ik wordt in dat jaar ook 30, np at all.
Meer informatie –> Department of Home Affairs

Mijn tip is aan iedereen om zoveel mogelijk informatie te verzamelen via websites van officiële instanties. Heb al her en der websites gezien hier in Nederland die je de informatie net niet correct toespelen.

Bijvoorbeeld over de werkduur. Sommige mensen zijn in de veronderstelling dat ze maximaal 6 maanden mogen werken in dat jaar. Overigens dit is per werkgever, niet in z’n totaliteit. In theorie mag je dus gewoon 12 maanden werken.

Wel zegt de Australische autoriteit heel duidelijk dat het WHV bestaat om ‘buitenlanders’ te stimuleren om het land en de cultuur te leren kennen en niet zozeer de economie uit te ‘buiten’. Overigens is dit m.i. een ‘grijs gebied’ zij het niet dat het gewoon duidelijk is dat je langer dan 6 maanden mag werken, maar alleen moet zorgen dat je van werkgever switcht.

Wel ben ik er van overtuigd dat je tav de Australische autoriteiten je zaakjes goed geregeld moet hebben. Denk na over wat je doet, lees voordat je doet en als je twijfelt, kaart het dan gewoon aan. Better communicate in advance than afterwards :slight_smile:

Hallo allemaal,

Ik wilde ook graag gaan werken in Australie en heb een baan gevonden via www.Skills2Oz.com. Even je CV uploaden, kost wel $20, maar je vind met een beetje een goed Cv vrij snel een prima baan. Banen in Sales, marketing etc. zijn vooral snel te vinden hier in Sydney.

1 like

Beste allemaal,

Ik ben afgestudeerd (Toeristische) Marketing Communicatie en heb een jaar werkervaring als online marketeer.
Op het moment ben ik op zoek naar een baan en zou graag voor +/- 2 jaar wonen en werken in Australië.

Ik ben 25 jaar oud en kom dus in aanmerking voor een work and holiday visa. Hier gaat mijn voorkeur echter niet naar uit aangezien het op een dergelijk visum niet is toegestaan langer dan 6 maanden bij één bedrijf te werken.

Een “skilled worker” visum zit er naar mijn mening niet in aangezien ik (slechts) HBO ben opgeleid en weinig werkervaring heb. De beste optie lijkt me om een werkgever te vinden die mij wil sponsoren zodat ik een visum kan aanvragen. Hoe het werkt is mij duidelijk. Maar kan iemand mij vertellen (het liefst uit ervaring) hoe makkelijk het is deze te bemachtigen en hoe lang een dergelijk proces zal duren?

Tevens sta ik open voor het idee om eerst als trainee aan de slag te gaan. Is dit gebruikelijk in Australië, en is hier een andere regeling voor m.b.t. visum aanvraag?

Bedankt voor de hulp!

Bas