Bali kampt met tekort aan alcohol

JAKARTA (ANP) - Het Indonesische eiland Bali kampt met een tekort aan alcohol in de topdrukke maand augustus. Hoteleigenaren vrezen voor een afname van het aantal toeristen. Dit meldde de Britse zakenkrant The Financial Times maandag.

http://www.gelderlander.nl/opmerkelijk/article1746434.ece

Ook de Indonesische hoofdstad Jakarta en andere grote steden lijden onderde tekorten. Door extra importcontroles ligt de zwarte markt, waar een groot deel van de alcohol vandaan komt, op zijn rug.
,Sommige hotels hebben 40 procent minder wijn op hun lijst staan dan voorheen. Als er niet snel iets aan gedaan wordt, hebben de meeste hotels tegen het eind van de maand september een ernstig probleem’', aldus Michael Burchett, hoofd van de Balinese vereniging van hotels.
De toeristische industrie op het populaire vakantie-eiland is aan het herstellen van een drastische afname na de terroristische aanslagen in 2002 en 2005. In de eerste helft van 2007 nam het aantal bezoekers met 34 procent toe ten opzichte van vorig jaar. Ook zal dit jaar op Bali een aantal grote internationale bijeenkomsten worden gehouden.
bron: gelderlander.nl