Auto verzekerd?

Beste mensen,

Ik woon nu 2 maanden op Curacao in een gezelligstudentenhuis en nou zijn er vorige week 4 dames in ons huis gekomen. Deze hebben echter een auto gehuurd zonder all-risk verzekering. Ze werden er een beetje ingepraat door de verhuurder die zei dat ze ‘hoe dan ook, nooit meer geld kwijt waren dan de borg (250 gulden) bij een aanrijding’. Nou lijkt me dat vrij sterk. Als je niet all-risk verzekerd bent en je rijdt de auto van iemand anders in de prak moet je toch sowieso zijn/haar shade betalen.

Heeft iemand op dit forum ervaring met dit soort dingen. Alle tips en trucs zijn welkom en alvast bedankt voor jullie hulp.

De dames blijven overigens maar 3 maanden dus kopen heeft niet echt veel zin.

Alvast bedankt voor de moeite en geniet van het lekkere weer :)\

Ayooo

De auto’s worden bijna nooit verhuurd met all risk. Als je een auto in de prak rijdt en het is niet jou schuld dan raak je de borg niet kwijt daar de verzekering het betaald. Als jij schuld bent dan ben je de totale borg kwijt ookal rijdt je de auto in de prak. De eigenaar van de auto is meer geld kwijt dan de 250,-- borg die er is betaald.

Succes

Hi ja het klop ,meeste autoverhuur bedrijven nemen het risico voor zich zelf want anders zou niemand een auto huren zonder all risk