Auto Camper of Bus in April / Mei

Hoi allemaal!

Wij gaan van 26 maart tot 6 mei naar Nieuw Zeeland. We twijfelen alleen erg of we een camper willen huren en Kamperen, een auto willen huren en in hostels willen slapen of met de bus en in Hostels. Maar aangezien het in April aardig koud kan zijn op het zuidereiland denken we dat een camper dan misschien minder geschikt is. Heeft iemand hier ervaring mee? En hoe zit het qua verschil in kosten tussen de bus en autohuur? Of misschien het noorder eiland met campervan en het zuider eiland met een auto of bus?

We zijn van plan om een reis van een aantal maanden te gaan maken, dus we willen het liefst een goede afweging maken tussen prijs en een klein beetje comfort.

Alvast heel erg bedankt voor jullie reactie!

Wij waren in februari maart april 2015 in Nieuw Zeeland. We hebben 2 maanden in een camper (Hitop) rondgereisd. Dat was fantastisch. 1 maand Zuidereiland en 1 maand Noordereiland. Je kunt op veel plaatsen goedkoop overnachten $6 pp op campings van de overheid. Mooie campings in natuurgebieden vaak. Ook vaak gratis gestaan in dorpjes. Met een selfcontained camper (toilet en opvang van je kraantje) kun je op nog meer plaatsen staan en heb je nog meer vrijheid.
Zelf je keukentje mee vonden wij erg fijn en een stuk goedkoper dan steeds ergens te gaan eten. We hebben wel beiden een winterjas gekocht maar in de camper was het goed uit te houden. Vaak zit er ook een kacheltje in?? Wij hebben het niet gebruikt in ieder geval.
Met de camper reizen vond ik erg fijn maar heb geen ervaring met bus en auto dus misschien is op die manier ook top.
Ps
(Wikicamps new zealand is een goede app voor gratis/goedkope staplaatsen/douches/toiletten etc
Bookme is een goede site om goedkope tours/activiteiten te boeken.

Veel plezier!!

Wij zaten 2 jaar geleden namelijk met dezelfde vraag, en hebben toen bewust voor een auto gekozen. Zoals je zelf al aangeeft kunnen de nachten behoorlijk fris zijn, en dan is overnachten in een camper zeker niet fijn.

Dus bij je eerste lekker comfortabel overnachten in een van de vele hostels en direct lid worden van de BBH, dan krijg je bij iedere andere overnachting direct korting van een paar dollar. Na 8 overnachtingen heb je de kosten terug verdiend.

Qua autohuur was je toen het beste uit bij Rent a Dent. Huur wel een auto met vermogen, 2.0 of hoger of 4wd. Want met een 1.6 is het flink gassen door de bergen waardoor het verbruik weer toeneemt en je je voordeel van lagere huurkosten zo kwijt bent. Mocht je de 90 mile beach willen rijden heb je sowieso een 4wd nodig.

Het grootste voordeel van de auto tov een camper of minivan vonden wij dat je met de auto makkelijker op afgelegen plaatsen komt, of op wegen die niet toegankelijk zijn voor campers. Deze wegen geven vaak de mooiste aanblikken.

We willen hetzelfde gaan doen, begin april vertrekken op het zuidereiland, mogelijk met een campervan.
De huurprijzen lijken mee te vallen (maar dan heb je geen keukentje etc). Kopen kan ook (met inboedel) maar dan moet je hem weer verkopen.
Een camper wordt al snel prijzig al heb je dan wel een douche en wc, maar daarmee mag je dus niet zomaar op alle plaatsen gaan staan?
Met een campervan mag je overal vanaf 400m van de weg gratis staan dacht ik toch?
Hostels willen we overslaan, we willen toch de buitengebieden gaan zien, en dan toch zelf gaan koken.
Winterjassen hebben we al bij ons (we zijn al 5 maanden onderweg) en zo ook slaapzakken die kou aan kunnen, moet kunnen dachten we zo :slight_smile:
Vandaar dat we ook van zuid naar noord willen.

Hoeveel opties zijn er om met een campervan te kunnen douchen af en toe en aan een wc te komen?