Aruba met kids

Hi allemaal,
Mijn vrouw en ik zijn van plan om naar Aruba te verhuizen en samen te gaan werken in het onderwijs. Mijn idee is om te gaan werken in het voortgezet onderwijs en mijn vrouw in het basisonderwijs. Onze twee boys zijn 9 en 10 jaar.
We willen allebei een nieuwe uitdaging aangaan. Niet omdat we alles en iedereen zat zijn hier in NL-België(waar we alleen wonen, 5 km over de NL-grens) maar puur uit een goed gevoel dat we hebben over een nieuwe uitdaging aangaan. Werken in NL kan altijd nog en we zien dit als mooie, logische stap in de toekomst en als verrijking voor onszelf en de kids. De mannen zijn 9 en 10 jaar en gaan over een jaar naar de middelbare school. Een periode die in NL vooral bestaat uit leren. We willen deze periode in Aruba hier een extra draai aan geven.
Goed, wat weten we al over Aruba na een paar uur Googlen?
Klimaat, mensen, cultuur, mentaliteit zijn prima (met wat uitzonderingen daargelaten natuurlijk). Werk in het onderwijs is goed te krijgen en de Nederlandse taal wordt gesproken.

Echter: Emigreren brengt veel stress met zich mee. Voorbeelden hiervan vonden we zoals: de bureaucratie die zeer langzaam werkt, huisvesting zoeken kan moeizaam gaan, verscheping van alles (geen apparatuur meenemen), lay-backcultuur die soms op je zenuwen werkt als je iets geregeld moet hebben (werk-woonverklaring, inschrijving bij gemeente, aanvragen telefoonnummer, electro water), de honden, de muggen, het verkeer, het feit dat het een eiland is en je niet " even" weg kunt en ga zo nog maar even door. Goed, dit weten we. Het glas is echter bij ons halfvol en de spreekwoordelijke beren op de weg zijn er maar je kunt er ook mooi langsrijden. In NL is het ook niet altijd rozengeur en maneschijn, nietwaar?

Ik zal zeker een heleboel vergeten zijn. Vraag is dus: Wie o wie kan ons goede tips geven m.b.t.:

  • Huisvesting: in welk deel van Aruba kun je goed wonen met twee opgroeiende mannen?
  • Scholen: welke (middelbare- en basis-) scholen zijn aan te raden?
  • Werk: 1 of 3 jaar minimale aanstelling?
  • Is het echt noodzakelijk om Aruba te bezoeken (aangezien je het geld wat dit kost ook in je huis/andere zaken) kunt steken
  • Tips:???
  • Zeker niet vergeten???

Gr. Bart en Monique

Hoi Bart, welkom op Wereldwijzer! Voor al je vragen verwijs ik je graag door naar ons Aruba forum.