Artikel: Delta en U.S. Airways scoren laagst op frequent flier opties

Delta en U.S. Airways scoren laagst op frequent flier opties

Reis je vaker op en neer naar de Verenigde Staten, en heb je al wat frequent flier miles bij Delta of U.S. Airways opgespaard voor de volgende grote reis of vakantie? Dan bestaat de kans dat je bedrogen uitkomt, aldus Forbes.

Volgens een enquête gepubliceerd op 26 mei 2011, uitgevoerd door consumentenorganisatie IdeaWorks, zijn er bij Delta Air Lines en U.S. Airways in 75% van de gevallen geen frequent fliers zitplaatsen beschikbaar. Een lichtpuntje: de cijfers voor het aantal uitgekeerde miles beloningen zijn voor beide bedrijven in het afgelopen jaar gestegen.

Opmerkelijk is dat bij de luchtvaartmaatschappijen die goedkopere vluchten aanbieden, zoals Southwest Airlines, de beschikbaarheid van plaatsen groter is dan bij de traditionele maatschappijen. Volgens Forbes is het zelfs opmerkelijk dat de cijfers überhaupt zijn gestegen, gezien luchtvaartmaatschappijen liever hun zitplaatsen verkopen dan belonen aan reizigers die voldoende miles hebben opgespaard.

Het lijkt er echter op dat luchtvaartmaatschappijen zich meer bezig gaan houden met het bouwen van een goede reputatie door klanten tegemoet te komen; klachten over miles awards worden serieuzer genomen, omdat het de maatschappijen klauwenvol geld kost om klanten kwijt te raken, zo schrijft the Wall Street Journal.

Het gebrek aan door miles beloonde zitplaatsen is volgens US Airways te wijten aan de kortere vluchten die zij aanbieden. Reizigers gebruiken hun opgespaarde miles namelijk vaker bij langere vluchten, die aangeboden worden door hun partner Star Alliance.

**Links bij dit artikel: **

.

Bij mijn weten kun je de FF-miles van Delta overboeken naar Flying Blue, omdat ze partners zijn. Niet dat Flying Blue nou het geweldigste programma is…