Als gezin emigreren naar Engeland

Hallo,

Ik zit met wat vraagjes over emigreren met m’n gezin naar Engeland.
Op het internet vind ik niet echt heel veel feitelijke informatie, behalve forums.

Maar ik wil graag met mijn gezin (vriend en 4 kinderen) emigreren naar het buitenland. We zijn er nog niet helemaal uit welk land het gaat worden, maar de landen die we overwegen zijn Duitsland, Engeland en Zuid-Afrika. 3 Totaal verschillende landen dus.
Omdat ik over Duitsland en Zuid-Afrika wil veel informatie kan vinden heb ik hier vooral de informatie over het wonen en werken in Engeland nodig.
We willen graag een “nieuw leven” beginnen maar zijn alle ‘voors en tegens’ nog aan het bekijken om zo voor ons een zo goed mogelijke beslissing te nemen.

Wat ik graag zou willen weten zijn de volgende dingen…

[ul]
Hoe begin je met het zoeken van een huurwoning in Engeland?[/ul]
[ul]Is het zo dat je eerst werk moet hebben voor je je kan vestigen in Engeland?[/ul]
[ul]Hoe zit het met onderwijs voor de kinderen? (12, 10, 5 en 4)[/ul]
[ul]Hoe is de schoolvakantie regeling in Engeland? [/ul]
[ul]Wat zijn de betere en betaalbare steden/wijken om te wonen als gezin? [/ul]
[ul]Hoelang duurt het emigratie proces?
[/ul]

Ik hoop zo’n duidelijk mogelijk antwoord te kunnen krijgen op mijn vragen.
Alvast enorm bedankt!

Vriendelijke groeten,

Sha

Best Shaatje, Ik las je bericht over emigreren naar engeland.
Ik ga ditjaar zelf ook emigreren met 3 kinderen.

Heb je al de antwoorden gekregen op jou vragen!

Met vriendelijke groet,

Jo.

Ik sluit me hierbij aan.

Ik wil vanaf na de zomervakantie gaan verhuizen mijn voorkeur gaat uit naar Engeland maar ik zit ook over Noord Afrika na te denken ( Marokko).

Ik ben alleenstaand en heb 2 kinderen onder de 5 allebei nog, dus mijn vraag is ook nog hoe zit het met kinderdagverblijf? Is dat daar goed geregeld?

groetjes Nadnom

up???

Ik ben nu 4 weken in Engeland.
Kinderopvang is goed te regelen hier, onderwijs is hier gratis en de kinderen krijgen gratis maaltijd op school.
Een huis huren kan via een letting agency or via een landlord.
sommige vragen wel voor refrences wat erg lastig voor ons kan zijn.

ik moet weg ik zal later weer posten

Hallo jolajola, Sorry voor mijn late reactie. Zie echt net pas de berichten.

Ik heb nog niet echt duidelijke antwoorden, maar Engeland gaat het worden!
De vraag is echter nog: Hoe en waar te beginnen???
Woonruimte vinden is best nog lastig met een minimaal inkomen.

Dat ik lees dat onderwijs gratis is en maaltijden door school verzorgd worden, vind ik ook wel weer erg aantrekkelijk.
Zodra ik een begin heb gemaakt zal ik een update maken.

Maar jolajola, ga jij alleen met je 3 kinderen? En ga je meteen zelf wat huren of trek je voorlopig bij iemand in?

Groetjes,

Sha

Hoi Wereld_Burger,

Bevalt het jullie goed daar in Engeland?
Waar van Engeland zijn jullie gaan wonen en hoe zijn jullie begonnen met alles te regelen? Vooral voor de kids…

Groetjes Sha

Hallo,

Ik heb het zo druk dat ik nog steeds niet uitgebreid kan mailen.
Ik woon in Birmingham. Tweede grootste stad van Engeland. In London heb je veel werk maar wonen in London is erg duur. In Birmingham is wonen nog goedkoper, dus vandaar die keuze.

Ik heb online contact genomen met iemand die hier woonde, ik had afgesproken met mijn man dat hij als eerst zou moeten gaan om werk te vinden en een woning. Natuurlijk ben ik met hem mee gegaan en zou voor twee weken blijven en dan terug gaan naar Nederland en zo blijven vliegen tot dat ik een baan kon vinden. We zijn op een maandag avond gearriveerd en de volgende ochtend gingen wij direct naar de job centre (CWI) daar zijn we gelijk gaan zoeken naar werk. In onze sectoren waren erg veel vacatures en daar werden wij erg blij van.
We kregen een gesprek met een jobcoach en hij gaf ons tips voor onze CV’s en waar wij naar werk konden zoeken.
Bij de jobcentre zijn er telefoons waar je gelijk contact kan nemen met de werknemer en andere sociale instanties zoals voor je national insurance number ( dit is erg belangrijk!!!). Je kunt gratis gebruik maken van de telefoons. We hebben toen gelijk gebeld op die dinsdag en gevraagd of we een afspraak konden maken om een NIN aan te vragen, we hebben wel duidelijk gezegd dat we geen adress hebben. We hadden toen onze tijdelijke verblijf adress door gegeven. Blijkbaar was dit niet slim want waar wij bleven werd die jongen niet zo blij van wnat hij kon in gevaar komen met zijn uitkering, maargoed dat wisten wij niet dus we hebben gelijk gebeld en nadruk gezet dat wij daar niet wonen. Waar we bleven ging hetniet zo lekker, het is erg stressvoll als je wilt emigreren en op zo een moment is steun erg belangrijk. Waar we bleven proberen de mensen hun manier van leven en denken op ons indirect op te leggen en daar stonden we niet op te wachten. Dus de volgende dag ging ik gelijk opzoek naar een shared room. ( je verhuurt een kamer en deel dan keuken en badkamer).
Op dezelfde dag dat we op zoek waren naar een kamer hebben we er eentje gevonden en zijn we toen in onze kamer ingetrokken.

Mijn man had binnen 1 week een baan gevonden, dat ging erg snel en ik kreeg binnen twee weken een baan. Dus ik ben nog niet terug geweest naar Nederland. We moeten onze kamer verhuren voor 4 maanden dus rond juni juli waneer we gaan verhuizen naar onze woning ga ik terug naar Nederland voor mijn inboedel.

Engeland is erg anders dan Nederland, een Cv en sollicitatiebrief is geen masterwerk net als in NEderland. Hier zijn ze straight to the point laat zien wat je te bieden hebt. Hier moet je alle snog handmatig invullen en dat kan handig zijn maar ook erg lastig vooral als je gaat solliciteren. Je moet hier wel achter alles aan lopen, people are so much relaxed here dus je papier werk schiet ook niet altijd op. Dus af en toe bellen en een beetje druk zetten.
Als je iets wil weten probeer dit van diverse kanalen te informeren want de ene zegt A terwijl de andere B zegt en het is eigenlijk M :retard:

Een tip die ik zal geven is Online werk zoeken is niet the thing hier. Ik heb werk gevonden door binnen te stappen in een organisatie en door te vragen of ze op zoek zijn naar iemand, verkoop je zelf. Toevallig zochten ze iemand en heb ik gelijk gesolliciteerd. Ik moest een application form ingevuld en ben kreeg na 5 dagen een uitnodiging voor gesprek. Mijn interview was anders want ik moet een presenatie geven en datging ERg goed, tja I got the job dus dat zegt al genoeg.

In Engeland kennen ze geen vakantiegeld en pensioen zou je vaak zelf moeten regelenen. De meeste dingen kun je regelenen via je bank, hier heb je geen 1000 verschillende bureau’s voor verzekeringen.

Een kamer of een huis zoeken is easy job, overal hangt er wel een papier dat ze een woning verhuren. Op gumtree.co.uk kun je de meeste dingen vinden, dat is een UK marktplaats.
Als je via een makkelaar een huis wilt gaan huren zullen ze voor referentie vragen, ik raad je aan om je huurbaas een engelse verhuurdersverklaring aan te vragen. Als je gaat werken zorg ervoor dat je twee referenties hebt, ze zullen deze ook bellen ( hangt af van de maatschappij) om te bevestigen.

Een bankrekening openen is wel een hoofdpijn, wnat heir bestaat er geen gemeenteleijke basis administratie. Dus je moest steeds kunnen bewijzen dat je op die adress woont door brieven aan te tonen van je NAtional insurance number, bankafschriften, electric bill etc etc.
Ik ging naar de HSBC bank en daar wilden ze een brief van mijn werkgever die aangeeft dat ik daadwerkelijk op mijn Nederlandse adres heb gewoond en nu op de ENgelse adress woon. Dit is te gek voor woorden, hoe kan mijn werkgever aantonen dat ik daadwerkelijk woonde op mijn Nederlandse adres ??!! Zulke somme dingen kun je hier dus wel meemaken. Maar gezien de manier van leven hier, dan maakt dit allemaal niet uit.

Ik ben naar BArclays geweest en heb toen een rekenening kunnen openen door mijn brief van national insurance number te geven als proof of adres.

Voro de national insurance number daarvoor krijg je ene gesprek en ze vragen waarom je een national insurance number nodig hebt, je reden moet ook altijd werk zijn. Geef aan dat je werk zoekt, als men een vermoeden heeft dat je het wil om uitkering aan te vragen dan geven ze dit niet. Natuurlijk was dit onze intentie niet wnat we hadden allebei al werk voordat we naar die gesprek gingen. In de periode dat je afwacht voor je gesprek en je national insurance number krijg je een tijdelijke nummer die je kunt gebruiken.

Gezondheidszorg is heir gratis, als je werkt moet je 8 pond betalen per medicijn. ( als je inkomen hoog genoeg is).

Ik heb nu geen kinderen dus heb niks op dat gebied opgezocht. Wat ik wel weet is dat je hier 26 weken betaald krijgt als je op zwangerschapsverlof bent, je moest wel 26 weken bij je werkgever hebben gewerkt. Na die 26 weken kun je nog 33 weken 90% van je slaris betaald krijgen als je nog 33 weken verlof neemt…Ja je leest het goed je kunt totaal 1 jaar zwangerschapsverlof krijgen en voor de vaders totaal 2 weken.

Op deze site kun je echt alles krijgen voor informatie en je kunt ook werk zoeken. Welcome to GOV.UK

hier heb je ook huurtoeslag als je daarop recht hebt.

Belangrijkste dingen die je moet regelenen is je National Insurance number, zodra je die hebt gelijk een bankrekening openen…

De mensen zijn hier erg aardig en ind e regio waar ik ben is alles goed koop voor 2 pond heb je een hele menu. Maar dit is weer een meer asian buurt.

In welke deel van Engeland wil jij gaan wonen?

wat mis ik van NEderland…???

Tot nu toe niks en ik moet heel hard gaan dneknen of ik daadwerkelijk iets mis…:wub:

1 like

Hoi Wereld_Burger,

Enorm bedankt voor je uitgebreide reactie.
Ik ben echt nog veel aan het zoeken overal op internet.
Als ik zelf geen kinderen zou hebben was ik, bij wijze van, vandaag nog vertrokken.
Maar om een geschikte woning te vinden wat betaalbaar is, is geen makkie helaas. Maar dat is hier in NL ook niet zo.
Ik zal hier ook niks missen, dat weet ik nu al.
Kleine kinderen wennen snel aan nieuwe situaties, alleen voor mijn puberdochter zal het wel even moeilijk zijn.

Het regelen van alles zou makkelijker zijn met een contact in Engeland.
Waar van Engeland ik heen wil gaan, ben ik nog niet helemaal uit.
Als eerste dacht ik aan Londen, maar ik lees en hoor dat huren daar erg prijzig is.
Waar ik ook leuke dingen over gelezen heb, zijn Bristol, Birmingham en New Catle.

Eigenlijk maakt het me ook niet zo heel veel uit. Nieuw zal het sowieso zijn voor ons allemaal en ik ben alles hier in NL wel een beetje zat.
Ik kom niks vooruit meer hier.
Ik ben helemaal klaar voor een nieuwe start en een nieuwe uitdaging!

Zodra ik wat wijzer ben geworden en een stap verder ben zal ik weer posten.

Jullie heel veel succes en geluk met alles.
Fijn dat het allemaal toch nog goed loopt.
Over het openen van een bankrekening lees ik veel verhalen dat dat “problemen” met zich meebrengt idd.

Nogmaals bedankt!

Groetjes,

Sha

Sha ik kan je helemaal bergijpen want ik ben Nederland ook meer dan zat en ik kom daar ook niet vooruit. In Uk heb ik gelijk een baan kunnen vinden met groote toekomst perspectieven.

Een huis vinden gaat makkelijker dan je denkt. Als je hier bent kun je meer regelen en sneller. Huur in Birmingham is ongeveer 550 pond voor een £ kamer woning en dan bedoel ik echt 3 kamers en daarnaast nog een woonkamer, in sommige gevallen heb je twee woonkamers en dan is er ook nog een tuin erbij.
Ik weet meer van de wijken in Birmingham en de andere steden daar weet ik niks van. Als je een huis wil gaan verhuren is beter om de huis te bezichtigen de huizen verschillen per eigenaar en de straten zijn erg anders zommige zijn netjes en andere zijn vies.

1 like

Hallo ik wil ook heel graag emigreren naar England ik heb ook aantal vragen als iemand mij kan helpen of antwoorden weet zou ik echt heel dankbaar zijn. Ik wil met mijn gezin naar Engeland dus ik mijn man en mijn 2 kids een van 18 jaar en een van 8 jaar .De vragen wat ik heb is ik ben een zelfstandige hoe zit het met belastingen en ten tweede mijn man heeft een WW uitkering en derde vraag is kunnen wij ons niet via een woningstichting laten inschrijven en ten derde als ik van een landlord huis ga huren ,gaan ze ook makkelijk verhuren aan buitenlanders wij zijn namelijk van Turkse afkomst wel modern hoor .Als iemand mij kan helpen met wat antwoorden zou ik heel dank baar zijn .Alvast bedankt

Hoi esra,

Naar welke stad wil je verhuizen ??
1)Als zelfstandige aan de slag gaan is makkelijker dan in Nld. Je kunt het beste je administratie laten doen door een account zodat die alles betaald. Je betaald VAT (btw) en over je winst ook een klein bedrag dacht ik. Als je geen winst hebt dan betaal je uiteraard niks. Ik ben nog zelf hierover aan het oriënteren.
2)Woning stichting is er niet echt je kunt je ingeschrijven voor Council housing, maar via een Landlord een huis verhuren is hier heel normaal.*

3)Wat ia je vraag over je man precies ? Hij heeft een ww en dan…?*Hier kun je niet gelijk komen wonen en een uitkering aanvragen je moet ongeveer 6 maanden hebben gewerkt voor income support en twee jaar voor jobseekersallowence.
Maar als je zelfstandige gaat werken en je income is laag dan krijg je wel aanvullende inkomen.

  1. je hebt verschillende Landlords, de meeste willen gewoon geld zien dus ze zullen niet moeilijk doen me jou. Turkse populatie is klein en heeft geen label zoals in Nld dat men moeilijk kan doen. Mijn Landlord is Pakistaans en ik kom uit Curaçao en had geen problemen met haar.

Hopelijk heb ik je o een beetje geholpen mocht je meer vragen hebben dan hoor ik het wel.

Meeste info staat op www.gov.uk

goede avond,

We zijn ene gezin die gaat emigreren naar de UK, alleen wilde ik weten of iemand weet hoe de Engelsen staan tegenover oudere werknemers,… ik kan me namelijk niet voorstellen dat ze ook zo discriminerend zijn als de Nederlanders die vinden dat je met 25 OF 30 al bejaard en veels te oud bent,… ze willen hier alleen heel jonge meisjes,… kinderen,…Dus ja dat zou ik graag willen weten en ik zou willen weten of je ook kinderbijslag ontvangt?

Vanaf 1/4/15 zijn de regels veranderd.

Child benefit ontvang je pas na 3 mnd dat je in UK woont en als je werkt.
Nooit leeftijd discriminatie meegemaakt, misschien hangt dit af per sector.

1 like

Goede morgen,
en welke zijn de bedragen van child benefit? En tot welke leeftijd?
Het noorden van London heeft niet zulke goede buurten, welke buurten zijn meer af te raden?

mvg
reve

Hallo,
Wij willen ook naar Londen verhuizen maar hebben een paar vragen die heel belangrijk zijn.
Wij hebben een zoon van 5 jaar die autistisch is. Ik vraag me af of de documenten van Nederland worden accepteerd Of wij opnieuw moeten beginnen met alle onderzoeken. Een huis vinden lijkt ons ook moeilijk in de eerste instantie. Ik begrijp dat er tenminste een iemand minimaal 3 maanden moet werken om de toeslagen te krijgen en/ of financiele hulp. Zijn er dan ook bijzonderheden voor als je een autistisch kind hebt? Kan iemand ons hiermee helpen? Alvast bedankt!