Activity International?

Hoi,

Ik ben van plan om vanaf ongeveer januari tot april naar Zuid-Amerika te gaan. Ik wil dan eerst vier weken een talencursus volgen om vervolgens vier tot zes weken vrijwillligerswerk te doen. (daarna misschien nog reizen, maar dat terzijde). Nu ben ik bezig mij te verdiepen in de organisatie Activity International.

Ik zou graag willen weten of iemand ervaring heeft met deze organisatie en hoe die is? Ik heb er nl. hele positieve en enthousiaste verhalen over gehoord, maar er zijn ook enkele mensen die Activity International absoluut afraden…

Alvast bedankt!

Esther

Persoonlijk…ben ik er geen voorstander van.

Kijk gerust eens rond op het Zuid-Amerika forum om te zien wat de algemene ervaringen zijn (de zoekfunctie is hierbij handig)

Ik heb vooral hele slechte dingen gehoord over Activity International. De grote omvang van de organisatie zou hier wel eens mee te maken kunnen hebben. De organisatie schint nog wel eens moeite te hebben om persoonlijke aandacht te geven aan vrijwilligers. Als je het dan tegen de kosten afzet kun je misschien het beste overwegen ergens anders te gaan kijken.

Voor handige links naar organisaties die veelal op non profitbasis projecten aanbieden in Ecuador klik hier.

Hola,

ik ben 2 jaar geleden met Activity International naar Zuid-Amerika gegaan en dat is me prima bevallen. Als je vragen mailde had je binnen een dag antwoord en de taallessen en het vrijwilligerswerk waren super geregeld.

Vooral als je geen ervaring hebt in Zuid-Amerika zou ik via zo’n organisatie gaan omdat je dan toch een bepaalde zekerheid hebt.

Mag ik vragen naar welk land je voorkeur uitgaat?

Saludos,

Ramon

Hoi Esther,

Ik ga in Januari ook naar Zuid-Amerika, naar Peru en Ecuador, en ik heb ook overwogen om met Activity-international te gaan. De voorlichtingsdagen spraken me opzich zeer aan, maar nadat ik me wat meer in het aanbod van andere organisaties heb verdiept, heb ik toch besloten om niet met activity international te gaan. Ten eerste omdat het gewoon veel goedkoper kan en ten tweede omdat het geen non-profit organisatie is en veel van je geld dus ergens binen de organisatie blijft steken.
Het is natuurlijk zo dat er erg veel voor je geregeld word en dat geeft een gevoel van veiligheid, zeker voor overbezorgde ouders ;). Maar met een beetje meer moeite ben je volgens mij een stuk goedkoper uit. En heb je ook nog de vrijheid om ter plekke keuzes te maken en met mensen die je daar ontmoet te reizen.
Als je ook naar peru of ecuador wil dan moet je het maar zeggen dan kan ik je nog een paar sites geven…
Succes!

heb zelf geen ervaring met AI, maar hoor minder positieve verhalen, bijv. over de invulling van het vrijwilligerswerk
je zou www.idealist.org kunnen checken voor een enorm aanbod. tevens biedt South American Explorers (www.saexplorers.org) een ruim overzicht (je moet allen wel eerst lid worden) - de indrukken die ik hiervan krijg zijn beter, puurder zogezegd - maar ik heb er zelf nog nauwelijks ervaring mee

Hoi,
Ik heb positieve ervaring met AI. Je kon makkelijk contact met ze opnemen, er werd na een aantal dagen gemaild of alles goed ging daar, en het geeft, net zoals door iemand anders al werd gezegd, gewoon een veilig en zeker gevoel om met zo’n organisatie te gaan, vooral als je nog nooit eerder lang (en alleen) hebt gereisd. Ik ga nu in februari terug naar Guatemala (2e keer) en dit keer regel ik het wel zelf. Het blijft de goedkoopste manier, maar voor jezelf kan 't via een organisatie wel fijner zijn.
Succes ermee!
Groetjes, Sabine

En ben je er al wat wijzer over? Ik wil nl. ook bij Activity International boeken… Liefs Manouk…