35 dagen Maleisie, Vietnam, Cambodja

Hallo,

Wie kan mij fantastische niet te toeristische plekken en must see aanbevelen in west maleisie en maleisisch Borneo. Ik wil mooie natuur met cultuur combineren en de hele toeristische plekken liever vermijden. Is het veilig om als vrouw alleen te reizen in Maleisie en hoeveel geld heb ik nodig om 35 dagen door te komen met budget accomodatie/excursies entree gelden. Alle tips zijn welkom voor de periode dec/jan.

Mijn plan is om Maleisie west en Borneo te bezoeken dan naar Vietnam te vliegen en het zuiden te bekijken om daarna naar Cambodja te gaan om Ankhor wat te bezoeken. Heeft iemand ervaring met deze route?

Alle tips zijn welkom.

Bedankt!

Groetjes

Hallo,

Ik ben afgelopen zomer gaan backpacken door maleisie, singapore en borneo.
Ik (vrouw) heb me nergens onveilig gevoeld, ik vond het erg veilig om te reizen.

Tja borneo en niet toerischtische plekken, dat is denk ik moeilijker omdat veel mensen met het zelfde doel naar borneo gaan duiken (kota kinabalu, semporna enz.) Oerang utangs (sepilok), jungle toer (sandakan) enz. Ondanks dat deze plekken redelijk toeristisch waren vond ik het wel de moeite waard. Wat ik je in ieder geval afraad is naar kuching te gaan. Daar was weinig tot niks te beleven.
Borneo is wel iets duurder (slapen en excursies enz) dan het vaste land van maleisie.

Ankor wat ben ik ook geweest maar dit heb ik vanuit Bangkok gedaan. Geweldig tempelcomplex wil je dit een beetje goed zien heb je zeker 2 dagen nodig. Entree is in verhouding met levenstandaard duur. Het is jammer dat de meest bekende tempels nu gerestaureerd worden en dus in de steigers staan.

mocht je nog vragen hebben, laat me maar wat weten.

groetjes Katja