2 weken in het Oosten welke route is t best?

hoi, we gaan eind augustus 2 weken op reis in het Oosten. Hoeveel dagen hebben we nodig om NY te bekijken, zonder te stressen? Ook wil ik graag de Niagara Falls zien. Wat is er ver nog interessant? Washington? Boston? Philadelphia? Is het goed te doen met de trein? Of is een auto huren beter?
Kunnen de we route het beste beginnen in NY of ergens anders? iedere tip is welkom! Alvast bedankt Jacqueline

Hi
Voor NY en DC zou ik een auto sterk willen afraden. In beide steden zou ik een minimum van 3 volle dagen willen tellen en 2 voor Boston, en dan heb je ook nog Philly en Baltimore. Maar NY en DC zou ik het hoogste op de lijst zetten. Je kan natuurlijk ook veel langer in deze steden blijven maar 3 volle dagen geeft je een goede eerste indruk imo. Het rijden tussen NY en DC is ook geen feest. Ik zou de trein nemen. Autohuur in NY is duur. Iets voordeliger als je van DC huurt. Dus bv vliegen op NY, trein (of bus) naar DC. Autohuren, naar Niagara, Boston en terug naar NY. Er zijn ook treinen tussen bv Niagara en NY. Verder heb ik weinig verstand van openbaar vervoer.
Niagara is een dag reizen van bv NY. Een volle dag bij Niagara was voor ons voldoende. Als je tussen DC en Niagara gaat rijden zou ik zeker 2, beter 3 dagen nemen en bv Dutch Country en Gettysburg bezoeken.
Yeehaw

1 like

Hallo Yeehaw,

(beetje late reactie)
Je schrijft dat het geen feest is om van NYC naar DC te rijden. Waarom is dat?
Wij vliegen in september naar NYC en willen in een 3,5 week daar een beetje rond touren. Het idee is om met de auto naar DC te rijden en dan via de kust terug (oid), maar ik vroeg me af waarom je dit afraadt.

Groeten,

Miggel

Drukke route en veel tolwegen en een sluiproute neemt heel wat extra tijd maar het kan uiteraard wel. Velen nemen de trein tussen NY en DC, bekijken DC, huren dan een auto en gaan op stap. Je zou ook een auto kunnen huren in Newark maar druk blijft het. Nou ja, de A2 zit ook vaak vast. Welke kusten wil je gaan rijden? Ben je geinteresseerd in plaatsen als Atlantic City? De kust van New Jersey ken ik niet. De kust van Maine is prachtig. Je zou ook van DC naar Williamsburg kunnen gaan en dan naar Virginia Beach. Via Chesapeake Bay Bridge naar Chincoteague en dan naar Rehoboth Beach in Delaware en naar Lewes (Dutch roots) en dan via New Jersey terug naar NY. Vele mogelijkheden.
Yeehaw

Enige wat gepland is zijn de tickets. En grof dat we NY, DC en Boston willen aan doen.

Verder had ik ongeveer het idee wat je beschrijft, maar nog niets concreets (we hebben nog 7 weken om te plannen). Daarnaast houden we er van om erg flexibel te werk te gaan.

Iets zegt mij dat de kust bij Boston mooier is dan bij New Jersey, maar dat is nergens op gebaseerd en ik kan er ook naast zitten. Misschien heb ik de reisboekjes meer gevonden over het een dan het ander.

Atlantic City is toch een beetje vergane glorie?

Na of naast de 3 genoemde steden zijn we ook liefhebbers van natuur en beetje relaxen.

Gezien je opmerkingen is het dan misschien verstandiger om: NY -> trein -> DC (-> trein NY ->) trein Boston -> auto omgeving -> trein terug naar NY te doen?

Bedankt voor je tips!

Ik denk dat ik dat ook zo zijn doen. Ben nog niet in Atlantic City geweest en heb ook geen behoefte aan (wat de boer niet kent etc…) Maine is prachtig en ook New Hampshire. Je kan daar een prachtige reis maken en september is een prima maand. Wat later is de foliage (october) maar dan is het stikdruk en herftskleuren hebben we in Nederland ook. Maak wel reserveringen voor NY en DC. Mocht je trouwens met de auto gaan, er is maar een hotel in NY met gratis parking en zonder valet nl http://www.thetravelinnhotel.com/

Tussen New York en Boston rijden ook spotgoedkope bussen, met een beetje mazzel kost dat dan nog geen $10 p.p… En het zou mij verbazen als er ook niet dergelijke bussen naar DC rijden. De vertrekken niet bij de grote busterminal, maar gewoon ergens vanaf een straathoek. Op Penn Station hadden ze een paar jaar geleden volop flyers daarvoor liggen.

In Atlantic City ben ik maar kort geweest, wij hebben toen in New York een dag een auto gehuurd, 's ochtends vroeg naar DC gereden, daar even het park en omgeving snel bekeken, vervolgens naar Atlantic City voor een paar uurtjes casino en boardwalk, en net voor openingstijd stonden we weer bij de autoverhuurder in NYC, in 23 uur dat rondje gereden. Best leuk, maar toch geen aanrader. Ik kan dan ook onmogelijk zeggen of Atlantic City echt een bestemming voor een paar dagen is, m’n gevoel zegt echter van niet.

Een overnachting voor NY gaan we wel reserveren, maar ik heb goede ervaring met lastminute hotel (aanbiedingen) via internet.

Een auto in de steden is niet echt handig volgens mij. Daarom wil ik gaan proberen om in NY sowieso geen auto te hebben.

Het gaat mij ook niet zozeer om de meest goedkope oplossing. Het moet leuk (en eventueel efficiënt) zijn om te doen. Een aantal jaar geleden voor het laatst een flink stuk in Ohio gereden en dat was leuk in die omgeving, maar als het betekent dat je de hele tijd in de file staat dan is de lol er ook wel snel van af.

Wat zijn de must see/do in Maine? Is White Mountain Nat. Forrest de moeite waard? Of is het gewoon mooi om daar stukjes rond te rijden?
Yeehaw heb jij ook ervaring met whale watching?

-Miggel

Tussen de steden kun je prima met openbaar vervoer reizen, het gaat erom wat je ertussen wilt doen. NJ is wel aardig maar heel erg veel bomen. Je ziet er vrij letterlijk door de bomen het bos niet meer, vandaar The Garden State. Atlantic City is Las Vegas op z’n klein, maar wel grappig voo reen avond.
Als je een auto gaat huren en je vliegt op Newark dan is het goedkoper om daar een auto te huren dan op bijv. JFK, omdat JFK in de staat NY is en Newark in NJ. NJ is een stuk goedkoper om te huren. Main is super maar daar heb je een auto voor nodig. Niagra is leuk om eens gezien te hebben maar niet meer dan dat. Upstate NY is ook erg leuk, mooi en verassend veelzijdig (en voornamelijk heel erg groot). Alle staten daar noord oost zijn best de moeite waard, Cape Cod e.d. Hangt er vanaf of je behoefte hebt aan natuur of aan steden/stappen.
Veel plezier!

Gezien de reacties ben ik toch maar een plannetje gaan maken.
We starten in NY.
Dan met de trein naar DC.
Vandaar uit met het vliegtuig naar Boston.
Daar een auto huren en de omgeving verkennen.
Aan het einde met de trein terug naar NY.

T/m de huur van de auto wil ik wel het een en ander gaan boeken. Wel zo makkelijk.

De watervallen laten we links liggen. Die pakken we in onze Canada tour wel een keer mee.

Via byways.org heb ik een aantal mooie routes gevonden. Die wil ik in ongeveer 1,5 week proberen te rijden.

Nog specifieke must see of do plekken in die noord oostelijke staten?

Maine en Vermont zijn erg mooi en kun je op hele mooie plekken camperen (als je dat gaat doen). Om Lake Ontario heen is het ook erg mooi, maar dat moet je dan wel weer combineren met Niagara Falls. Overigens zijn we jaren geleden vanaf Montreal naar Nova Scotia gereden. Daar rond gereden en walvissen gespot vanaf een boot. Vervolgens met de auto aan boord van een boot naar Maine gevaren en toen weer via Vermont terug naar Montreal. Erg gaaf maar je moet van auto rijden houden.
Cape Cod Bay is trouwens ook erg leuk, vooral als je wilt gaan vissen op Marlins.

Ik denk dat het voor ons B&B’s gaat worden. Volgens mij moeten die daar ook wel her en der verspreid liggen.

Autorijden is geen probleem, zeker als je ook wat te zien hebt om je heen is het geen straf.

Lake Ontario is te ver en inderdaad beter te combineren met de watervallen.

Lake Champlain had ik wel op het oog. En dan misschien vanaf daar wat afzakken richting Lake George.

Bar Harbor moet ook mooi zijn. In dat opzichte keuze genoeg volgens mij.

Bar Harbor is inderdaad prima te doen, veel B&B’s in die hoek (meer dan aan de westkant en meer aan de kust). Regio rond Lake Placid is ook mooi.
Mooie reis, gaat weer bij me kriebelen.