15-10-2012 tot 18-10-2012

(origineel bericht op be-more.nl)

15-10-2012 tot 18-10-2012

15-10-2012

Ik ben nog steeds een beetje van slag van gisteravond. Ik zit nog niet echt goed in m’n velletje.

Vanochtend waren er maar 3 kinderen dus jan en Lieke hebben het lesgeven voor hun rekening genomen. En ik ben verder gegeaan met de ‘trash’ laptop. Hij is bijna klaar halleluja!!

Vanmiddag zijn we naar de markt geweest, ik heb daar nog een sjaal gescoord en een mooie decoratieve stenen plaat om koffie kopjes op te zetten. Nu alleen de koffie kopjes nog….

En dan is mijn set compleet.

16-10-2012

Wederom zijn er vanochtend weinig kinderen dus jan en Lieke nemen het lesgeven weer op zich.

Ik ga op kantoor wat informatie vertalen over fikir behiwot. En ik heb ze vandaag wat foto’s gegeven die ik heb gemaakt van de kinderen. Vanmiddag gaan we de schriften en pennen uitdelen die van het donatie geld zijn gekocht.

Wow wat een verzameling pennen, schriften en tassen. En wat een kinderen. Dat gaat een gezellige boel worden. We mogen om ste beurten schriften uitdelen aan de kinderen. De kinderen die in grade 1 t/m 9 zitten krijgen 10 schriften, 4 potloden en 5 pennen. De kinderen die boven de 9de grade zitten krijgen 12 schriften, 4 potloden en 5 pennen. Zij hebben namelijk meer vakken en dus meer schriften nodig. En ja don’t worry ik heb foto’s gemaakt.

We zijn tot half 6 bezig geweest met alles uit te delen, en als laatste natuurlijk even een groepsfoto.

17-10-2012

Zo een dagje vrij heerlijk. Ik heb lekker uitgeslapen en met een boek ontbeten in het zonnetje. Mijn lariam ingenomen en prompt een uur daarna ziek geworden…. Fijn spul die lariam….

Ik ga nu even een uurtje slapen ik hoop dat ik me daarna beter voel.

Nou dat uurtje van mij is dus 2 uurtjes geworden, schijnbaar had ik het nodig.

Nu gaan we met een boot lake awassa over nijlpaarden bekijken. De heen weg is behoorlijk bumpy, er staat aardig wat wind en dus aardig wat golven. Dat betekend goed vasthouden anders word je uit de boot gelanceerd. Volgens mij is het voor mij heel vreemd om in een auto te zitten in Nederland die je eens een keer niet lanceert. Oh sorry werd eventjes afgeleid vandaar het zijspoor.

Maar in ieder geval ben ik nu wel specialist in het goed vasthouden van mezelf, anders tril en hots en bots ik uit elkaar. Oja de boot loopt ook langzaam vol met water… nou snap ik waarom we de zwemvesten aan moeten… dat word hozen op de terug weg vrees ik….

Ik heb super mooie foto’s gemaakt!!! Waaronder een paar van een nijlpaard met zijn bek wagenwijd opengesperd!!! Gaaaaaaaf!!! Victory dance!!

18-10-2012

Hm mijn dagindeling begint behoorlijk routine te worden. Vanochtend weer office werk en vanmiddag computerles gegeven aan kinderen. Het opstarten van word en het typen van simpele engelse zinnetjes. My name is…… i’m 11 years old, i live in awassa… enz

Steeds met een groepje van 4 kinderen en dat 3 keer. Ik had 2 computers en gaf de kinderen alleen les. Ach het houd je zeker te weten bezig, vooral als ze niet naar je luisteren en overal op beginnen te klikken en te drukken. Altijd fijn. En ik mocht vervolgens uitvogelen wat ze hadden gedaan……

(origineel bericht op be-more.nl)