Zomer in Egypte?

Hoi allemaal,

Waarschijnlijk is deze vraag al vaker gesteld maar ik kon hier op het forum weinig concrete info over vinden:

Ik en mijn vriend zijn van plan deze zomer (eind augustus) naar Sharm el Sheikh te gaan. Zijn vanmiddag bij het reisbureau geweest maar daar werd wel benadrukt dat het in deze tijd daar heel erg warm kan zijn. Nou waren wij hier ook wel enigszins vanuit gegaan maar nou vroeg ik me wel even af: is het wel te doen (staat er bijv. een verkoelend windje dat het draaglijk maakt) of is het zó warm dat het eigenlijk niet uit te houden is, je alleen maar verkoeling moet zoeken om je een beetje goed te voelen en verder weinig kan ondernemen? Wij zijn echte strandliefhebbers en zijn van plan veel te snorkelen maar willen ook wel wat van de omgeving kunnen zien.

Omdat wij nog niet definitief hebben geboekt, zou ik dit graag wel willen weten voordat we het wel definitief maken. Daarnaast: zijn er toevallig nog tips voor restaurants in Sharm el Sheikh die wél te vertrouwen zijn en waar wij ‘de vloek van de farao’ kunnen ontlopen?

Alvast bedankt voor jullie eventuele reacties!

Eind augustus in Sharm is het heel goed te doen.

Ik ben vorig jaar zomer naar Hurghada geweest, ik hou erg van de zon, en vond het te doen, aan zee is het net wat koeler dan landinwaards (had bijvoorbeeld ook een excursie gemaakt naar Luxor en daar was het wel echtbloedheet!) en als het je even te veel word neem je gewoon een verkoelende duik of ga je even lekker onder je parasol liggen :wink:
Ga inderdaad veel snokelen, prachtige visjes en heerlijk op op het water te zijn!

Die vloek van de farao, daarmee word toch diaree bedoelt? Heb ik geen last van gehad, en ben gewoon rustig in allerlei restaurantjes gaan eten, dus het is niet zo dat “iedereen die naar Egypte op vakantie gaat er last van heeft” :stuck_out_tongue: zoals ik mensen wel eens hoor zeggen… :wink:

Ben niet in Sharm Al Sheikh geweest, dus daar kan ik je verder geen tips meer over geven,
Maar inder geval, veel plezier!!

Groetjes, Sasja

hallo,

Ik ga van 1 tot 9 september naar Hurghada, is het weer daar dan ook te warm?

greetz

Sharm is zeer heet. En weinig wind. Ik woon 100 km van Sharm en heb er een hekel aan naar Sharm te gaan vanwege de hitte. Sharm lig in een dal met aan drie kwart de bergen waarachter de woestijn. Dahab is koeler en rustiger, en veel origineler dan Sharm (Sharm is een combinatie van Miami Beach, Cancun, Benidorm, en Las Vegas, met veel pretparken, discos, restaurants, casinos, winkelcentra en meer van dat soort zaken. Er zijn daar vele resorts waar de toeristen zich volvreten (5x per dag), volzuipen, zich als kreeften roosteren naast de swimming pool en verder het hotel niet verlaten. Maar iedereen moet doen waar hij zin in heeft dus als je daarvan van houdt, ok, veel plezier.

Hallo
Ik ben Greta en woon in Egypte in Nuweiba, dat is 160 km verwijdert van Sharm.
Augustus is hier net de warmste periode van t jaar, maar omdat wij hier genieten van een heel erg droog klimaat is de warmte goed te vedragen. We hebben hier niet hetzelfde klimaat dan in Luxor bv waar het heel heet kan zijn en omwille van de ligging ook vochtiger is en dus moeilijker te verdragen.
Je kan me altijd contacteren: [EMAIL=“ghannahlodge@skynet.be”]ghannahlodge@skynet.be
We hebben daar een project lopen voor duurzame ontwikkeling van de vzw Kids4kids : http://ghannahnewsletters.wordpress.com/
groetjes en altijd welkom
Greta