Wie is waar?

Hallo allemaal,

Ik volg dit forum al lange tijd en ik lees steeds dat mensen plannen hebben om in Mexico te gaan wonen. Zelf ben ik ook een van hun geweest.
Ik woon nu sinds 7 maanden in Puebla,Mexico.
Ik heb hier nog geen nederlanders ontmoet.
Nu zou ik wel eens willen weten wie ondertussen allemaal in Mexico wonen en waar.
Wie van jullie heeft zich trouwens geregistreerd bij de ned.ambassade?

woon nu maand of 13 in Mexico-Stad…en ben niet geregistreerd bij de ambassade

Ik woon sinds 2.5 jaar op het eiland Cozumel en ben niet geregistreerd bij de Nederlandse ambassade.
Ik zit wel in een soort mailinglist van het consulaat in Cancun.
Hier wordt je soms op de hoogte gehouden van dagen die zij organiseren (sinterklaas, koninginnedag etc) + voor en na orkanen wordt er hulp ingezameld bijvoorbeeld.

Waarom wil je je inschrijven bij de ambassade?
Heb er zelf nooit over nagedacht, omdat ik voornamelijk bezig ben met mijn Mexicaanse leventje hier. Heeft wellicht voordelen om je in te schrijven, vertel

Zonnige groet,

Karen

Ik woon ruim een jaar in Playa del Carmen.
Niet geregistreerd bij de nederlandse ambassade ben ook wel benieuwd wat de voordelen hier van zouden zijn enof het wel mogelijk is en hoe te handellen dan natuurlijk. :slight_smile:
Heb me eigen wel laten registreren bij Registro National de Extranjeros met een aantekening hiervan in mijn FM3 pagina 6.

Hallo,
Bedankt voor jullie reacties.
Over het nut van het inschrijven, ik kan ook geen nadelen bedenken.
Lijkt me bijvoorbeeld wel handig als je andere nederlanders wilt vinden.
Bijv. voor het geven van nederlandse les aan de kinderen.
Hiervoor is speciaal de stichting Nederlands Onderwijs Buitenland.

Hallo allemaal,

leuk zo’n topic, dus heb ik het maar direct “sticky” gemaakt, zodat het altijd boven aan de lijst staat :zon02:

Ik woon nu ruim een jaar in Playa del Carmen. Heb me niet geregistreerd bij de ambassade. Wel net zoals Karin, op de mailinglist van het consulaat in Cancun. Toch leuk voor Koninginnedag.

Hallo Varinor,

Ik was even nieuwsgierig naar welke Puebla ? Bedoel je Puebla in Puebla ? Mijn vriendin is namelijk woonachtig in Puebla, en mijn doel is dit jaar te gaan emigreren naar Mexico. De plaats van vestiging heb ik nog niet uitgekozen, maar het zal vermoedelijk in Oaxaco worden, en dan aan de kust gezien ik dicht bij het water wil wonen. Heb je nog wat tips t.a.v. wat er zoals geregeld moet worden ? Alle informatie is gewaardeerd.
Mvgr
Gerrit

Ik woon inmiddels 7 jaar in Mexico. In de stad Guadalajara (Zapopan om precies te zijn). Ga dit jaar maar eens voor de mexicaanse nationaliteit, na al die jaren de overheid te sponsoren met die FM3 en FM2 verlengingen. :slywink:
Hier wel enkele Nederlanders ontmoet.
Wel jaren geleden bij het Nederlands consulaat geregistreerd of iets dergelijks, maar dat was toen ik voor een nieuw paspoort vroeg en ik al enkele jaren in Mexico woonde. Bleek toen wel nodig te zijn dat je je registreerde. Niet gevraagd waarvoor, ze maakte er verder ook geen punt van. Zal ik volgend jaar eens navragen wanneer ik weer eens voor een nieuw paspoort moet gaan.

Ik zit nu in DF, ben druk bezig om een verblijfsvergunning te regelen, een departement te zoeken en om te gaan studeren aan de UNAM (wat nogal lastig is).

wat is het probleem dan met de UNAM binnenkomen?

bv voor enfermería…moet je een toets doen en minimaal een 7 halen. Maar die toetsen voor toelating op de UNAM zijn stervens moeilijk!

me da mucho miedo :open_mouth:

ik wooon in playa del carmen… maar sta niet ingeschreven bij de ambassade… was gister toevallig wel op een feestje beland van de ambassade…
kan iemand me vertellen waar je je kan aanmelden voor die mailingslijst ?!

en de mensen die in playa wonen… werken ook hier in de buurt of studeren offff
waaaar hangen jullie toch uit haha !

X

Hola!

Ik woon nu 6 dagen in Mexico City, Tlalpan en blijf hier tot 27 april 2009 als alles goed gaat. Ik kan vanavond in mijn studio, ben blij dat ik dat al gevonden heb. Het is wel even aanpassen als je alleen toekomt in zo’n grootstad. Nu, ik ken hier wel mensen, maar ook niet zo goed. Mijn ex vriend is van Mexico City, hem zie ik wel vaak, maar graag zou ik toch contact zoeken met Belgen en Nederlanders die ook in Mexico City verblijven. Ik ben nu vollop werk aan het zoeken. Mijn e mail adres is [EMAIL=“lippensevy@hotmail.com”]lippensevy@hotmail.com
Groetjes,
Evy

Ik kwam toevalig op deze website en heb me meteen aangemeld en ik woon in Cuernavaca en ben ook niet geregistreerd bij de Nederlandse ambassade.Ik woon tenslotte hier en de band die ik heb met Nederland begint steeds minder te worden.

Groeten
John
E-mail luzyjohn@gmail.com

hallo mensen,

Jullie wonen allemaal al in México lees ik. Ook ik ben van plan om te vertrekken, naar México. Hier in nederland ben ik docent, bestaat de mogelijkheid om daar te werken als docent?
Ik las in een berichtje van (karen bloemhoff) iets over een apostille. Zou iemand mij hier iets meer over kunnen vertellen? Ik ben van plan om naar San Cristóbal te gaan.

Bedankt, alvast

Dag allemaal,
Ik ben van plan om per eind mei 2009 voor onbepaalde tijd naar Cancun/Playa del Carmen te verhuizen. Ben al bekend met de stad en omgeving daar ik er al vanaf 1995 kom. Inmiddels ben ik afgestudeerd van een Master Latin American Studies en ben ik gespecialiseerd in toeristische ontwikkeling in Mexico en Costa Rica en het effect op het milieu en de lokale bevolking. Zelf heb ik veel ervaring in het toerisme (receptie, reserveringen, gids bij lokale touroperator in Cancun). Ik spreek en schrijf vloeiend Spaans en Engels…daarbij spreek ik ook Duits en Frans. Ik ben dan ook op zoek naar een baan en ik hoop misschien dat iemand tips voor me heeft of me erbij kan helpen. Via via via is tenslotte de beste manier. Het lijkt me erg leuk om nederlanders te leren kennen die ook woonachtig zijn in Cancun of omgeving. Ik hoor graag ervaringen en tips over het leven daar als je er eenmaal woont. Ook negatieve dingen. Ik vind het best een hele stap, maar heb er lang en goed over nagedacht. Graag wil ik weten of de nederlanders die daar wonen zich ook uit Nederland hebben laten uitschrijven? En of het makkelijk is om een werkvergunning te krijgen? Alle info en tips zijn dus zeker welkom.

Alvast bedankt.
Vriendelijke groet,
Simone van der Linden

Hallo allemaal,

Ik woon sinds 2 jaar in Mexico Stad. Ben voor mijn Mexicaanse vriend hier naar toe verhuisd en we wonen in het Zuiden van de stad. Ik ben niet geregistreerd bij de Ambassade, maar heb wel mijn FM3 en sta geregistreerd bij het Registro National de Extranjeros…

Heb me nog niet uitgeschreven uit Nederland, maar weet dat je dit oficieel wel moet doen.

Groeten,

Lisa

Ik ben inmiddels bijna 20 jaar in Mexico. Ben wel ingeschreven bij de Nederlandse ambassade. Ik heb mijzelf rond 1993 uit laat schrijven uit Nederland. Heb sinds 2003 " Residencia" , een soort slot etappe van de FM2 en daarmee komt een einde aan de inmigratie-bedevaart. Woonachtig in Queretaro.

Joep

Vraagje over dat laatste deel van FM2, moet je nog wel aangeven dat je bent verhuisd of een huis wilt kopen of van werk wilt veranderen? Of is dat vanaf dan ook verleden tijd?
Ik heb nog iets minder dan 2 jaar te gaan voor die zogenaamde slotetappe.