Welke vulkaan beklimmen.. Tajamulco, Fuego, Acatenango, Pacaya?

Tijdens mijn reis zou ik graag een meerdaagse hike maken op een vulkaan, ik zie alleen door de vulkan… ehm bomen het bos niet meer.
Welke vulkaan is het mooist om te beklimmen Tajamulco, Fuego, Acatenango, Pacaya?

Hoi Vince,

Ik begrijp je probleem. De Santa Maria is ook nog een mooie optie.
Het ligt aan je fysieke conditie en wat je wil zien of bereiken.
De Tajumulco is het hoogste punt van Centraal Amerika. Vanaf deze top heb je dus een ver uitzicht (als het weer goed is). Afhankelijk in welke maand je wil gaan is het wel super koud om te kamperen. Maar de 2 daagse hike is wel mooier dan de 1 daagse klim want je kan de zonsopkomst zien.
Het nadeel van de Tajumulco is dat het verder van de andere vulkanen ligt dus dat het moeilijker is die te zien.
De Santa Maria is ook zeker aan te bevelen. Vanaf die top heb je een mooi uitzicht over de andere vulkanen in Lago Atitlan en Antigua. En tevens heb een een mooi zicht op de actieve Santiaguito vulkaan. Deze heeft regelmatig een uitbarsting. Als je de 2 daagse tocht doet heb je kans dat je 's nachts de lava ziet gloeien.
De Acatenango is ook een mooie om te beklimmen. En vooral om het uitzicht op de actieve Fuego vulkaan. Ook bij deze vulkaan is de 2 daagse toch aan te bevelen om 's nachts de lava fontein te zien.
Uiteraard zijn de 2 daagse tochten zwaarder omdat je de camping equipement en meer eten en water mee moet nemen.
De fuego zelf kun je volgens mij wel beklimmen maar hij momenteel wel erg actief. Ik geloof niet dat je tot heel hoog kan komen. Je zou moeten informeren over de mogelijkheden mbt de activiteit op het moment dat je er bent.
De Pacaya is in vergelijking tot de vorige vulkanen saai. Het mooie is door het zwarte vulkaan landschap te lopen. Maar het is een relatief simpele wandeling.
Als je echt het ultieme avontuur wil is er nog de 2 daagse expeditie naar de krater van de Santiaguito vulkaan!! Deze trek gaat overigens niet in het regenseizoen.

Ik weet niet of je nu iets wijzer bent geworden. Als je nog meer vragen hebt hoor ik het graag.

Ik zou graag een klim maken waarbij ik goed uitzicht heb op een andere vulkaan en met wat geluk een rokende of uitbarstende… mijn conditie is prima en heb ervaring met meer daagse hikes.

Na inlezen lijkt de 2 daagse hike op Acatenango het interessantst met een goed uitzicht op Fuego. Heb jij deze ook gedaan?

Santa Maria hike is te doen vanuit Xela?
Kwam deze 1 daagse hike tegen: Book a Trek - Santa Maria Day Hike | Quetzaltrekkers

Ik denk dat deze 2 het meest interessant zijn dan!

Beste Vince,

De Acatenango 2 daagse tocht heb ik gedaan inderdaad. In Eind februari. Toen was het nog wel erg koud op de top. De klim was erg zwaar voor mij met bepakking maar als ik het kan kun jij het ook. Het was mooi om zo dicht bij de actieve vulkaan te zitten.
De Santa Maria is inderdaad makkelijk vanuit Xela te doen. Ik heb de 1 daagse wandeling gedaan. Ook best pittig omdat het vrij stijl is.
Quetzaltrekkers raad ik niet echt aan omdat ze niet met lokalen gidsen werken maar met buitenlanders, vrijwilligers. Het idee is goed maar er zijn gespecialiseerde reisbureau’s met lokalen gidsen die het graag aanbieden. Quetzaltrekkers neemt veel werk van ze weg.
Een reisbureau in Xela dat de Santa Maria 1 en 2 daags aanbied is Kaqchikel tours.

Groetjes,
Marieke

Ik verwacht er midden Maart te zijn! Hele nuttige informatie dit en een goede tip over het reisbureau dankje!

Sent from my SM-G930F using Wereldwijzer mobile app

Graag gedaan.
Half maart is perfect. Nog geen regenseizoen en de ergste kou is over.

Veel plezier met de voorbereiding.
Als je naar Xela komt dan is Casa Renaissance de plek om te verblijven.
Dat is mijn guesthouse.

Groetjes,
Marieke

Ga ik zeker onthouden! Nog een vraag wat los staat van dit onderwerp.

Ik ben ook in Guatemala tijdens Semana Santa… dit is van 9 t/m 16 April.

Vorig jaar was ik tijdens Semana Santa in Colombia wat zorgde voor extreme drukte dus ik probeer het nu zo te plannen dat ik de grootste bezienswaardigheden ontwijk…

Alleen geen idee wat te verwachten. Zijn de mensen in Guatemala de hele week vrij tijdens Semana Santa? En waar moet ik vooral wel of niet heen gaan tijdens deze week…

Sent from my SM-G930F using Wereldwijzer mobile app

Bete Vince,

De grootste drukte met Samana Santa is in Antigua. Daar kun je dan beter niet naar toe gaan als je wil ontsnappen aan Pasen. Daar gaan de hele dag processies door de straten, de hotels zitten bomvol en zijn ook erg duur.
Ook in Xela is het drukker en gaan er veel processies door de straten.
Er zijn geen vaste regels dat iedereen vrij is met deze dagen. Niet werken is geen geld. Maar de meeste mensen zijn wel vrij vanaf de donderdag.
Ik ben zelf alleen 1x in Antigua geweest met Pasen en andere jaren in Xela. Ik weet niet hoe het in andere steden is. Veel Guatemalteken gaan op vakantie naar het strand of het meer van Atitlan dus daar is het ook druk.

Groetjes,
Marieke