http://www.hotelthailand.com/thailand/images/banana.gif
**Thailand kent vele soorten fruit,zie lijstje hieronder!!!**Banana (Kluey)
Veel rassen van bananen worden geteeld in Thailand, maar het meest populair zijn voor het dessert. Andere populaire manieren van het eten van bananen worden gefrituurd in een dun laagje beslag in de cake maken beignets, of als banaan. Seizoen: hele jaar
http://www.hotelthailand.com/thailand/images/coconut.gif
Coconut (Ma-phrao)
Kokosolie (Ma-Phrao)
Op grote schaal beschikbaar in verschillende varianten. C
Kokosmelk is een verfrissend drankje en het zachte witte vlees van de jonge vrucht is heerlijk als snack. Coconut vlees en melk wordt ook op grote schaal gebruikt in de Thaise keuken.
Season: All year
Seizoen: hele jaar
http://www.hotelthailand.com/thailand/images/custard.gif
Custard Apple (Noi-na)
Custard Apple (Noi-na)
Met de kenmerkende knobbelig buitenste vlies, heerlijk fruit is dit uit elkaar getrokken worden met de hand te bereiken de zachte, zoete pulp in. De zwarte zaden zijn weggegooid.
Season: May to August
Seizoen: mei-augustus
http://www.hotelthailand.com/thailand/images/durian.gif
Durian (Toorian)
Durian (Toorian)
De meest charismatische en waarvan bekend is dat Aziatische mensen als de ‘Koning der Vruchten’, de durian is ongeveer de grootte van een meloen, en bedekt met harde stekels. De kleur varieert van groen naar geel. Het gele vruchtvlees is gesegmenteerd in de consistentie van pudding en een karakteristieke smaak, met een penetrante geur die mensen ofwel liefde of haat.
Season: Best from May to July
Seizoen: Beste van mei tot juli
http://www.hotelthailand.com/thailand/images/greenplum.gif
Green Plum (Put-sar)
Green Plum (Put-SAR)
Ook wel krabappel, of jujube dit geel-groene pruim heeft een knapperige textuur en een scherpe smaak.
Season: October to February
Seizoen: oktober-februari
http://www.hotelthailand.com/thailand/images/guava.gif
Guava (Farang)
Guava (Farang)
Deze vrucht appel draagt dezelfde naam als die gebruikt in het beschrijven van een persoon die niet-Aziatische Thailand. Hard als een onrijpe, met een wat zurige smaak, de guave is het best gegeten met een snufje zout en suiker.
Season: All year
Seizoen: hele jaar
http://www.hotelthailand.com/thailand/images/jackfruit.gif
Jackfruit (Ka-noon)
Jackfruit (Ka-middag)
Enorme en plakkerige, jack-fruit heeft de verborgen binnen het honderden vlezige stukken met een kenmerkende, zoete smaak. Extraheren van de segmenten is altijd overgelaten aan de verkoper, omdat het zo’n een vervelende baan.
Season: All year
Seizoen: hele jaar
http://www.hotelthailand.com/thailand/images/lychee.gif
Lychee (Lin-chee)
Lychee (Lin-tsjie)
Zeer beschouwd door Thais, lychees worden geteeld in overvloed in het Noorden, maar slechts voor een korte periode. Klein en rond, met een harde zaden binnen, zijn ze gemakkelijk met de hand gepeld en zeer sappig.
Season: April to June
Seizoen: april-juni
http://www.hotelthailand.com/thailand/images/mango.gif
Mango (Ma-muang)
Mango (Ma-Muang)
Een van de meest populaire Thaise vruchten, met vele variëteiten te vinden, meestal geel en zacht aanvoelt wanneer rijp. Snijd de lengte open, verwijder dan de grote zaad, dan schep de heerlijke sappige vruchtvlees met een lepel. Het is ook onrijpe gegeten in salades.
Season: February to May
Seizoen: feb-mei
http://www.hotelthailand.com/thailand/images/mangosteen.gif
Mangosteen (Mangkut)
Mangosteen (Mangkut)
De harde paarse shell verbergt een zachte vlees pulpachtig omliggende grote zaden. Een populaire vruchten met zowel bezoekers als Thais voor zijn zoete sappigheid.
Season: March to November
Seizoen: maart-november
http://www.hotelthailand.com/thailand/images/marina.gif
Marina Plum (Ma-prang)
Marina Plum (Ma-prang)
Trek zijn goudgele huid en een stevige, zoete vrucht is binnen blootgesteld, met een donkere zaad. Marina pruimen zijn vaak gesneden vanwege hun stevige structuur.
Season: March to September
Seizoen: maart-sep
http://www.hotelthailand.com/thailand/images/orange.gif
Orange (Som kee-o warn)
Orange (Som Kee-o te waarschuwen)
Zoeter dan die meestal te vinden in het Westen, de Thaise oranje is enorm populair en wordt gegeten als een snack tussen de maaltijden-, als dessert, of geperst voor het sap. Beste genoten met snufje zout.
Season: All year
Seizoen: hele jaar
http://www.hotelthailand.com/thailand/images/papaya.gif
Papaya (Malakor)
Papaya (Malakor)
Wanneer rijp, de papaja bochten en oranje kleur met rode strepen. Het vruchtvlees is in zoet, sappig en vol vitaminen. Onrijpe papaja wordt gebruikt om tam te maken een populaire pittige salade bekend als som-.
Season: All year
Seizoen: hele jaar
http://www.hotelthailand.com/thailand/images/pineapple.gif
Pineapple (Saparot)
Ananas (Saparot)
Zoet en sappiger dan die geteeld in andere landen, is de Thaise ananas gerekend tot de beste van allemaal. De zuidelijke soort is kleiner, maar nog lekkerder. Een snufje zout versterkt de smaak.
Season: All year
Seizoen: hele jaar
http://www.hotelthailand.com/thailand/images/pomelo.gif
Pomelo (Som-oh)
Pomelo (Som-oh)
Lijken op de grapefruit, maar over het algemeen wat groter, de pomelo is veel zoeter en kan zout nodig een vleugje uit te brengen de beste smaak.
Season: All year
Seizoen: hele jaar
http://www.hotelthailand.com/thailand/images/rambutan.gif
Rambutan (Ngo)
Rambutan (NGO’s)
Roze en harige in verschijning, rambutan de huid kan het worden geperst open met de hand of gesneden met een mes. Binnen is een sappig, licht-gekleurde vruchten en een groot zaad. Goedkope en overvloedig, terwijl in het seizoen.
Season: May to October
Seizoen: mei-oktober
http://www.hotelthailand.com/thailand/images/roseapple.gif
Rose Apple (Chom-poo)
Rose Apple (Chom-poo)
Gevormd als een kleine, lichtgroene Bell, de roos Apple heeft een stevige en knapperige binnen, vergelijkbaar met een meloen, maar niet zo sappig. Verschillende rassen beschikbaar zijn, met de meeste hebben een tamelijk scherpe smaak.
http://www.hotelthailand.com/thailand/images/sapodilla.gif
Sapodilla (Lumut)
Sapodilla (Lumut)
Zoet, maar ietwat scherp van smaak, de sapodilla werd meestal gegeten met ander fruit als een cocktail. Vermijd de harde bruine zaadjes.
http://www.hotelthailand.com/thailand/images/strawberry.gif
Strawberry
Aardbei
Niet van nature voor in Thailand, maar nu op grote schaal geteeld in de noordelijke gebieden, waar de soort klimaat produceert genereuze gewassen. Vergelijkbare in smaak en taxture naar West-rassen
http://www.hotelthailand.com/thailand/images/tangerine.gif
Tangerine (Som)
Tangerine (SOM)
De Thaise tangerine is klein-er en heeft een dunnere schil dan de westerse tegenhanger. Het is zoet en lekker en vol vitaminen. Geperst, het sap is een uitstekende drank.
http://www.hotelthailand.com/thailand/images/watermelon.gif
Watermelon (Theng-moh)
Watermeloen (Theng-moh)
groot en sappig, watermeloenen zijn Thaise meestal gegeten na een pittig diner, wanneer hun delicate smaak helpt om de demping van de Thaise hete pepers eten. Een ander type meloen, meloen, is nu ook op grote schaal beschikbaar. Deze is kleiner en gele of witte binnenkant Beide units zijn ideaal voor decoratieve snijwerk.
http://www.hotelthailand.com/thailand/images/zalacca.gif
Zalacca (Ra-gam)
Zalacca (Ra-GAM)
De zalacca heeft een dunne rood-oranje huid over een lief, maar tart groenten binnen een verworven smaak.