We gaan bijna!

(origineel bericht op be-more.nl)

We gaan bijna!

Over 23 dagen vertrek ik samen met Anke Derks (<a rel=“external” href=“http://ankederks.be-more.nl/”>http://ankederks.be-more.nl/&lt;/a&gt;) naar Zuid-Afrika! Wij gaan daar met een aantal mede-vrijwilligers acht weken vrijwilligerswerk doen op een weeshuis. Hieronder een beschrijving van het weeshuis en onze taken:

<em>Midden in het glooiende heuvellandschap van Lower Illovo ligt, verscholen tussen de suikerrietvelden, Mother of Peace. Het is een thuis voor zo’n 75 kinderen, van baby tot 21, die zijn verlaten, seksueel zijn misbruikt, geen ouders meer hebben of om een andere reden niet meer thuis kunnen wonen. De kinderen wonen in kleine huisjes, elk met een huismoeder die voor ze zorgt. In ieder huisje wonen 6 of 7 kinderen, jongens en meisjes van verschillende leeftijden door elkaar.</em>

<em>Vrijwilligers krijgen in hun eerste dagen bij Mother of Peace een “eigen” huisje toegewezen, waar ze de huismoeder helpen bij de dagelijkse verzorging en opvoeding van de kinderen.Zoals samen huiswerk maken, Engelse les geven, helpen op de creche, de kleintjes in bad doen, spelletjes, elkaar dingen leren, en nog veel meer. Bovendien helpen vrijwilligers bij het opleiden van de huismoeders, om ze bepaalde vaardigheden aan te leren: dagelijkse structuur, opvoeding, zorg voor de kinderen en ga zo maar door.

</em>Na deze acht weken gaan wij met een gehuurde auto van Durban naar Kaapstad, langs de welbekende en mooie Garden Route. Vervolgens vertrekken wij in Kaapstad met een georganiseerde reis richting Victoria Falls. Daar is onze laatste dag en wij vertrekken 26 april 2012 weer naar Nederland.

Wil je op de hoogte blijven van onze avonturen? Meld je dan aan voor de mailinglijst!

(origineel bericht op be-more.nl)