Wat is leuk in Porec?

Hallo,

eind augustus gaan wij op vakantie naar Porec. Heeft iemand hier nog leuke tips voor activiteiten? Ik kom in de reisgids ook iets tegen met boottochtjes en een tripje naar Venetie maar is iemand hier bekend mee?

Alvast bedankt voor jullie tips!

Groet,

Hans

Je kunt met de boot naar Venetië, zorg wel dat je een behoorlijk gevulde portomonnee bij je hebt, want goedkoop is het niet. Bovendien moet je niet al te slecht weer op zee hebben, velen zijn doodziek in Venetië aangekomen en hadden er vrij weinig aan.
Voorts gaat die boot vrij vroeg weer terug uit Venetië, dus de werkelijke tijd dat je daar bent is zeer kort. Hou daar dus rekening mee.

Er zijn ook wat boottripjes naar Limski Fjord, maar dit beslaat eigenlijk alleen een middag of een ochtend.

Istrië is meer een kwestie van de zee, het blauwe water en in de avond ergens op een terrasje zitten. Voor de rest heeft Istria niet zoveel te bieden, de dorpjes Motovun, Groznjan zijn aardig om eens te bekijken, doch beide kun je op een middag zien.
Jullie komen eind augustus en dat houdt in dat het al zeer stil zal zijn. Het gros van de toeristen vertrekt reeds rond 20 Augustus, dus wat dat betreft zul je geluk hebben.
Mocht je een auto hebben dan zou ik echt wat tochten van langere afstand gaan maken, beperk je niet alleen tot Istrië. Zagreb is 2,5 uur rijden, kun je dus makkelijk even een dagje naartoe.
Je zou ook een uitstap kunnen maken (voor 2 dagen) naar Split/Trogir of naar Zadar.
De periode eind augustus/begin september is ideaal om dit soort dingen te doen. Veel minder verkeer op de weg en appartementen in overvloed, dus geen probleem om huisvesting te vinden.