Wandelroutes in South Australia

Wandelroutes in South Australia

De bekendste wandeling in South Australia is de Hans Heyson Trail, de 1500 kilometer lange verbinding tussen Fleurieu Penninsula en de Flinders Ranges. Uiteraard hoef je niet de gehele wandeling af te leggen, dag- of meerdaagse wandelingen behoren tot de mogelijkheden. Met name in het Flinders Ranges National Park(zuidelijke Flinders) en Gammon Ranges National Park (noorderlijke Flinders) kun je fantastisch wandelen.
Kuststreek
Ten noorden van de Flinders begint de outback, niet echt een gebied om te wandelen. Het ligt dan ook meer voor de hand om - naast de Flinders Ranges - vooral je wandelgeluk te beproeven langs de kuststreek van South Australia (http://www.coastalsoutheasterly.com). Het Coorong National Parkligt aan de monding van de Murray River. Hier kun je prachtige duinwandelingen maken en aboriginal sites bezoeken.
Wijnstaat
South Australia is de wijnstaat bij uitstekt. Je bent hier dus aan het juiste adres als je wilt wandelen met als thema wijnproeven. De naam Barossa Valley zal bij de erkende wijnliefhebber het hart al sneller doen kloppen, maar ook in Coonawarra en McLaren Vale rijgen de wijnranken zich aaneen. De Riesling Trail in de Clare Valley is misschien wel de populairste ‘wijnwandeling’.

(Bron: http://www.dorizon.nl/)

Veel Links naar South Australia:

Beste Kees,

Naast wandelroutes, weet je wellicht ook nog leuke fietsroutes in South Australia. De Riesling Trail heb ik al veel informatie over gevonden. Zijn er nog andere leuke trails voor de (gemiddelde;)) fietser?

Alvast bedankt!

Hallo Cissy,

Ik heb wat opgezocht… heb een paar sites gevonden waar bike maps zijn te vinden in SA:
[ul]
[li]http://www.transport.sa.gov.au/personal_transport/bike_direct/maps.asp[/ul] [/li][ul]
[li]Tevens: Bicycle Touring In South Australia[/li][li]http://www.adelaidetouringcyclists.org/[/li][li]Bicycle SA[/ul] [/li][ul]
[li][URL=“http://www.users.bigpond.com/eltridge_smith/”]Tom’s Cycling Website
[/li][li]Barossa classic cycle tours[/li][li]Op Bicycles.netvind je veel links[/ul]Hopelijk heb je hier iets aan[/li]vriendelijke groet,
Kees

Hallo Kees,

Bedankt voor de links. Er is er eentje met goede gedetailleerde kaarten om te fietsen in de wijngebieden rond Adelaide, precies wat ik zocht!

Bedankt, groet Cissy