Vrijwilligerswerk Zuid-amerika

Hallo…

Ik ben Joost, bijna 20 jaar en student Bedrijfskunde in Groningen. Ik ben al 2 jaar zeer geinteresseerd in vrijwilligerswerk, met name in Zuid Amerika. Ik heb lang zitten nadenken hoe ik mijn reis zou willen invullen (welk land, wat voor werk, welke periode en voor hoelang). Ik kan daar met de hoeveelheid informatie en projecten op internet nog niet achter komen, vandaar dit bericht.

Waar ik inmiddels wel achter ben is dat het een initiatief moet zijn van 1 of enkele personen zonder commerciele doeleinden. Dat wil zeggen dat ik organisaties zoals Travel Active niet prefereer vanwege de hoeveelheid geld die je er voor moet neerleggen en wat neerkomt op 4 weken Spaanse les en max. 4 weken vrijwilligerswerk. In mijn opinie is dit (deels!)een vorm van westerse commercialisatie en geldklopperij. Ik zou graag voor ongeveer 6 maanden, voor minimale kosten, vrijwilligerswerk willen doen en met mijn neus op de feiten worden gedrukt, het werkelijk allemaal meemaken en een band proberen op te bouwen met de kinderen/bevolking. Mijn vraag is dan ook in hoeverre dit mogelijk is. Kan iemand mij verder helpen of zijn er mensen die ook graag hetzelfde willen als ik? Ik hoor graag dan van die personen…

Joost
meyboom1@hotmail.com

Hey Joost,

Neem eens een kijkje op de website van SAMEN. SAMEN is een organisatie die jongeren bemiddelt naar straatkinderenprojecten in Azie, Afrika en Zuid-Amerika. En ondanks dat SAMEN dat heel goed doet, betaal je aan SAMEN helemaal niets. Wel betaal je je eigen reis en een kleine vergoeding aan het project zelf voor je verblijf.

http://samen.donbosco.nl