Vrijwilligerswerk 17 jarige in het buitenland

Hallo!
Ik wil graag deze zomervakantie vrijwilligerswerk in het buitenland doen.
Het maakt me niet echt uit waar het is!
Helaas ben ik pas 17 jaar!
heeft iemand misschien een idee, waar dit wel mogelijk is?!

Als je geinteresseerd bent in Peru dan hebben we hele leuke projecten voor je! Je kunt bij ons ook terecht als je nog geen 18 jaar bent.

Wij zijn Proyecto Peru en wij zijn een Spaanse talenschool en vrijwilligersorganisatie. Wij zijn gespecialiseerd in het onderwijzen van Spaans aan anderstaligen en in het organiseren van vrijwilligersprojecten. Wij bevinden ons in Peru, in de historisch belangrijke stad Cusco, de hoofdstad van het oude Inka-rijk. Peru, in het bijzonder Cusco, is een bevoorrechte plek vanwege zijn indrukwekkende historie, cultuur en natuur. Helaas is het ook een regio waarin veel mensen in armoede leven en bijvoorbeeld niet de middelen hebben om hun kinderen een goede maaltijd of opleiding te kunnen geven.

Wij van Proyecto Peru organiseren zelf projecten en bemiddelen voor onze studenten in diverse sociale projecten in en om Cusco. Wij bemiddelen voor jou (gratis!) als je bij ons Spaanse lessen neemt en accomodatie. Wij bieden Spaanse les aan voor zowel beginners als gevorderden, in groep en 1-op-1. Kijk ook even op onze website voor meer informatie en onze scherpe prijzen. Voor accomodatie hebben wij kamers in een gedeelde flat of je kunt bij een gastfamilie verblijven. Een gastfamilie is een hele leuke manier om kennis te maken met de peruaanse cultuur en erg populair bij onze studenten.

Wij hebben projecten beschikbaar op het gebied van kinderopvang, weeshuizen, buitenschoolse opvang, sport- en engelsonderwijs op basisscholen en middelbare scholen, gehandicaptenzorg, ouderenzorg, gezondheidsprojecten, in medische klinieken en gemeenschapswerk. Je kunt afhankelijk van het project bijvoorbeeld voor kinderen zorgen, lesgeven, creatieve of sportieve activiteiten organiseren of helpen met de marketing of organisatie van een project. De minimum periode voor vrijwilligerswerk is altijd 4 weken.

Als je geinteresseerd bent, stuur ons dan een mailtje, dan kunnen we je meer detailleerde informatie geven.

Groeten,
Donny
Proyecto Peru Spaanse les en vrijwilligerswerk

SIW heeft ook projecten voor mensen onder de 18, maar deze zijn met name in Europa. zie www.siw.nl.

Beste Cynthia,

Onze partnerorganisatie in India accepteert vrijwilligers vanaf 17 jaar. Zij hebben vooral sociale projecten in Delhi en Palampur (Noord-India). Zie voor meer informatie:

http://www.volunta.nl/projecten%20VI.htm

Omdat je nog minderjarig bent, zouden we wel graag eerst een gesprek met jou en (een van je) ouders willen, om er zeker van te zijn dat jullie weten waar je aan begint. Maar verder geen probleem!

Hartelijke groet,

Aukje de Boer
Voluntá