Vrijwillig werken in Palestina

.

Vrijwilligers gezocht voor t Al Basma centrum voor mensen met een verstandelijke beperking in Palestina.

Al Basma Special Education center Beit-Sahour is een centrum dat in 1987 gesticht is en begon als een bescheiden project om de jeugd en jonge volwassenen met een verstandelijke beperking een kans te bieden om zich te ontwikkelen. Het centrum groeide uit tot een levendig centrum die de mogelijkheid biedt tot kansen op ontwikkeling die vooralsnog niet bestonden. Momenteel worden ongeveer 30 mensen begeleid in een leeftijd van 15-35 jaar. Het centrum is geheel afhankelijk van giften van individuen en bedrijven aangezien, in tegenstelling tot Nederland, er geen subsidie van uit de overheid beschikbaar is.

Zes begeleiders zorgen ervoor dat de clienten voorbereid worden om mee te draaien in de maatschappij door ze sociale ontwikkelinslessen te geven. Naast sociale ontwikkelingslessen worden er creativiteitslessen gegeven. Op dit moment worden er lessen in olijvenhout bewerking, weven en het maken van wenskaarten van gerecycled papier.

Hoe kun jij helpen?

  • In Beit Sahour, vlakbij Bethlehem, is het centrum gevestigd. Voor een nader te bepalen periode kun je helpen de gehandicapten te begeleiden, helpen met verbeteringen aanbrengen aan het gebouw en het helpen met het schrijven van voorstellen om geld bijeen te brengen. Neem contact op voor meer informatie over de lopende projecten.
  • Beschreven in de eerste paragraaf. Het centrum is geheel afhankelijk van giften. Wil je liever niet naar het buitenland dan kun je in nederland nuttig zijn door geld bijeen te brengen voor het centrum. Neem contact op om de mogelijkheden te bespreken.
  • Het ontwikkelen van een informatieve website voor het centrum (engels). Tekst en foto’s worden aangeleverd.
  • De producten die het centrum produceert kunnen verkocht worden in Nederland. Denk hierbij aan kerstkaartjes voor bedrijven of bestel zelf kaartjes voor de feestdagen. Ook hiervoor kun je contact opnemen voor meer informatie.

Voor meer informatie en de mogelijkheden en voorwaarden kun je contact openemen met de Nederlande stichting OOTS (Out Of The Shadow) die zich voornamelijk inzet voor het centrum.

OOTS (Out Of The Shadow
Contactpersoon: Sikke Marinus
Domela Nieuwenhuisweg 72
9245 VC Nij Beets
Tel: 0512-461949
e-mail: [EMAIL=“sikke.marinus@planet.nl”]sikke.marinus@planet.nl

Koos Marinus
koosmarinus@hotmail.com
Vrijwilliger voor het Al Basma centrum