Vragen over Namibië

Hallo mensen!!!

In januari maak ik samen met een vriend een korte trip naar Namibië na in Zuid Afrika rond getrokken te hebben. Van Windhoek reizen we naar Swakopmund, Hentiesbaai en Etosha National Park. Wat zijn jullie musts op de route? Wat moeten we zeker doen? Duin 7 nemen we mee tussen de 2 kustplaatsen.
Walvissen zijn zeker al weg uit het kustgebied?

Ik lees behoorlijk uiteenlopende verhalen over de reisafstand van Etosha NP naar Windhoek. Heeft iemand een idee hoelang je daar ongeveer over doet en met wat voor snelheid dat dan is?

Grtz Ice

Kijk voor info eens op onze niet comm. site www.bjusterbaarlik.nl
We zijn 2x op eigen gelegenheid door Namibie getrokken. Op onze site staan 2 route-/reisverslagen, veel foto’s en een grote lijst met tips op alf. volgorde.
Op asfalt kun je 80 - 100 km/u rijden en op gravel een stuk minder. Je hebt gravel waar je gemiddeld 60 kunt rijden, maar ook stukken waar je maar 40 kunt rijden.
Op onderstaande sites kun je globaal afstanden berekenen. Maar voor de conditie van de weg (asfalt, gravel, zand etc) zul je een recente wegenkaart moeten aanschaffen.

Houd tijdens je planning ook rekening met pauzes (sanitair, eten/drinken, fotostops, tanken en onvoorziene omstandigheden, zoals lekke band of kapotte voorruit), want daardoor gaat je gemiddelde snelheid ook naar beneden.

Veel plezier bij de voorbereidingen. Namibie staat staat bij mij nog steeds op nr. 1.

Hoi Ed en Maaike!

Bedankt, nuttige info! We hebben inmiddels wat langer uitgetrokken voor dit land, omdat we Sossusvlei ook graag willen bezoeken!

Goed dat je meer tijd voor Namibie hebt uitgetrokken. Het worden vanzelf meer weken lol2 Namibie is gewoon geweldig. De uitgestrektheid, de stilte, de grote verscheidenheid aan landschappen, vogels, zoogdieren, etc. Vergeet echter niet dat Nam. 22 groter is dan Ned. Veel mensen hebben zich daardoor al vergist in de te rijden afstanden.
Waarschuwing:
Als je eenmaal bent geweest, wil je meer!
Wij zijn al 2 x geweest en hebben nog steeds niet alles gezien.

Jakker niet door Namibia! Een prachtland met geweldige lieve mensen.
Je zult versteld staan van de uitgestrektheid van het land, flora en fauna geweldig.
Als je op zoek bent naar het “echte Afrika” ga dan voorbij Grootfontein naar het noorden, ik weet niet of je zo veel tijd hebt maar dat is wel héél erg leuk.
Veel plezier met je voorbereidingen en ik weet bijna zeker dat ook jullie een volgende reis terug gaan naar Namibia.

Dat vermoeden krijg ik zo langzamerhand ook al! In ieder geval bedankt voor jullie adviezen!

Ed&Maaike, ik had jullie nog gemaild over de luchtvaartmaatschappijen, hadden jullie deze mail nog gehad? Thanks!

Nee ik heb je mail niet gehad.
Op het pb van Namibie kan ik onderstaande niet plaatsen, maar misschien hier wel. Ik doe een poging…

Net als voor autohuur zijn de maanden april, mei, juni voor ticketaanschaf het goedkoopst. Wij hebben voor de KLM gekozen omdat dit rechtstreekse vluchten zijn naar Kaapstad. (een dag- en een nachtvlucht) Voor Windhoek weet ik het niet. Tickets zijn soms goedkoper, maar dan moet je bijv. via Londen of Duitsland voor tussenlandingen. Reistijd wordt dan soms schrikbarend hoog. Hier zijn veel vertragingen, waardoor je een aansluiting kunt missen. Londen staat erom bekend dat de bagage nogal eens zoek raakt. En dan sta je dan in Afrika zonder bagage. Wij kiezen voor korte reistijd en wat meer zekerheid en daarom via KLM. Vroegboeking scheelt soms ook behoorlijk. Je kunt bijv. via de zoekmachines naar goedkoopste tickets zoeken. Hieronder nog een lijstje met een aantal zoekmachines:

http://www.cheaptickets.nl/index.cfm?id=inpakken
ttp://www.vliegticket.nl
http://www.vliegtickets.nl
http://www.ebookers.nl/
http://www.vliegticketszoeken.nl
http://www.vliegtarieven.nl
http://www.worldticketcenter.nl
http://www.vliegwinkel.nl
http://www.supersaver.nl
http://www.bijonsaltijdgoedkopervliegen.nl
http://www.whichbudget.com

http://www.vliegtickets.nl, http://www.worldticketcenter.nl, http://www.vliegtarieven.nl maken gebruik van de boekingsengine http://www.travelstreet.com
http://www.atp.nl, http://www.vliegticketskopen.nl maken weer gebruik van de boekingsengine van http://www.atp.nl met vliegticketskopen.nl welke maar 10 euro administratiekosten rekent in plaats van de 15 euro door ATP zelf…
Cheaptickets rekent in totaal 45 euro bovenop de ticketprijs als ‘kosten’ voor het boeken, goedkoopstevliegtickets maar 10 euro… (prijzen kunnen inmiddels gewijzigd zijn)

Er zit ook nog wel eens verschil in welke luchtvaartmaatschappijen er in het systeem zitten (waarschijnlijk als overblijfsel van de verschillende reserveringssystemen die er vroeger waren)… Maar als je travelstreet, atp, expedia en cheaptickets geprobeerd hebt, dan heb je vrijwel alle maatschappijen en aanbiedingen gehad.
Vergeet je nog http://www.d-reizen.nl, lowcostairlines.nl en skyscanner.net, die (ook) lowcost airlines meenemen in de vergelijking. Maar soms niet allemaal.

Verder kan ik je de volgede topic aanraden, omdat daar heel veel aan relevante informatie staat, die ik je niet wil onthouden. Totaal 8 pagina’s aan info:
http://www.aroundtheglobe.nl/messageboard/safari-in-namibie-of-zuid-afrika-per-4x4-in-november-t3694.html

Ik hoop dat je met info weer wat verder kunt met je plannen.