Volg een kookles in Italie

Eind mei reisde ik een week lang door drie Italiaanse regio’s met PalioTours voor een Food & Wine trip. Kookles bij Dindina Agriturismo in MevigleVanuit het centrum van Turijn reden we de stad uit en waanden we ons in een heuvelachtig en groen gebied op weg naar Mevigle. Een lange kronkelweg door de binnenlanden voert ons langs uitgestrekte wijnvelden met hier en daar een huisje. In Mevigle worden we ontvangen door Delphina, de eigenaresse van Dindina Agriturismo. De Italiaanse keukenprinses volgde vele kooklessen in Bergamo, Sicilië en bij de beste restaurants in de buurt. 10 Jaar geleden realiseerde ze haar droom en opende ze haar eigen kookschool met restaurant en bed & breakfast.

Ik ben geen keukenprinses en heb al helemaal niet de intentie om vaker in de keuken te gaan staan. Gelukkig vond mijn moeder het geweldig. Petra verteld; “Dit was voor mij, mijn eerste kookles. Ik vond het heel gezellig zo met zijn allen in de keuken, we kregen allemaal een schort voor, Delphina legde alles uit in het Italiaans en onze gids vertaalde alles. Henriëtte heeft een hekel aan koken maar ik was blij om te zien dat ze het toch kan, al lag iedereen in een deuk toen ze de eieren moest kloppen en ze met de garde stond te roeren“. Je hoort het al, ik heb geen keuken talent!

Wij hebben de pasta zelf gemaakt. Mocht je dat ook willen doen zorg dan dat je genoeg ruimte hebt op het aanrecht en hou er rekening mee dat pasta niet droogt als het vochtig weer is. Op het aanrecht, liever eigenlijk een houten plank, leg je veel bloem en daarin maak je een kuil. Daarin doe je 7 eieren, (1 ei per persoon). Vervolgens kneed je de eieren door de bloem en kneed je net zo lang totdat je een bal hebt. Vervolgens snij je stukken af van de bal, maakt het plat en strekt het uit met behulp van de pastamachine. Als de pasta droog is, kan je de lange stukken aan de andere kant door het pasta apparaat halen en bijvoorbeeld spaghetti maken. Kook de tomatensaus en meng het met de pasta. aldus mijn moeder. Ik zou zeggen, “waarom dit allemaal doen als je ook pasta in de winkel kan kopen“? Hoe dat eruit zag? Check ook onze “How to make pasta” video.

https://www.youtube.com/watch?v=-nNOSiD2yW4

Heb jij wel eens een kookles in het buitenland gevolgd?

Hallo Henriette,

Ben je tijdens je reis toevallig ook een plek tegengekomen waar er kookcursussen werden gegeven van meerdere dagen waar en gespecialiseerd kon worden naar 1 soort product? Ik ben op zoek naar een cursus om heel goed pasta’s en pastasauzen te maken…

Groet,

Tim

Hi Tim,
Daar heb ik helaas geen info over. Kijk anders eens op Italieuitgelicht.nl of Ciao Tutti, zij weten dat vast;)
Groeten Henriette