Visa on arrival

Hallo,

Ik kom hier op het forum toch wat verschillende verhalen tegen, de meesten ook wat gedateerd. Dus hier mijn vraag.

Wij gaan met 2 personen voor 30 dagen naar Indonesië. We kunnen dus nog een visa on arrival krijgen.

Toen wij vorig jaar naar Vietnam gingen, moesten we van te voren een formulier uitprinten (in Nederland nog), en invullen en bij aankomst afgeven, INCLUSIEF een pasfoto. Weet iemand hoe de procedure er in Indonesië (Medan) uitziet?

Gr Roel

Heb je een bewijs dat je binnen 30 dagen Indonesie weer verlaat? (Bijvoorbeeld een retourticket?) Dan krijg je tegen betaling van US$ 25 on visa on arrival. Zorg voor contant geld (in dollars of euro’s) want je kan niet pinnen!

Ja we hebben een ticket dat we de 30e dag van Bali naar Bangkok vliegen, dus dat moet wel goedkomen dan denk ik. Geen pasfoto’s of een formulier van te voren dus? Lekker makkelijk :slight_smile:

Hoi Roel,

Op de vlucht naar Indonesië krijg je (meestal) een immigratie papiertje wat je in het vliegtuig al kan invullen, (zoals je naam, vluchtnr. aankomst en retour, paspoortnr. en datum/plaats van afgifte, wat je komt doen in Indonesië (travel, zaken, familiebezoek) en waar je logeert).

Op het vliegveld ga je naar een counter waar “erg belangrijke en gemotiveerde mensen” een foto van je nemen en na betaling van € 20,- of 25 dollar een sticker in je paspoort plakken. Daarna loop je naar de douane waar je sticker/paspoort wordt afgestempeld. hierna kan je tas/koffer gaan oppikken en jezelf in het Indonesische leven gaan onderdompelen.

Oja, in het vliegtuig krijg je ook nog een briefje waarop je moet aangeven of je vieze boekjes/films, meer dan een X bedrag aan geld, drugs/wapens of erg dure dingen bij je hebt. Dit briefje (of spullen) moet je dan afgeven tussen het moment dat je je tas/koffer heb gepakt en voordat je het Indonesische inleven induikt.

Dit was het wel zo’n beetje, deze procedure kan tussen een half uur en 2 uur duren, ligt eraan hoeveel mensen er beschikbaar zijn bij het aanschaffen van je visum, de mensen van de douane en hoe druk het in het vliegtuig was.

Mvg

Butoijo

Ik ben de laatste paar keren positief verrast over de snelheid van afhandelen van visumaanschaf en douane (± 15 min.)
Veel plezier!

En dus ook alleen het immigratieformuliertje invullen wat je in het vliegtuig krijgt en 25 dollar betalen?

yep! inmiddels een flink aantal balies (meestal goed bemand) dus het kan echt wel snel gaan.

En als je het niet in het vliegtuig krijgt, dan kun je ook op het vliegveld een formuliertje krijgen.

Vorig jaar op het vliegveld van Solo (we vlogen via Singapore) zijn er geen foto’s gemaakt. Gewoon achteraan de rij aansluiten, betalen en je krijgt een mooie sticker in je paspoort. Procedure verloopt over het algemeen erg goed. Voordeel van vliegvelden zoals Solo is dat er niet tientallen vliegtuigen per dag aankomen en dat het wachten dus erg mee valt. Hou er rekening mee dat een VoA voor maximaal 30 dagen geldt; dat is dus inclusief de dag van aankomst en de dag van vertrek.

Bewaar de bonnetjes/stickers van je koffers goed want op sommige vliegvelden (Solo bijv.) controleren ze de labels op de koffers met de bonnetjes/stickers die je hebt. Geen bonnetjes/stickers dan ook geen koffers. Op zich een prima maatregel want zo wordt voorkomen dat iemand anders er met je koffer vandoor gaat (al dan niet per ongeluk).

Update,

Geen foto deze keer, visum halen, (kosten 21 Euro wel betalen met briefjes geld, wisselgeld in RP) en door douane binnen 20 minuten, daarna bijna een half uur op de koffers wachten.