Visa Indonesië

Geachte,

Wij waren van plan om eind deze maand naar Thailand te gaan, en dan verder te reizen via Laos, Cambodja, Vietnam naar Indonesië om vandaar uit ons kikkerlandje weer op te zoeken. Echter is het in Thailand op t moment niet echt knap qua waterval, dus willen we de reis contra gaan regelen. Is er iemand die raad weet of het verstandiger is om: pas in Bangkok een vlucht te regelen en daar een visum te halen voor Indonesië of is het verstandiger om dit vanuit Nederland te regelen? de klok tikt door…

Je kunt gewoon als je aankomt in Indonesië een visum voor 30 dagen kopen.
In 2010 waren de kosten 25 usd dollar per persoon.

Op het vliegveld kan je een visa on arrival krijgen, 25 dollar. Goedkope ticket van phuket naar bali met airasia.

Als je meer dan 30 dagen naar Indonesië wilt, kun je ook in BKK je visum regelen. Houd er wel rekening mee dat je bij aanvraag van je visum een ticket het land uit moet kunnen overleggen.

Wij komen aan in Sumatra met de boot vanuit Maleisie (of Thailand) is het dan ook mogenlijk een visum on arrival (niet op een vliegveld dus maar bij de grens) te verkrijgen…

En heb je nog speciale documten nodig voor dat visum die je al in nederland moet regelen?

ja hoor, dat is mogelijk. je hebt officieel wel een bewijs nodig dat je het land binnen 30 dagen weer verlaat.

Visa-on-arrival (VoA)

Visa on Arrival (VoA)
1-7 dagen verblijf $10 USD
8-30 dagen verblijf $25 USD De Indonesische autoriteiten hebben bevestigd dat houders van een Nederlands of Belgisch paspoort voortaan een zogenaamd visa-on-arrival (VoA) kunnen krijgen bij binnenkomst in Indonesië. De paspoorthouders moeten zorgen voor een paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is bij binnenkomst in Indonesië.
Het VoA is geldig voor een periode van 7 tot 30 dagen. De kosten voor een 7-daags visum zijn 10 USD, een visum voor 30 dagen kost 25 USD. Het visum kan niet worden ingewisseld voor een ander verblijfsdocument en kan niet verlengd worden. Voor een verblijf langer dan 30 dagen zal nog een visum aangevraagd moeten worden bij de Indonesische ambassade in Den Haag, Brussel of in het land waarin de aanvrager verblijft.

We willen er op wijzen dat hoewel er nu een visa-on-arrival mogelijkheid geboden wordt voor Nederlandse of Belgische paspoorthouders, dit niet automatisch betekent dat men zonder meer Indonesië binnen kan komen. Er bestaat geen recht van binnenkomst, hetzelfde als ook in Nederland of België is.

Oke, heel erg bedankt voor de reacties,
Nog één bevestigingsvraagje, je kan dus je visum verlengen in Indonesie zelf zonder problemen? (wij hebben al een vliegticketbewijs waarbij we het land verlaten)

dat kan. het is alleen goedkoper om het vooraf te regelen.