Vervoer Bangkok-Siem Reap

:cambodia: In juli zijn we van plan om naar Cambodja te gaan. Hoe kunnen we het beste reizen vanaf Bangkok naar Siem Reap? Op het reisforum staat al wat info, maar uit 2006…

Je kunt one-way vliegen bijv. met Bangkok Airways.

Dan kun je met bus of boot naar Phnom Penh,
dan met de bus (3-4 uur)naar Sihanoukville, een beetje strand verkennen, dan met de bus (3-4 uur)naar Koh Kong,
de grens over minibus 45 minuten naar Trat en vanuit Trat zit je binnen 4-5 uur weer in BKK.
Vind je dat te lang reizen kun je Koh Kong en/of Chanthaburi als tussenstop nemen. Chanthaburi ligt ongeveer tussen Trat en BKK in, en is een leuk stadje met een edelstenenmarkt.

Hallo,

Ik heb al vaak dit bericht recent geplaats op het forum.

Je kunt met de ochtend of middagtrein van Bangkok naar Aranyaprahtet reizen. Dan kun je als je met de ochtendtrein gaat met een tuktuk naar boipet reizen en daar de grens over lopen. Dan kun je vanaf daar met een taxi of bus naar Siem Reap en ik heb net gehoor dat de weg helemaal klaar is en erg goed is.
Als je de middagtrein neem dan kom je in de avond aan en dan zou ik niet de grens meer over gaan dit is niet echt erg veilig.

Je zou inderdaad ook met Airasia van Bangkok naar Phom Phenh kunnen vliegen is erg goedkoop en dan de bus nemen die erg goed zijn nar Siem Reap. Als je met Bangkok Air naar Siem reap vliegt dan betaal je de hoofdprijs.

gr van Moira

Het is mogelijk te overnachten in Poipet: Ngy Heng hotel is prima, voor 5 dollar. Ik ben met Moira eens dat het niet de meest prettige kennismaking met Cambodja is, maar het is er absoluut niet onveilig.

De weg is een zooitje, veel kuilen en plassen, veel rotzooi op straat.
De mensen zijn absoluut vriendelijk, maar er heerst duidelijk veel armoede,
bedelende kinderen en zo.

Hallo,

Ja dat klopt je kunt ook in een hotel van het casino verblijven die daar genoeg zijn. Je kunt er soms gratis slapen maar dan moet je wel voor een bepaald bedrag aan fiches kopen om dus te gokken. hahaha. Wij hebben daar wel eens een gokje gewaagd en zijn met 200 euro naar buiten gelopen wel grappig.

Daarom is het beter om overdag de grens over te gaan dan in de avonduren.

gr van Moira