Verhuizen naar Curacao in 2009

Hallo,
Ik ga deze zomer terug naar Curacao, en ben opzoek naar de beste en goedkoopste manier om mn spullen te verschepen.
Heeft iemand tips?
Is er iemand die plaats over heeft in zn container? het gaat om ong 8M3 (meubels en dozen)
Alvast bedankt voor de reacties!

Hi,

Ga je voorgoed naar Cura? Leuk … ik ga in september voor een jaar. Afgelopen zondag ben ik naar de emigratiebeurs geweest en heb wel wat folders meegenomen van bedrijven die gespecialiseerd zijn in verhuizingen dmv verschepen. De Haan is er eentje van, die is redelijk goed in de prijs. Ik ga zelf een jaar dus neem geen spullen mee die verscheept moeten worden … je kunt trouwens ook een halve of kwart container huren he, dus je hoeft geen hele te doen. Spannend! Succes ermee.

Lady L,

Wanneer je terug gaat naar Curacao dan neem ik aan dat je verblijfsvergunning geen probeem is, want zonder die vergunning wordt het vervoeren van een inboedel vrij lastig.

Mochten alle vergunningen zijn opgelost dan kun je het beste via Caribbean Cargo Services/Caribbean Moving Services (of ieder ander verhuisbedrijf) of een gewone cargo handling agent op het eiland vragen naar hun connecties in Nederland. Telefoonnummers kun je via Google zo vinden.
De bedrijven op Curacao werken namelijk met hun vaste verschepers en die zou je dan weer kunnen bellen voor een tarief.
De inboedel kan altijd als vracht worden verscheept, gaat dan samen met andere vracht in een container (is ook een stuk goedkoper dan via een officiële verhuizer), maar hou er rekening mee dat men niet blij zal zijn wanneer de hele container ‘vast’ komt te staan doordat jij je papieren niet op orde hebt. Wanneer je geluk hebt gaan je spullen er wel uit, maar komen ze in de douane loods te staan en daar blijven ze dan staan totdat je papierwinkel is opgelost.

Hoi!
Bedankt voor de reacties!
Ik ben Antilliaanse, heb alleen voor studie in Nederland gewoond.
Dus dat is allemaal no problem :wink:
Ik kan zeker wat met de tips
Mvg

Het beste is zelf een container te vullen of een deel container te regelen.
Gebruik in geen geval verhuisbedrijf Interdean. Verschrikkelijke ervaring mee, echt alles ging fout en veel te veel betaald en nog geen verzekeringsgeld terug ook.

Tip: als je van plan bent te verhuizen naar Curaçao; bestel het boek “Praktisch Curaçao” bij Dos Mundos : dosmundos.ned@planet.nl . Hierin staat héél veel nuttige info over van alles en nog wat wat belangrijk is voor verhuizen naar dushi Korsou…Succes!

Ik heb dat boek ook maar ik vind het eerlijk gezegd veel minder nuttig dan overal gezegd wordt. Ik heb er weinig echt concreets aan gehad eigenlijk …