Vancouver, huis vinden, baan zoeken en kinderopvang

Hallo,

Wij vertrekken met twee kleine kinderen begin 2013 naar Vancouver om daar 2 jaar te wonen en werken. Mijn man heeft daar werk gekregen als expat. Dit betekend dat we nog op zoek moeten gaan naar o.a. een huurhuis, baan voor mij, kinderopvang etc. Heeft hier iemand tips voor?

Alvast bedankt voor je reactie.

Groeten Miranda

Het lastige is dat die dingen het makkelijkst te vinden zijn als je er eenmaal bent. Appartementen kun je beter eerst bezoeken voordat je iets tekent of een aanbetaling doet, werk zoeken doe je door persoonlijk je CV overal af te geven (zorg dat je je CV in de Canadese standaard opstelt). De meeste immigranten hebben moeite om werk te vinden in hun eigen domein. Zorg wellicht eerst voor een tijdelijke part-time baan en probeer daarna iets in je eigen domein te vinden.

Belangrijker nog dan overal je CV rond te strooien: contacten opdoen en netwerken!

1 like

Voor het vinden van woonruimte moet je inderdaad eigenlijk daar zijn. Ik ben zelf een maand van te voren 10 dagen naar Vancouver geweest om appartementen te bekijken.

Wat algemene tips:
Woonruimte vind je via craigslist: http://vancouver.en.craigslist.ca/
Zorg voor een lokaal telefoonnummer waarop men je kan terugbellen (prepaid mobieltje of telefoon op hotelkamer).
Soms vraagt men naar referenties, meestal minimaal 1 van een eerdere huisbaas, en 1 van een werkgever.
Standaard vraagt men een borg van een halve maand huur.
Soms wil men dat je voor minimaal een jaar tekent.
Je rechten en plichten als huurder, evenals voorbeeldhuurcontracten, kun je hier vinden: http://www.rto.gov.bc.ca/.

Mijn uiteindelijke huisbaas was erg goed van vertrouwen: hij vroeg niet naar referenties, evenmin om een jaarcontract, en vond überhaupt het tekenen van een huurcontract eigenlijk onnodig. Ik heb uiteindelijk het standaardcontract van bovenstaande website in tweevoud uitgeprint en samen met hem ingevuld en ondertekend.

Succes!

1 like