Van Johannesburg naar Kaapstad – tips voor je route

Van Johannesburg naar Kaapstad – tips voor je route

Het is de meest populaire route in Zuid-Afrika: een roadtrip van Johannesburg naar Kaapstad. Je kunt op deze manier de bekendste highlights van het land meepikken, zoals het machtige Krugerpark, het culturele Swaziland en de wijnvelden in de Kaapstreek verkennen. Maar hoe lang heb je nou nodig voor deze route? En wat is er onderweg allemaal nog meer te zien?

Wij helpen je met deze post graag op weg. Als reisspecialisten van Zuid-Afrika online kennen we het land door en door en hebben we alle hoeken van Zuid-Afrika bereisd. We geven je tips over onze bouwstenen, korte reisprogramma’s van enkele dagen, die je aan elkaar kunt rijgen tot je eigen ideale rondreis. Hierbij zetten we de route van Johannesburg naar Kaapstad deze keer centraal. Ready? Here we go!

**Hoeveel tijd heb je nodig?
**
Wie de route van Johannesburg naar Kaapstad per auto wil afleggen, heeft hier wat ons betreft minimaal drie weken voor nodig. In totaal rijd je zo’n 3500 kilometer en dat is een flinke afstand. Om niet teveel plankgas te hoeven geven, raden wij je aan om met drie weken tijd de afstand van Durban naar Port Elizabeth te overbruggen per binnenlandse vlucht. Dat scheelt een boel kilometers en zo kun je wat rustiger aan doen op de andere plekken.

Heb je vier weken de tijd, dan kun je de route van Durban naar Port Elizabeth langs de kust wel rijden. Je komt dan door de onbekende Transkei Wildcoast-provincie, vol afgelegen dorpjes op plekken waar bijna niemand komt.

Deel 1: Johannesburg, de Panoramaroute en wildparken
**
Na je aankomst in Johannesburg en een nachtje om bij te komen, raden wij je aan om je huurauto op te pikken en erop uit te trekken. Eerste stop: de Panoramaroute. Tussen Johannesburg en het Krugerpark kun je een ommetje maken langs prachtige uitzichten, groene heuvels en de Blyde River Canyon. Vervolgens is het tijd voor safari! Hier vind je het beroemde Krugerpark, waar je met een ranger op zoek kunt naar verse sporen en de Big Five kunt spotten. In de omgeving van het Krugerpark liggen nog veel meer kleine privéreservaten waar je in relatieve rust op safari kunt. Op onze site hebben wij een selectie van
safaribouwstenen **gemaakt waarin wij vinden dat het safarigevoel in de juiste verhouding staat met prijs en beleving.

Deel 2: Koninkrijken en Drakensbergen
**
Na al dat wild op de savanne kun je naar het zuiden rijden, waar je juist meer cultuur vindt. Hier liggen de dwergstaatjes Swaziland en Lesotho, allebei met hun eigen unieke karakter. In Swaziland kun je slapen in een typisch bijenkorfhuisje en naar de kleurrijke lokale markt. Lesotho ligt hoog in de bergen en hier kun je paardrijden met de Basotho-herders en maïsbier drinken in de lokale ‘shebeen’ (pub). In het Zuid-Afrikaanse St. Lucia vind je wetlands, waar knorrende nijlpaarden en krokodillen op je wachten. En vergeet de Drakensbergen niet, waar je prachtige wandelingen kunt maken. We hebben een overzicht gemaakt met alle
bouwstenen in deze regio. **

**Deel 3: de Transkei Wildcoast drive
**
De Transkei is het land van de Xhosa en het geboorteland van Nelson Mandela. Hier vind je golvende heuvels met verspreid staande rieten hutten, rondtrekkende kuddes geiten en, ondanks de lage levensstandaard, overal een glimlach. Onderweg passeer je onder andee Coffee Bay, met een prachtig strand gelegen tussen groene heuvels en een azuurblauwe zee.

**Deel 4: de Kaapstreek
**
Als je verder afzakt richting het zuiden van Zuid-Afrika, kom je in de Kaapstreek. Deze regio is behoorlijk ontwikkeld en je vindt hier ruige kliffenkusten, uitgestrekte wijnvelden, een aantal wildparken en natuurlijk wereldstad Kaapstad. De beroemde Tuinroute loopt door de Kaapstreek, met groene heuvels en stranden waar je pelsrobben en pinguïns kunt spotten. Je kunt een nacht slapen op een boerderij en een kijkje nemen bij een struisvogelfarm. De stad Kaapstad is het perfecte sluitstuk van je roadtrip, met de beroemde Tafelberg, het hippe Waterfront en de indrukwekkende gevangenis op Robbeneiland waar Nelson Mandela jaren doorbracht. We hebben alle bouwstenen in de Kaapstreek ook voor je op een rijtje gezet.

**
Niet zelf puzzelen? Kies een rondreis
**
Begint het je te duizelen met al die keus? Dan kun je een kijkje nemen bij onze rondreizen door Zuid-Afrika. Hier hebben wij alvast bouwstenen voor je in een logische volgorde gezet. Ook kun je afhankelijk van je budget kiezen hoeveel excursies je juist wel of niet wilt opnemen in de reis. Wil je drie weken op pad met een scherpe prijs en veel vrijheid? Of ga je juist liever voor een all-in reis waarbij alle bijzondere ervaringen al zijn inbegrepen? Je vindt het allemaal.

**Hoe reis je door Zuid-Afrika?
**
Met al die mogelijkheden is het fijn om help te krijgen van specialisten die het land zelf door en door kennen en alle uithoeken hebben bereisd. De reisspecialisten van Zuid-Afrika online helpen je graag met het samenstellen van jouw eigen ideale reis. Zuid-Afrika online is onderdeel van Riksja Travel, een reisorganisatie die bouwstenen aanbiedt die je zelf naar hartenlust kunt combineren. Je slaapt altijd kleinschalig en sfeervol, reist rond met je eigen huurauto of 4x4 met je eigen tent op het dak en maakt excursies waarmee je het land en haar bewoners echt leert kennen.

**Welkom in de wereld van Riksja Travel
**
Wil je meer weten over reizen met Riksja Travel? Bekijk dan eens dit filmpje.

<div class=“lazyYT” data-youtube-id=“eZVBJn7Mudg” data-width=“480” data-height=“270” data-parameters=“feature=oembed&wmode=opaque”></div>

**Neem contact op met de reisspecialisten van Zuid-Afrika *online


Vragen? Reisplannen? Ideeën nodig voor je volgende reis? Je kunt contact met onze Zuid-Afrika reisspecialisten opnemen die werken op kantoor in Leiden.

Mailen: [EMAIL=“info@zuidafrikaonline.nl”]info@zuidafrikaonline.nl
Bellen: +31 (0) 71 516 20 23 tussen 9-17.30 uur

Bel ons ook op je gemak in het weekend: zaterdag (en in januari t/m maart ook zondag) tussen 10-17 uur.

www.zuidafrikaonline.nl