Vaccinatie gele koorts in Costa Rica regelen?

Momenteel ben ik een aantal weken in Costa Rica en ik wil graag volgende week met een reiziger naar Panama. Alleen heb ik geen gelekoorts injectie gehaald in Nederland en wordt dat wel verplicht gesteld ls ik vanuit Panama weer terugkeer in Costa Rica.

Weet iemand of en waar ik in Costa Rica een vaccin en evt malaria tabletten kan halen? (en hoeveel tijd van te voren je dit zou moeten doen?)

Op 20 november 2008 heeft de regering van Panama vastgesteld dat je alleen een gele koorts vaccinatie nodig hebt als je uit “besmette” landen komt, zoals Colombia Venezuela, Peru, Suriname, Trinidad Tobaco enz.
Dan moet de vaccinatie 10 dagen voor aankomst in Panama zijn gedaan.
Malaria tabletten slikken heeft alleen zin als je naar gebieden reist waar ook malaria aanwezig is. Die malaria tabletten slikken is niet helemaal zonder gevaar ( en kostbaar), dus alleen doen als het echt nodig is en je bijvoorbeeld niet van plan bent andere maatregelen te willen nemen.

Zie ook http://www.vaccinatiesopreis.nl/inentingen-panama/

Bedankt voor de reactie! Als ik terugkeer van uit panama naar costa rica dan ben ik wel in een gele koorts land geweest (ik zag op de site dat panama listed is als gele koorts land) Betekent dit dat ik het dan wel nodig heb?

lees op http://www.vaccinatiesopreis.nl/inentingen-costa-rica/ het antwoord