Uitkijken met diefstal! Vooral de mannen ;-)

**Agent zet mes in penis verdachte **

Uitgegeven:10 juni 2009 14:53Laatst gewijzigd:10 juni 2009 14:53
**NAIROBI - Een verdachte van diefstal in Kenia is het slachtoffer geworden van een lugubere vorm van eigenrichting. **

Hij werd aangehouden door een groep marktlui in de plaats Nyamira. Die droegen hem over aan een agent. Tijdens een verhoor zou de diender met een mes het geslachtsdeel van de verdachte hebben afgesneden.
Dat meldde de chef van politie in de provincie Nyanza woensdag. De verdachte is naar een ziekenhuis overgebracht. Zijn situatie is kritiek. De agent wordt waarschijnlijk vervolgd wegens poging tot moord.

Corruptie

De Keniaanse politie staat bekend om haar corruptie en hardhandige optreden. Uit VN-onderzoek bleek onlangs nog dat speciale politie-eenheden zich in de afgelopen jaren schuldig hebben gemaakt aan honderden moorden op verdachten van bendegeweld.
© ANP

Afrikaanse krijgers lopen voor waterput in Londen
Uitgegeven: 3 april 2008 10:36
Laatst gewijzigd: 3 april 2008 10:41

AMSTERDAM - Zes leden van de Masai-stam uit Tanzania doen op zondag 13 april mee aan de marathon van Londen. De nomaden zamelen daar geld in voor de aanleg van watervoorzieningen in een afgelegen streek van het Afrikaanse land. Met een vier pagina’s dikke brochure worden de Afrikaanse krijgers gewaarschuwd dat ze zich wel moeten aanpassen.

De brochure, die is uitgegeven door een Britse ontwikkelingsorganisatie, moet ervoor zorgen dat de Afrikanen niet uit de toon vallen wanneer ze in Londen tussen alle andere lopers de ruim 42 kilometer afleggen.
Ondergoed dragen

Zo waarschuwt de brochure, waarvan delen te lezen zijn op de site van de Britse krant Telegraph, dat ze wel ondergoed moeten dragen als ze in de stad rondlopen en dat de Afrikaanse gasten niet in het wilde weg mogen plassen op Engelse grond.

De Masai is een volk in Oost-Afrika en bestaat uit ongeveer 900.000 mensen. De meeste Masai wonen in Tanzania, maar het aantal in Kenia wordt geschat op zo’n 400.000. het volk staat bekend om hun traditionele levenswijze.

Geen koeienjacht

Tijdens de wedstrijd mogen de Masai-leden hun schilden en speren wel dragen maar niet als ze door de Londense straten wandelen. Ook is het verboden om zomaar in het wilde weg op de koeien en schapen die in de weides staan te gaan jagen. De brochure vertelt de inwoners van Tanzania ook nog dat ze geen juwelen mogen afnemen van mensen, zelfs niet wanneer ze ze erg mooi vinden.

Of de Londenaren op begrip van de Afrikanen kunnen rekenen is niet bekend. Het zal in ieder geval wel even aanpassen worden voor de Masai-lopers, maar ze moeten toch wat over hebben om een waterput bij elkaar te sparen.

(c)NUsport/Jasper van der Burg