Trips in augustus/september

Hallo allemaal,

Mijn vriend en ik reizen vanaf eind augustus tot begin september (ongeveer 18 dagen) door Costa Rica. Nu moeten we natuurlijk keuzes maken en dat is érg lastig in het mooie Costa Rica. We twijfelen tussen de volgende plekken:

Tamarindo/Samara
Manuel Antonio
Monteverde/Arenal hotsprings
Tortuguero
Puerto Viejo
Bocas del Toro (Panama)

Voor welke plekken kunnen we volgens jullie het beste gaan in die 18 dagen? We gaan natuurlijk ook graag sowieso naar de plekken waar de kans op veel zon in deze tijd het grootst is.

Verder: raden jullie aan met een huurauto te reizen of shuttles?

Je kunt in 18 dagen al deze plaatsen aandoen.
Manuel Antonio is erg druk. Ga iets verder naar het zuiden. Uvita, Ojochal.
In het park Ballena zijn in deze tijd van het jaar walvissen.
In Tortuguero legt in deze tijd van het jaar de groene zeeschildpad eieren op het strand.

Met een huurauto geeft je meer mogelijkheden om te stoppen onderweg en te genieten van het landschap.
Naar Panama kun je niet met een huurauto. In Puerto Viejo de Talamanca zul je een shuttle moeten nemen naar Bocas del Toro.

Johan
www.costaricaopmaat.nl

“Waar de meeste zon is”
Augustus is een maand in de groene- of regen-tijd. En dat betekent dat je regen gaat meemaken. Er is niet echt een speciaal plekje waar het in augustus wél droog is.
Over regen en zon en het weer, warm en fris, en nog veel meer handige wetenswaardigheden lees dan deze TOPIC.

Route
Jullie route gaat langs de highlights van Nederlandse reisbureaus. Arenal, Tamarindo, Samara, Monte Verde, Manuel Antonio en Tortuguero zijn dé plaatsen waar FOX reizen en andere reisbureaus met bussen vol naar toe rijden.
Er is nog een heel ander Costa Rica, en daar hebben Mario en Manon een mooie topic over geschreven: **LEES HIER.
**Tortuguero: lees hier

Goede reis!
Otto

Juist een mooie gelegenheid om te genieten van al dat groen en dieren die je in het droge seizoen niet ziet, bijvoorbeeld bepaalde kikkersoorten. Ga in de ochtend op pad en relax in de hangmat of doe een spelletje als het regent.
Een huurauto biedt je de kans om op de minder bezochte plekken te komen en de vrijheid om te vertrekken als het slecht weer is. Daarnaast kunnen shuttles prijzig zijn. Indien mogelijk kun je ervoor kiezen de auto in Puerto Viejo/Cahuita achter te laten en vanuit daar met het openbaar vervoer of een shuttle richting Bocas del Toro te reizen.
Er zijn inderdaad mogelijkheden om aan de massa te ontsnappen en te genieten van ongerepte, pure plekken. Zoals Otto aangeeft zijn er op het forum verschillende voorbeelden te vinden. Net even iets verder graven in plaats van de standaard reisroutes te bekijken :slight_smile: