Toscane 2 families + kind - suggesties accomodatie ?

Hallo forumleden,

na 4 jaar Toscane in de prachtige omgeving van Radda in Chianti (San Polo in Rosso) waarbij natuurpracht, rust en de Chianti het hoofdthema vormden binnen de Chiantigiana (S222) zijn mijn zus en zwager ook helemaal overstag gegaan om Toscane te bezoeken.

Mijn zus en zwager hebben 1 dochtertje van 9 en onze standaardlocatie staat geen kinderen toe.
Gaarne wil ik via deze weg toetsen of er ervaring is en/of leuke tips zijn mbt kindvriendelijke accomodaties die kleinschalig, betaalbaar (EUR 3.000 -3.500) voor 2 weken obv logies met zwembad, 2 tot 3 slaapkamers, 2 badkamers, buitenzit-mogelijkheid en BBQ ?
Vakantiedata : augustus 2012.

Alvast dank voor jullie tips !

Hartelijke groet,
Pascale

Wat dachten jullie van een camping,er is een mooie terassen camping in Scarlino,7 kilometers van de zee.Je kunt er vrij liggen,geen massa aan zee.De camping beschikt over een zwembad,pizzeria en bar.Er is ook animatie voorzien maar wij waren er laatste week van augustus en was er van animatie niet veel te merken.Wij hebben er een bungalow gehuurd.:dag:

Hoi Pascale,

Ik kan je niet direkt een adres geven maar wel wat handige sites, allereerst onderstaande. Agriturismo vind je in allerlei soorten en maten van heel sober tot heel luxe. Vaak is het verblijf met kinderen geen probleem…

Zelf ben ik ook erg fan van Umbria, de provincie die tegen Toscane aanligt.Via onderstaande site heb ik een aantal jaar geleden een appartement gehuurd en ik was er erg tevreden over. Willemijn Lindeboom heeft ons toen zeer goed geholpen.
Holiday in Umbria Italy | Looking for a holiday home in Umbria? Ask us for advice. We live on the border between Umbria and Tuscany at Lake Trasimeno, and personally select all houses.

Verder nog wat andere tips in Toscane op gebied van wijnproeven/agriturismo incombi met vaak goed eten ;-).

Een allegaartje van verzamelde adressen en de prijzen wisselen nog al, over t algemeen mooie plekjes maar er zitten ook goedkopere tussen en wellicht dat je voor twee weken een mooie prijs kan bedingen!

www.villalagrotta.com
www.castellodimonsanto.it
www.villatorreacona.com
www.hotelsantuberto.it
www.borgogiusto.it
www.tenuta-san-pietro.com
www.cinellicolombini.it
www.cisternanelborgo.it
www.villavistarenni.com

Nou veel succes en ik hoop dat er nog iemand reageert met een goede, gouden tip!

Ciao, Jiska

Misschien een nuttige aanvulling :

Groepswebsites:
http://www.dolcevita.be/
http://www.myitaly.nl/mijn_agriturismi_toscana.htm
http://www.agriturismo.it/en/farmhouse/tuscany

Twee oudere WWZ-Topics - Italië Reiscafé:
http://www.wereldwijzer.nl/showthread.php?t=102840 (Algemene websites Agriturismo’s in Italië)
http://www.wereldwijzer.nl/showthread.php?t=60420 (Moeilijke Toscanië klanten)

Regio Chianti:
http://www.radda-in-chianti.com/
http://www.hotelsanleonino.com/en/home_en.php (Gelegen Zuidelijk van Radda in Chianti, tussen Castellina in Chianti en Siena)

Poggibonsi (ongeveer 10 km van San Gimignano):
http://www.anticoborgosanlorenzo.it/nl/relais-toscane.htm

Regio Siena:
http://www.agriturismolaselva.it/
Agriturismo La Selva – Strada Pian del Lago 19 – 53100 Siena
5km Zuidelijk van Siena, huis domineert de vallei Pian del Lago (tot 1700 was dit een meer), Siena 5’, Firenze ’ San Gimignano 25’, Montalcino 35’, Pienza 35’, Chianti 15’, Arezzo 60’, Perugia 60’, Assisi 90’, Roma 120’, de zee(=mare) tot Follolnica 90’.

Provincie Grosseto:
http://www.fantone.it/nl/ (kwam in 2011voor in een TV-programma op VTM denk ik-. De gastvrouw is een Vlaamse uit Melsele gehuwd met een Italiaan)
http://www.igiardinipensili.it/
http://www.casaguaitoli.it/

Het is het seizoen van de korte dagen, geniet alleszins van een lange avond bij het uitzoeken van een voor jullie passend zonnig verblijf in Toscane !

Nog iemand met Tips ?

Pascale,

Als je wil, kan ik wel bij een paar Italiaanse kenissen informeren. Zij verhuren huizen in en rond Montepulciano bij Siena.

Arturo

Hallo Miquet,

hartelijk dank voor je antwoord.
We hebben inderdaad een camping overwogen wat op zich voor een kind erg fijn is maar de volwassenen worden het er maar niet eens over dus gaan we toch verder zoeken naar een agriturismo of andere accomodatie.
Maar nogmaals hartelijk dank voor je reactie !

Hartelijke groet,
Pascale :vak02: