Tips&weetjes:Het land Thailand!!

Enkele gegevens over het land Thailand!!

Bangkok, de “Stad der Engelen”, is één van de belangrijkste steden in het Verre Oosten. Bangkok is met 10 miljoen inwoners ook de hoofdstad van Thailand.
Bijna elke bezoeker aan het land blijft enkele dagen in de ‘Stad der Engelen’ om de vele prachtige cultuurmonumenten te bewonderen en onder te dompelen in deze fascinerende en wonderbaarlijke bijenkorf, waar het leven 24 uur per dag doorgaat. Bangkok (of zoals de Thais het noemen: Krung Thep) is een drukke, maar schitterende stad, vol tempels, klongs (kanalen) en drijvende markten. De belangrijkste bezienswaardigheid is het Grote Paleis, de voormalige residentie van het koninklijke hof. Maar ook een hypermoderne Sky Train (Bangkok Mass Transit System=BTS), een ondergrondse metro en indrukwekkende wolkenkrabbers vormen deze bruisende metropool. Het is een stad vol tegenstellingen waar oud en nieuw uitstekend samen gaan.

In de omgeving van Bangkok
Ayutthaya, een voormalige hoofdstad van Thailand waar de belangrijkste bezienswaardigheden bestaan uit de Wat Mongol met het grootste boeddhabeeld van het land en de Wat Phra Srisanpetch met zijn drie pagodes.
Ten westen van Bangkok ligt vlakbij het plaatsje Kanchanaburi een van de meest legendarische plekken uit de geschiedenis van de 2e Wereldoorlog. Toen de Japanners destijds Thailand bezetten, gebruikten zij geallieerde krijgsgevangenen om de beruchte Dodenweg naar Birma aan te leggen en over de Kwai-rivier een brug te bouwen. Duizenden en nog eens duizenden kwamen hierbij om het leven, zoals in het boek van Boulle werd vastgelegd. Dit boek is in de jaren '60 verfilmd met de veelzeggende titel ‘Bridge on the River Kwai’.

Pattaya
Het eens sluimerende vissersdorp Pattaya was in de tachtiger jaren de eerste Thaise badplaats die buitenlandse toeristen aantrok. Het is inmiddels uitgegroeid tot een mondain oord, met een hernieuwd imago en biedt een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Het ligt op ongeveer 140 kilometer:tenzuidoosten van Bangkok (via de express- en highway ruim een uur rijden) aan de Golf van Siam. Pattaya is vooral aantrekkelijk voor mensen die willen zonnen op de verschillende stranden, winkelen of watersporten beoefenen. Aansluitend een avondeten in een van de vele restaurants en vervolgens een bruisend nachtleven. Het centrale deel van Pattaya biedt alle denkbare vormen van vertier. U kunt vanuit Pattaya ook tochtjes maken naar de diverse eilanden voor de kust.

Hua Hin en Cha’am
Hua Hin, ongeveer 200 kilometer ten zuiden van Bangkok, is de oudste badplaats van het land en heeft veel van haar vroegere charme weten te behouden. In de eerste decennia van de 20e eeuw liet koning Rama VII hier zijn zomerpaleis bouwen, verrukt als hij was over de wuivende palmen en het prachtig witte zand. Al snel werd zijn voorbeeld gevolgd door de Thaise aristocratie. Later werd het ook een populaire bestemming voor de rest van de bevolking van Bangkok. Het ligt op ongeveer drie uur rijden van Bangkok. Hoewel er een aantal prima voorzieningen voorhanden is, met restaurantjes, bars en avondmarkten is Hua Hin nog steeds een heerlijk oord voor wie op z’n rust is gesteld. Ook voor liefhebbers van golfen is het een uitstekende bestemming, met verschillende banen vlak bij elkaar.
Cha-am ligt ca. 25 kilometer ten noorden van Hua Hin en is nog iets rustiger dan Hua Hin. Het beschikt over een prachtig breed zandstrand en aan de boulevard vindt u kleine winkeltjes, barretjes en restaurants.

Krabi
Krabi, dat zo karakteristiek is door de miljoenen jaren oude lijmsteenformaties, is sterk in opkomst. Dit mede dankzij de nieuwe luchthaven van Krabi met dagelijkse verbindingen vanuit Bangkok, Singapore en Koh Samui, maar ook vanwege de op locatie opgenomen film ‘The Beach’. Het is gelegen op het vasteland van Thailand, tegenover Phuket. Het beperktere uitgaansleven wordt geheel goedgemaakt door de vele natuurfenomenen in de buurt, zoals watervallen, hotsprings en prachtige bounty-eilandjes. Al met al een unieke bestemming voor velen.

NOORDOOSTEN
Het noordoosten is een in verhouding (nog) niet sterk economisch ontwikkelde streek in Thailand en staat bij alle Thais bekend onder de naam Esarn. Het heeft nog niet een vaste plaats in de vakantiebrochures veroverd maar verdient zeer de aandacht. Hier is het leven nog authentiek en eenvoudig. Heerlijk eten en zeer vriendelijke mensen die klaarstaan met een gulle glimlach.
Khao Yai National Park, in dit prachtige park kunt u de watervallen van Krong Keon met een hangbrug van bamboe bezoeken. In Korat is nog veel cultuurgoed te zien zoals het Thao Suranaree Memorial, gebouwd om de vrouw van de burgemeester te eren die in 1826 deze stad verdedigde tegen de Laotianen. Tussen Khao Yai en Korat ligt het ‘Angkor Wat van Thailand’; het grootste en mooiste Khmer tempelcomplex. De architect was koning Suriyavarman (1113 tot 1150), die de pionier was van de ‘Angkor-architectuur’.

NOORDWESTEN
Het noordwesten daarentegen is al langere tijd bekend bij het groter publiek onder de naam Mae Hong Son. Hier maakt u kennis met de Karayn bergstam, beter bekend als de ‘Langnekken’.
Chiangmai was ooit de hoofdstad van het koninkrijk Lanna in Noord-Thailand. Dit rijk wordt,als de bakermat van de Thaise cultuur beschouwd. Er zijn nog steeds prachtige tempels te bewonderen. Het zijn echter vooral de vele verschillende bevolkingsgroepen in hun karakteristieke dorpjes temidden van een prachtige natuur die de meeste indruk maken.
Mae Hong Son ligt in het uiterste noordwesten. Hier wonen de Kayan, wier vrouwen koperen ringen om de hals dragen en daardoor de bijnaam Giraffenvrouwen' hebben verworven. **De Gouden Driehoek** heeft eeuwenlang een eigen ontwikkelingspatroon gevolgd en er wonen de meeste etnische minderheden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat in dit grensgebied met Birma en Laos, ver van de centrale overheid in Bangkok, de opiumverbouw en het smokkelen ervan belangrijke bronnen van inkomsten waren. Vandaar de bijnaam Gouden Driehoek’

Het noorden:

http://www.tourjour.nl/materials/pers_images/061113_061112_thailand_trekking.jpg

Het Noord-Oosten:

http://www.amazingasiatours.com/images/6dagenisaan2110.jpg

Het Zuiden:

http://media.prod.skytours.nl/prodimg/regions/167/01.jpg

Het zuiden met zijn prachtige stranden:

http://www.aziemagazine.nl/verhalen/images/thai1s.jpg

1 like

<div class=“lazyYT” data-youtube-id=“Tf19rvRwLfg” data-width=“480” data-height=“270” data-parameters=“feature=oembed&wmode=opaque”></div>

<div class=“lazyYT” data-youtube-id=“wEPczlX39kY” data-width=“480” data-height=“270” data-parameters=“feature=oembed&wmode=opaque”></div>

<div class=“lazyYT” data-youtube-id=“NwB3_abDH0Y” data-width=“480” data-height=“270” data-parameters=“feature=oembed&wmode=opaque”></div>

Wat is het toch een geweldig land!!!

Wow, Waar zijn die foto’s genomen??
Dan kan ik die plek opnemen in mn reisroute!!