Tips rondreis Andalusië

Hallo allemaal,

In september wil ik het onderstaande rondje Andalusië maken. Sevilla staat er niet in, omdat ik al een paar keer in deze geweldige stad ben geweest. Maar graag hoor ik welke tips jullie me kunnen geven voor deze reis.

Ronda*
Jimena de la Frontera
Gibraltar**
Tarifa
Vejer de la Frontera*
Barbate
Los caños de Meca
Cadiz**
Jerez de la Frontera*
Arcos de la Frontera*
Grazalema
Zahara
Olvera*
Osuna
Carmona*
Cordoba**
Antequera*
Malaga**

  • 1 overnachting
    ** 2 overnachtingen

Er zit nog wat rek in mijn programma omdat ik aan het eind vd reis nog drie dagen strand heb, deze dagen kunnen echter ook gebruikt worden om ergens anders langer te blijven.

Ben benieuwd naar jullie tips!!

Groet, Evelien

Via Wereldwijzer app

Hoi Evelien.
Wat ik me eigelijk afvraag is, hoe je nu al weet hoelang je waar zal verblijven. Ik ga namelijk ook in september naar Andalusie, maar heb nog geen idee of ik in Cadiz of Cordoba of welke stad dan ook, meer dan een dag zal blijven. Het zou zo maar kunnen zijn dat ik 1-2-3-4-5 dagen in b.v Cordoba zal blijven. zelf denk ik dat je, vooral in de wat grotere steden, aan een dag te weinig heb.
Ik begrijp dat je een beperkte tijd heb. Maar als je grotere steden bezoekt mis je toch wel het een en ander.
Ben benieuwd naar je reactie. Wellicht neem ik ook nog ideeen van je over om de steden te bezoeken die jij opgeschreven heb.
groetjes.

Rob

Als ik eerlijk moet zijn ga je er weinig aan hebben met een enkele overnachting. Dan heb je ter plaatse niks gezien. En de afstand tussen 2 plaatsen mag dan niet ver lijken op de kaart maar is al gauw enkele uren bollen hoor. Zeker in bergachtige streken als Ronda en verder door naar het oosten. Ik zou snoeien in het aantal plaatsen en optimaler genieten van deze prachtige streek. Aanraders zeker Jerez de la Frontera, Cadiz, Sanlucar de Barrameda, Ronda, Malaga,El Chorro, Antequera, Cordoba, Granada, Sierra de Grazalema, Jaen.
Enfin zoveel mooie bezienswaardigheden daar…
Groetjes,

Viviane

2 likes

@viviane Dank voor je input. Daar kan ik wat mee. Ik zal eens even kijken wat ik dan kan schrappen…

Via Wereldwijzer app

@rob dit is slechts het plan, maar niets staat vast. Helaas heb ik niet meer dan 2,5 week de tijd. :frowning:

Via Wereldwijzer app

Dag evluc,

Wij hebben ook enkele jaren geleden een maand rondgereisd in Andalusië. Héél veel van de zaken op uw lijstje stonden ook in onze planning en zijn allemaal uiteraard goedgekeurd :slight_smile:
Toppers en aanraders zijn zeker Ronda, Cadiz, Cordoba, Jerez. Een beetje uit richting is misschien Granada en/of Guadix. Ook een stop in Toledo is zeker aan te raden :slight_smile:

Wat me ook opvalt is dat je héél veel overnachtingen hebt in verschillende steden. Ik vermoed dat het ook hotels, BB’s en/of gastenkamers zullen zijn. Dit betekent wel veel versleur en opkuiswerk. Misschien kan je een centraal punt kiezen om vanuit te vertrekken? De afstanden zijn niet zo ver van elkaar.

Wij vertrokken vanuit Dos Hermanos om regio Sevilla en Ronda te verkennen, El Puerto de Santa Maria voor omgeving Cadiz en Jerez, en Granada zelf voor die omgeving en Sierra Nevada.

Veel plezier toegewenst alvast!

1 like

Goed idee! Ik ga binnenkort mijn reisplan eens herevalueren! Bedankt!

Via Wereldwijzer app

Hola,

Ik weet niet wat je budget is maar in Carmona zijn om te overnachten Casa de Carmona (http://www.casadecarmona.com/ ) of El Parador wel erg mooie lokaties.
In Ronda El Jardin de la Muralla ( http://www.jardindelamuralla.com/es/ ) is ook een fantastische plek om te verblijven.
Verder mis ik El Puerto de Santa MAria een beetje in je schema. Ook zou ik ipv of vanuit Antequera naar Ardales gaan:
La garganta del Chorro en el Caminito del Rey, de stuwmeren daar, met name Conde del Guadalhorce zijn meer dan de moeite waard

https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcScNaKz2Fg8C5zMuHw0nETlHza5mD1Kyx5sAqMdX9p1LQ6IPHwN5BE0AQdV[https://encrypted-tbn2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRjPwQjsouCy126I5qpVgQ5uZcvY4CDjOY5UXDgbP8fvOu8J3QGZwKeQE8

In Cadiz is het dorpje Setenil de las Bodegas ook mooi om te bezoeken, uitgehakt in de rotsen:](http://www.google.es/url?url=http://www.minube.com/fotos/rincon/108205/500192&rct=j&frm=1&q=&esrc=s&sa=U&ei=0ImRU5GOMumb0QWFuIDICg&ved=0CDYQ9QEwCg&usg=AFQjCNE73Cn3BXaM9JDQKf1J_Vyh6wNvwQ)https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcR7Tc39a2qP_cizLEKxVOeY4lmw59kaTneW-cxQpdPHVjdV1GKeCp4kkw8

Afgelopen week net terug uit Andalusie. Ik zat in Castril en het is werkelijkwaar een fantastische omgeving. Deze omgeving is in zijn geheel niet toeristisch en het is puur natuur. Echt een aanrader. Ik zat in het familie hotel El Geco Verde. (www.elgecoverde.co.uk).
Ik zag het niet op je lijstje staan dus dacht ik geef het als tip mee. Heel veel plezier!

hey bedankt voor de tip, mooi idee voor volgend jaar misschien, lijkt me echt fantastisch mooi… die kant hebben nog niet gedaan!