tip: Hunting Komodo by Camera tour (perama)

Beschr. 5daagse tour (4 nachten). langs Lombok – Perama Resort – Satonda – Komodo Island – Labuan Bajo – Rinca Island – Moyo Island – Kramat Island – Lombok

Vertrek: vanuit Senggigi (09.00), van Mataram (10.00)

Ik had gekozen voor een hutplaats (als je niet met z’n 2en bent word je ingedeeld). Dat is wel duurder dan een plaats aan dek maar je hebt wat meer privacy. Daarentegen is een dekplaats 1.000.000 rp. goedkoper, zijn de hutten erg benauwd, en zijn ze zeer klein en zeer primitief.
Zie m’n filmpje over hoe de boot eruit ziet [ame]hunting komodo by camera tour (Perama Indonesia) - YouTube

Onderweg kan je heel veel snorkelen (snorkeluitrusting is aanw.). Dit is vooral mooi op Perama-eiland waar je ook zelf koraal mag uitzetten. Verder zie je de Varanen op Komodo en Rinca. Op Moyo kan je a la Tarzan en Jane vanaf een touw een waterval inplonsen. Onderweg geniet je van de zee in de mooiste kleuren.
Het eten (inbegrepen) is prima. Je maakt leuk contact met je mede-passagiers uit vele landen van de wereld.

Tips:

[ul]
[li] kijk thuis alvast voor het reisschema zodat je kan zorgen dat je op tijd op de plaats van vertrek bent. [/li][li] Van tevoren reserveren of thuis of op Bali/Lombok. [/li][li] Vraag indien je wel een hut neemt, een hut boven (reseveer dan op tijd) deze hebben de deur naar open zeelucht I.p.v. Beneden in de gang[/li][li] Als je met z’n 2en bent. Doe dan je spullen die je aan boord nodig hebt in 1 koffer/backpack. Je hebt aan boord nl. Erg weinig plaats. In de andere doe je alles wat niet nodig is, vraag aan het hotel waar je vooraf verblijft (+ dus de nacht na terugkomst) of je koffer daar die 5 dgn. mag blijven.[/li][li] Niet vergeten: slippers, (erg nat in douche/wc), goede wandelschoenen, zonnebrand met hoge factor, muggespray o.i.d.voor op de eilanden.[/li][/ul]

Het is ook mogelijk om 2 of 3 dagen te doen. Dat is dan de heen- of terugreis naar/van Flores.

Voor het reisschema en uitgebreidde beschrijving:
http://peramatour.com/48-Sea%20Adventure-Hunting-Komodo-by-Camera-0102-4N-5D.html#

Leuke video over de tour om een goed beeld te krijgen
[ame]Hunting Komodo DRAGONS by Camera - YouTube

Hoteltips:Senggigi:

**The Beachclub ** (heeft ook 2 backpackerskamers)

Jl. Raya Senggigi,
Batu Bolong,
Lombok
or phone/fax: + 62 370 693 637
or Mr Atok our General Manager direct on 0818 0520 8807.
[EMAIL=“thebeachclublombok@hotmail.com”]thebeachclublombok@hotmail.com
www.thebeachclublombok.com

Mascot Beach Resort
Jl. Pantai Senggigi Lombok 83355 Indonesia
tel. +62-370-6093365
[EMAIL=“mascot@telkom.net”]mascot@telkom.net
geen website.


[URL=“http://www.thebeachclublombok.com/”]

Hi,

Leuk deze tip :slight_smile:

Nog even een vraagje: als je kies voor een slaapplek op het dek, zijn er dan matjes en/of dekens aanwezig of moet je dit zelf meenemen?

Bedankt!

Gr Astrid

Hoi,

Wij hebben speciaal voor meerdere gasten van ons vorig jaar een Floris-Komodo programma in elkaar gezet, waar ze zeer enthousiast over waren :

http://www.homebalihome.com/nl/activiteiten/94-komodo-tour-by-private-local-yacht

De moeite waard om te lezen!

Warme groet,

Marcello

Er zijn matrasjes aanwezig ja. of die ook dekens of lakens hadden weet ik niet zo goed meer. (ik had een hut) Handig is om een lakenzak mee te nemen.
gr. ingrid

Wij zitten te denken om deze trip in september te gaan doen.

Vraagje nog, hoe wild was de zee bij jou? we hebben allebei redelijk last van zeeziekte, maar zijn ook gek op varen! Raar maar waar…

Paar jaar geleden in Berlize zo’n zelfde soort trip gedaan, en daar was het prima te doen, hadden vrij vlak water/lichte zeeslag.

Groet,
Christa

Het stukje tussen Lombok en Sumbawa kan wat wild zijn, maar het grootste deel van de trip zit je in de luwte van het land en valt het (meestal) erg mee.

de zee was wat wisselend bij mij, over het algemeen rustig. Ik had er i.i.g. geen last van. 2 personen van de 24 waren zeeziek op een bep. gedeelte. Ik had mijn accustrap-spolsbandjes mee tegen reisziekte. Omdat ik ze niet nodig had gaf ik die aan hun en binnen 15 minuten waren ze niet zeeziek meer.
Ik gebruik ze zelf in de auto/bus/vliegtuig. (maar op de boot zogezegd geen last) Je kan ze kopen bij de anwb. voor niet leden E 7,95 en voor leden E 5,95. Het fijne is dat je geen medicijnen hoeft te gebruiken wat voor mij zeer handig is daar ik de ene keer wel last heb en de andere keer niet.
http://www.anwb.nl/webwinkel/reis-en-cadeauartikelen,/reisartikelen/gezondheid-en-welzijn/acustrap.html

Ik kan je deze trip echt aanraden, hij is zo leuk ! Ik zit er zelfs over te denken om hem weer te doen, daar ik geen andere bootreis kan vinden vanaf Bali of Lombok.