Tip: Goedkoop bellen vanuit de Filippijnen

Als je op vakantie bent op de Filippijnen is het soms nodig contact te houden met het thuisfront in Nederland. Denk bijvoorbeeld maar eens aan situaties zoals ziekte in de familie of andere dingen die mis kunnen gaan. Wat denk je van een lading sms-jes die binnenkomt op het moment dat je je mobiele telefoon aanzet op de Filippijnen? Achteraf kun je dan geconfronteerd worden met een fikse rekening op je Nederlandse mobieltje.
Denk eens aan de mogelijkheid om een Filippijnse SIM-kaart te kopen. Voor een of twee euro heb je al zo’n kaart met een beetje beltegoed erop. Je hebt dan een Filippijns nummer dat je per email aan je vrienden en familie kunt doorgeven. Als ze daar naartoe bellen via een 0900 nummer zijn de kosten voor hen ook beperkt (zo’n 9 tot 13 cpm) en zelf kun je voor 15 pesos een sms naar Nederland zenden. Ook het bellen naar Nederland is stukken goedkoper!
Heb je een SIM-lock op je mobiele telefoon? Geen nood: voor een paar euro wordt dat er op de Filippijnen vakkundig af gehaald. Dat is ook gemakkelijk voor als je later van provider wilt wisselen in Nederland…

Het is in ieder geval de moeite van het overwegen waard!
Hans.

Het is zelfs aan te bevelen om sim kaarten van verschillende mobieletelfoonmaatschappijen te kopen bijvoorbeeld een van GLOBE en een van SMART, vooral op het platteland en op de eilanden zie je vaak dat je in het ene dorp beter berijk met SMART heb en in het andere dorp beter berijk met GLOBE. Voor de prijs hooef je het niet te laten want zoals Hans al opmerkte kosten simkaarten maar een paar euro. Opwaardeerkaarten om je beltegoed op te waarderen verkopen ze in Filippijnen eigenlijk op elke hoek van de straat. Opwaaardeerkaarten zijn te koop van 100 peso,200peso, en 500 peso . Die van 500 peso zijn 30dagen geldig,de andere maar 10 dagen.