Sinharaja halve dag?

We zitten nu bij Udawalawe en vertrekken morgen richting Unawatuna. We overwegen om via Sinharaja te reizen om daar nog (een halve dag) te wandelen.

Is dit aan te bevelen momenteel en is een halve dag te doen? Of is een hele dag beter (dus vroeg vertrekken uit Uda)?

Benieuwd naar de reacties.

Groet!

Ps: we lezen veel over bloedzuigers daar, is dat echt zo’n plaag?

Hoi maar weer,

Wel de enige goede trekkingtijden zijn vanaf begin 7 á 9 uur tot 12 uur. Rond die tijd bereiken de langzaam opbouwende wolken in de vlakten veelal de bergen en barsten voor 1-2 uur los; bovendien is het van 12-3 uur zo heet dat vogels en reptielen/insecten siësta gaan houden. En na 3 uur, als het al droog is, ligt er dan vaak zoveel verse modder dat het lastig lopen is.
Ja er zijn nog meer bloedzuigers dan je gewoonlijk al op die hoogte (600-1300 m) tegenkomt, o.a. omdat er geen verharde wegen en paden in het park zijn. Ofwel bij de ingang ‘leech socks’ kopen en met ietwat bezwete benen en voeten rondlopen, ofwel erg alert zijn en zout plus scherp stokje bij de hand hebben om ze af te schrikken (–> tot loslaten te dwingen) voordat ze zich echt vastgebeten hebben (want dan krijg je ze er niet goed meer uit zonder fors bloeden, het 1e wat ze inspuiten is zowel verdoving om niet ontdekt te worden als antistollingsmiddel om lekker te kunnen zuigen). Mijn laatste score aldaar was 14 tijdig ontdekte beessies en 2 te laat ontdekte, o.a. tussen je tenen; als je het via een grote rode plek moet ontdekken is het dus al iets te laat :wink:

Sukses,

<Erik> & [Sandya]

Dank maar weer voor de info en snelle reactie.