Sandakan Sabah (Borneo)

Beste mensen,

Ben van plan om in September naar Borneo te gaan.
Nu heb ik via dit forum gehoord dat Uncle Tan jungle tours daar verzorgd.
Wil dan de standaard 3D/2N trip gaan nemen.

Wat kan ik verwachten bij dit organisatie? zijn er al mensen geweest bij Uncle Tan? Wat waren jullie ervaringen daar?

Hoe staat het daar met voorzieningen? Wc/ Douche etc…?

Wat voor weers omstandigheden kan ik daar verwachten in September?

Alvast bedankt.

Hai!

Ik ga ook in september naar Borneo en zit ook te denken aan de driedaagse trip van Uncle Tan, dus ben heel benieuwd naar meer informatie.
Ben echter bang dat het erg touristisch is omdat je er veel over leest op het internet. Zou dan ook graag de ervaring van anderen horen. Zijn er eventuele goede/betere alternatieven wat betreft goed geregeld verblijf in en varen door de jungle?
Alle advies is welkom!

Groetjes, Renée

Hoi,
Wij hebben vorig jaar de 3d2n trip gedaan bij uncle tan. Het was een leuke ervaring. Met een bootje wordt je naar het kamp gebracht. Je slaapt in een hut zonder deur (matras en klamboe aanwezig) en de hut is voor 8 personen dacht ik. Wij sliepen daar met 1 ander stel. Echt een bijzonder gevoel om wakker te worden en het langzaam licht zien worden met al die geluiden die je hoort.
Wassen doe je met het water uit de rivier en de toiletten deel je natuurlijk ook met alle anderen. Het is echt heel basic. Eten was lekker. Het zijn voornamelijk jongeren die werken voor uncle tan. 'S avonds zingen ze liedjes met hun gitaar, dat sfeertje. Met bootjes vaar je over de kinabatangan river op zoek naar dieren. We hebben proboscis monkeys, silverleaf monkeys, in de verte een orang utang, neushoornvogels en nog veel meer gezien. Jammer genoeg geen olifanten!! Maar als je ziet hoe ze daar moeten leven… Er is een strook overgebleven voor de dieren waar je soms gewoon doorheen kan kijken en dan zie je de palmplantages. Echt niet normaal, zo weinig ruimte om te leven. Maar alles is prima georganiseerd bij uncle tan.
Er zijn ook nog wel wat andere organisaties die daar e.a. doen en dat niet zo basic is maar natuurlijk wel wat duurder. Gaan jullie ook nog naar sarawak, Bako national park? Dat was super. Vorig jaar een dag geweest en 3 weken geleden opnieuw maar toen met 2 overnachtingen. Natuurlijk opnieuw de proboscis monkeys gezien maar bijvoorbeeld ook de slow lori, lemur, verschillende slangen. Veel succes met kiezen!

1 like

Cilla bedankt voor de informatie mbt Uncle Tan. Ben ook van plan om bij hun een tour te boeken.

probeer eens the last resort in Bilit beter dan uncle Tan. en ja de natuur hier ib Sabah verdwijnd heel vlug, doch het echte natuur of jungle doe u het best met 4x4 voor enkele dagen waar er geen touristiche uitbuiting is

Probeer het hier maar eens.
Je gaat onder leiding van 1 van de beste gidsen van Sabah die je echt alles laat zien.
Er werkt ook een nederlander (Marc Neyts) die je mails in het nederlands kan beantwoorden of te woord kan staan.
http://www.magicborneo.com/

Kan je al deze uitstappen ook eventueel daar te plaatsen boeken? dus geen pakket vorm en gewoon een hotel in Sarawak nemen en elke dag een excursie doen. Bijvoorbeeld 2 dagen naar turtle island en dan natuurlijk wel daar een nacht blijven…( permit gedoe dan wel)

mvg

Vandaag terug gekomen uit Borneo en wij hebben ook de 3 dagen 2 nachten tour gedaan bij uncle tan.
Het is heel primitief maar een zeer bijzondere ervaring.
Je hebt een hut die geheel open is zonder ramen en deuren.Er ligt een simpel matrasje op de grond met een klamboe en daar moet je het mee doen.
Ook lig je vaak met andere mensen in zo’n hut.
Het komt je nachtrust niet ten goede,de gehele nacht hoor je de meest vreemde geluiden.
Apen die op het dak van je hut springen,krekels,ratten die je hoort lopen.
Je mag absoluut geen etenswaar in je tas laten zitten want den vreten de ratten je tas kapot.Vuurvliegen die je ziet in je hut,kakkerlakken enz
Je hebt er niet de gehele dag stroom alleen in de avond uren.
Er zijn geen toiletten bij je hut,maar je hebt algemene toilet ruimtes.
Je kunt deze niet doorspoelen maar je moet dan met rivier water en een kan de toilet doorspoelen,ook kan je de grote harige spinnen niet ontwijken want die zitten er elke avond.
Bij de toiletten is er een ruimte waar je je kan wassen dit doe je doormiddel van uit een regenton een emmer water te vullen( is water uit de rivier)en vervolgens met een kannetje die er bij zit het water eruit te halen en over je heen te gooien.

Het eten wat er voor je gemaakt wordt is prima!
En de mensen zijn vriendelijk.

Hoe ziet de 3 dagen 2 nachten trip eruit:

Je verzamelt bij het basiskamp van Uncle tan in Sepilok 14.30
Vervolgens ga je anderhalf uur met een busje richting de Kinabantang rivier,daar stap je in een boot en na een uur varen kom je bij het kamp aan.
Hier krijg je je hutten aangewezen,en kan je een beetje rondkijken.
Om 19.00 krijg je een brieffing over wat je gaat doen en wat je kan zien.

Om 21.00 start je eerste boot safari en dan gaat je eerste nacht beginnnen:-)
De andere dag wordt je om 6.00 gewekt en begint om 6.30 de ochtend bootsafari en duurt zo’n anderhalf uur.
Daarna ga je ontbijten en kan tijd om even te relaxen.
Om 10.00 start je jungle trekking van 2 uur.
Dan heb je om 16.30 bij schemering een bootsafari.
En dan heb je om 22.00 een nachtrekking( lopend)