Rondreizen ov Chili

Ik ben van plan om te gaan reizen met het openbaar vervoer in Chili. Van noord naar zuid met eventueel wat binnenlandse vluchten. Wie kan mij advies en eventueel websites geven van busmaatschappijen, vluchten van Santiago naar het zuiden, vluchten vanuit het zuiden naar het noorden, prijzen, wat mag ik zeker niet moet zien en wat niet enz. Alle info is welkom…

Hai Jan,ik ga ook naar chili in februari, heb nog geen echte route, dus als jij wat hoort van anderen met tips enzo, mag je mij ook wel wat info door mailen! alvast bedankt, yvonnetje52@hotmail.com

Hoi,

Ik heb vorig jaar langere tijd door Z-Amerika gereisd, waarvan een tijdje door Chili. Je vraagt om info over busmaatschappijen en dergelijke; ik heb dat allemaal daar ter plekke bekeken en uitgezocht wat me goed bevallen is. Je hebt zo’n veelheid aan mogelijkheden (busmaatschappijen, mooie bestemmingen etc) dat het vanuit hier lastig uitzoeken is. Bovendien kan je je er vanaf hier slecht een beeld van vormen. Dus ik heb geen advies over OV-zaken dan alleen het advies je ter plekke te oriënteren en gewoon te reizen hoe het je dan het leukste lijkt. Op elke hoek is bij wijze van spreke wel een busmaatschappij waar je je kan informeren over tijden, bestemmingen en frequentie. En vliegen (wat ik overigens niet in Chili heb gedaan maar in Argentinie wel) kan je ook daar regelen.
Verder, als het om mooie bestemmingen gaat, heb ik erg goede herinneringen aan San Pedro de Atacama (de geisers in de buurt, de sfeer in dat plaatsje) en ook vond ik Valaparaiso erg mooi. Heb nog daar wel een leuk adresje voor je, mocht je interesse hebben!

Veel plezier met de voorpret (en vergeet vooral niet zo’n gids van Foodprint eens door te lezen! - of Lonely Planet maar de eerste heeft mijn voorkeur).

Groeten, Ingrid

hai, ik heb nog wat super leuks gevonden om te doen in chili, ik ga t vrijwel zeker ook doen. kijk eens op www.navimag.com. :yes:

heb jij al verdere plannen gemaakt?

groetjes,
Yvonne

Hoi

CHili is erg groot; als je het zuiden pakt (Patagonie) dan kun je heel goed met bussen tot aan Puerto montt/chiloe. Verder naar het zuiden betekent vliegen of varen (de navimag: een aanrader als je de drieenhalve dag kunt missen). Lekker relaxed en perfect om reisgenoten te leren kennen waarmee je bijvoorbeeld daarna gaat trekken in Torres del Paines

Mocht je echt veel tijd hebben: probeer dan de desolate wegen naar het zuiden te bedwingen: geen dagelijkse dienstregeling, maar wel zeer goed voor je gevoel van door de middle-of-nowhere rijden: ruta 40 (argentinie) of Carretera AUstral (chili). Vliegen is perfect lokaal te regelen en dat is vaak nog goedkoper/makkelijker dan vooraf. Zie www.coolywooly.nl/index_route.html voor mijn route ter inspiratie (en foto’s en verhalen en tip voor in je rugzak op de site)

GRoet
Gerard

Beste Jan,

Hier wat nuttige sites:
http://www.grupo-ormeno.com/ormeno/pages/default.asp
Busfirma Ormeño (Peru/ Argentinie/ Ecuador)

http://travel.peru.com/travel/english/trip_planner/transport/index_bus.asp buslijnen binnen Peru

http://www.go2peru.com/tans_peru_3.htm TANS Peru

http://www.elrapidoint.com.ar/ El rapido Intenacional

http://www.thebestofecuador.com/fperu.htm info mbt grens Ecuador/Peru

Ik neem aan dat je Spaans spreekt.

Vliegen is overigens peperduur, prijzen Ecuador - Argentinie bv is net zo duur als Nederland - Argentinie en verder is de bus wel zo comfortabel, ik spreek uit erevaring, ben net terug van 6 weken Argentinie en Uruguay en ken verder Ecuador, Bolivia, Venezuela en Peru goed.
Ben van plan om in feb met de bus van Quito naar Buenos Aires te reizen met de firma , hierboven genoemd (Ormeño) die het Guiness Record bezit van de langste buslijn terwe rled, van Bs As tot Caracas.
Kijk uit in Peru, vooral in en rond Lima en houdt rekening met regelmatige “grensbelastingen”. Ik ben ervan overtuigd dat je heel veel plezier zal hebben.