Roemenië augustus

Ik ga van 11 tot 26 augustus met de trein naar Roemenië. Ik heb geboekt tot Sighisoara en ben van plan te gaan wandelen in de Karpaten, Bucegi om precies te zijn en daarna naar Tulcea voor de Donau delta en Zwarte Zee. De rest staat nog niet vast, misschien naar Vama Veche, Bucovina kloosters, Lacu Rosu, Brasov, Retezat of Sibiu. Wat zouden jullie aanraden ? En als je in de buurt bent, misschien kunnen we een dagje een auto huren.

Groetjes,
M

Brasov en Sibiu zijn beide de moeite waard om naar toe te gaan. Valma veche alleen als je houdt van strand, feest festival en zonnen. Beetje hippie gedeelte daar, qua bezichting is er weinig te zien, behalve het volk op het strand. Wil je feesten, dan zit je er echter goed.

Ook leuk zijn de Vulcanii Noroiosi, de moddervulkanen bij Joseni. Daar komt gas uit de grond omhoog en stuwt op zijn weg naar boven modder mee waardoor je de meest vreemde vormen krijgt. Niet super spectaculair, maar voor de entree van 1 euro hoef je het ook niet te laten. De enige andere plaats waar het schijnbaar op de aarde is is in indonesie. Dan ben je nu dichterbij.