Roadtrip naar de Noordkaap op de motor!

Op 28 juli vertrekken we voor een 3-weekse rondreis richting de Noordkaap. De reis begint in Nederland, dan achtereenvolgens naar Duitsland, Denemarken, Zweden, Finland en Noorwegen. We willen met een groepje motorrijders die kant op en zijn nog op zoek naar een aantal enthousiaste mensen die met ons mee willen reizen. We hebben momenteel één auto in de groep. In totaal zullen we 17 van de 21 dagen rijden. De overige 4 willen we gebruiken om steden en andere dingen te bekijken. Het spectaculairste gedeelte van de route loopt door Noorwegen. Vooral het stuk tussen Trondheim en Oslo is prachtig met de Atlantische weg, de Trolstigen, het Geirangerfjord en steden als Bergen, Odda en Rauland.

De route telt ca. 6.400 km over de weg en 7.500 km inclusief de overtochten. Dat is een aardige afstand, maar is met de prima wegen en het lange daglicht goed te doen. Gemiddeld zullen we dan 375 km per dag moeten afleggen.

We zijn een drietal die elkaar vorig jaar heeft leren kennen tijdens de Sovjet Challenge die we onder de naam Hekkensluiters hebben georganiseerd. Toen reden we met tien personen in vijf auto’s door meerdere republieken van de voormalige Sovjet Unie, waaronder Rusland, Kazachstan en Turkmenistan. Onze groep zit in de leeftijdscategorie van 25 tot 35 jaar. We hebben een voorkeur voor kamperen, dus we zullen niet vaak in het hotel zitten.

Gezien de aard van de reis is het noodzakelijk goed te kunnen functioneren binnen een groep en te kunnen omgaan met tegenslagen. Daarnaast is een “samen uit, samen thuis” mentaliteit erg belangrijk. In afwachting van het aantal reacties laten we de grootte van de groep nog even in het midden. Het zal echter wel kleinschalig blijven.

Spreekt deze reis je aan en wil je meer uitgebreide informatie? Mail ons dan op hekkensluiters@gmail.com en we sturen je een informatiebrief en een gedetailleerde routeplanning die je kunt openen in Google Earth.

m.vr.gr.
De Hekkensluiters,
Olivier, Jilmer en Paula.