Reis Argentinië - Chili - Antarctica

Beste allemaal,

Wij zitten te denken aan deze reis.

Wat zijn de beste mogelijkheden om dit in 4 weken te doen?

We beseffen ons terdege dat dit gebied heel erg groot is en dat een binnenlandse vlucht(en) noodzakelijk is.

Wat willen we in ieder geval:

 • paar dagen Buenos Aires
 • een paar hoogtepunten van Argentinië zien
 • met een huurauto wat rondrijden
 • de grens naar Chili oversteken en daar ook wat meepakken
 • Antarctica bezoeken
 • liefst allemaal een beetje low budget (voor zover je daar nog van kan spreken)

We zijn avontuurlijk ingesteld.

Welke periode van het jaar is hiervoor het best geschikt?

Wie weet hier meer van op dit forum?

Alle tips welkom!

Alvast bedankt.

Henk

Hoi Henk,

Sowieso gaan de tripjes naar Antarctica in onze winter, vanaf Ushuaia. Je zou kunnen vliegen op BA, vervolgens door naar het zuiden. En qua hoogtepunten: bedoel je dan hoogtepunten in Patagonie?

Hoogtepunten die te doen zijn in een paar weken zowel in Argentinië én Chili. Tour met de auto dus. Mijn gedachte is eerst een paar dagen Buenos Aires daarna binnenlandse vlucht naar … hoogtepunten meepakken en auto inleveren in Ushuaia, cruise oid maken en dan vanaf Ushuaia weer naar Nederland.
Iedere andere volgorde kan natuurlijk ook als daar geld mee bespaard wordt.

Volgens mij is het sowieso niet heel handig om een huurauto de grens over te willen brengen… Dit ivm benodigde papieren en extra kosten als ik het niet mis heb. Maar daar weten anderen hoop ik meer over.

heyy,
ik zou de volgende highlights meenemen in je reisplan:

 • buenos aires (3-4 dagen)
 • iguazu falls (2 dagen)
 • patagonië (dmv binnenlandse vlucht vanuit BA) –> minimaal 1 week. kijk voor onze route op Patagonië route langs de higlights - Travelhero
 • antartica schijnt geweldig te zijn, al liggen de prijzen op dit moment erg hoog. het seizoen hiervoor zit er bijna op dus cruises naar antarctica gaan pas weer in november

succes met het uitstippelen van de reis!

Low budget en Antartica in één zin is onmogelijk :slight_smile: Mochten jullie echt naar Antartica willen, binnenkort gaan we enkele mogelijkheden aanbieden op onze website bij de bouwstenen die net wat goedkoper zijn dan direct zelf boeken.

Als jullie 4 weken de tijd hebben, zou ik kiezen voor verschillende gebieden. Dus Buenos Aires natuurlijk om te beginnen, maar dan Iguazú (regenwoud, watervallen), dan Salta en omgeving (het “echte” Zuid Amerika), Mendoza voor de wijnen, Bariloche voor het prachtige Merengebied, de Península Valdés voor wildlife als walvissen, zeeleeuwen en zeeolifanten, pinguins. El Calafate met de gletsjers, El Chaltén om mooie wandeltochten te maken en Ushuaia om te gebruiken als vertrekpunt voor een Antartica cruise.

Voor het Chileense gedeelte: San Pedro de Atacama (bereikbaar vanaf Salta) is prachtig met de woestijn, de Tatio Geisers, de Maanvallei. Hoofdstad Santiago voor een dagje, combineren met Valparaiso. En in het zuiden natuurlijk Torres del Paine, maar hier is low budget ook echt onmogelijk. Een bed op een slaapzaal in een refugio kost al meer dan US$70 per persoon (!!). Wel één van de mooiste parken van Zuid Amerika.

Afstanden in dit deel van Zuid Amerika zijn enorm, ik zou dus aanraden om hier en daar ter plekke een auto te huren, bijvoorbeeld in Salta, maar ook in Mendoza en Bariloche. En tussen die gebieden vliegen of de nachtbussen nemen. Suerte!

Hallo Henk,

Beste periode voor reis zoals je deze in gedachten hebt is tussen november en februari. Als je 4 weken hebt zou ik me beperken tot Buenos Aires & Patagonië. Als je beslist Chili mee wilt pakken kan dit in omgeving Bariloche of rond Puerto Natales/Punta Arenas.

Low budget reizen is erg lastig, Antartica is dure bestemming, evenals Patagonië in het hoogseizoen. Misschien kun je in plaats van Antartica de cruise tussen Ushuaia en Punta Arenas overwegen, is natuurlijk niet hetzelfde, maar geeft hele goede indruk van dit gedeelte aan het einde van de wereld.

Qua autohuur: zou ik niet doen in Ushuaia. Beter is auto huren in El Calafate en daarmee El Chaltén en Torres del Paine te bezoeken. Daarna terugkeer naar El Calafate (scheelt forse drop off kosten) en dan vlucht naar Ushuaia (directe vlucht van 1 uur).

Maak er een mooie reis van,

groet,

Jan

Allemaal ontzettend bedankt voor de reacties. We gaan er verder mee puzzelen. Gelukkig hebben we tijd genoeg, er staat nog niets vast. Ik laat het weten hier!

Thanks!

Is het een groot risico als je Ushuaia op de bonnefooi doet? Of zul je dan Antarctica nooit zien?

Ik snap je vraag niet Henk? Bedoel je dat als je naar Ushuaia gaat en dan gewoon kijkt óf je ergens “last minute” meekan naar Antartica? Als je dát bedoelt denk ik dat het vrij lastig gaat worden, die reizen zijn ruim van te voren geboekt (vragen om veel voorbereiding en logistiek)…

Ja dat bedoelde ik maar dat is dus niet mogelijk?

Het is mogelijk als je ruim de tijd neemt voor Ushuaia (denk aan 7-14 dagen) en iedere dag in de haven vragen, of bij Antartica bureautjes in de stad. Volgens mij was er hier op WW ook iemand die zo een last minute tocht heeft geboekt voor een flink lager bedrag. Maar geen garanties uiteraard :slight_smile:

Edit: In dit topic staat aardig wat bruikbare info! http://www.wereldwijzer.nl/showthread.php?t=76880

Weet iemand internet site(s) van bedrijven die Antarctica cruises doen onder tussenkomst van tussenpersonen/reisburo’s?

Waar je dus rechtstreeks kan boeken.

Volgens mij geen enkele, de maatschappijen werken alleen maar samen met (gespecialiseerde) agencias. De reden? Zal vast met risico´s te maken hebben en met budget: ze kunnen zich geen enorm marketingbudget veroorloven?

Wij werken samen met www.polarcruises.com, maar denk dan niet dat je dan bij ons nóg meer betaalt dan direct bij Polar. Boek je via ons, dan krijg je juist een korting :slight_smile: Ik zou dus een rondje prijsvergelijken doen als ik jou was om te zien waar je de beste prijs krijgt, hoewel het elkaar allemaal niet veel ontloopt. Let ook op service natuurlijk. En stuur ons een mailtje :wink:

Oceanwide expeditions in Vlissingen. Daar kan je rechtstreeks boeken en dan heb je ook gewoon een Nederlands schip. Ik ga met hun begin maart voor 12 dagen.

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

We hebben geboekt.

Weet iemand of het mogelijk is om te rijden met de auto van El Calafate naar Usuaia?

 • Wat voor een type auto?

 • Waar het beste te huren?

 • Routetips?

 • Waar vliegtickets kopen? (Goedkoop en flexibel)

Alvast bedankt voor het meedenken.

Verzonden vanaf mijn iPhone met Wereldwijzer Reisforums

Dat kan maar dan moet je wel een stukje door Chili rijden. Alle grote verhuurders zitten in Argentinië dus je kan ze het beste gewoon mailen.

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk

@Henk: waar je wel rekening mee moet houden is dat je forse drop-off kosten gaat betalen als je een auto huurt in El Calafate en achterlaat in Ushuaia. Als het überhaupt al kan, want ik twijfel daar over (is namelijk best lastig traject met eerst stukje Chili etc.). Ook heb je voor het oversteken van de grens met een huurauto een speciale permit nodig (kost nu zo`n 80 US$ geloof ik),

groet uit Argentina,

Jan

We hebben inmiddels binnenlandse vluchten geboekt. Dank voor het meedenken, erg gewaardeerd!

Verzonden vanaf mijn iPhone met Wereldwijzer Reisforums

Bij wie heb je geboekt? Ik heb vorige week met Aereolinias Argentinas gevlogen. Heb wel premium economy genomen. Alles liep perfect.

Verstuurd vanaf mijn SM-G900F met Tapatalk