Purmamarca

Purmamarca Argentinië, een plaats waar de stilte alleen wordt verbroken wanneer de natuur beslist. Net terug van een rondreis door Tucuman, Salta en Jujuy met als hoogtepunt een overnachting in Purmamarca. De plaats ooit bezocht door onze huidige Koningin Máxima.

[SIZE=4]Purmamarca is een dorp gelegen in het noorden van Argentinië. Het kleine dorp ligt op 2192 meter boven zeeniveau. Purmamarca ligt aan de voet van de berg Cerro Siete Colores (berg van de zeven kleuren). Het klimaat van de regio is mild met een gemiddelde temperatuur van 20 graden Celsius, met maximaal 25 graden Celsius en minimaal 2 graden Celsius.

Het stedelijk gebied met gebouwen en constructies uit modder en daken van de enorme cactus, vindt u hoofdzakelijk rondom de kerk uit het jaar 1648 en ingewijd als Santa Rosa de Lima. De kerk van Santa Rosa wiens feestdag wordt gevierd op 30 augustus, wordt gekenmerkt door een pittoreske kapel. In het jaar 1941 werd het uitgeroepen tot Nationaal monument vanwege de architectuur, schilderijen en beelden. Op het plein wordt permanent een markt gehouden, waar u regionale producten, zoals aardewerk, tapijten gemaakt met weefgetouwen, poncho’s, muziekinstrumenten en traditionele kleding kunt kopen. De hoeden in tientallen kleuren zijn een schitterende herinnering van uw bezoek aan het noorden van Argentinië. In de omgeving van Purmamarca kunt u tijdens het wandelen of paardrijden genieten van het landschap, de prachtige rotsformaties en uitzichten.

[/SIZE]Purmamarca is een van de meest pittoreske dorpjes in de Humahuaca vallei.
In Purmamarca kunt u heerlijke typische gerechten proeven. Natuurlijk de welbekende empanadas met vlees, kip of kaas, maar natuurlijk moet u ook het gerecht uit de regio, Locro proberen (mais, rundvlees, ui, pompoen) en dat alles in een koloniale sfeer.
Purmamarca is dit alles en nog veel meer. Een plek waar u in desolate verlaten straten kunt lopen, een plaats waar de stilte alleen wordt verbroken wanneer de natuur beslist. Daar waar de mens alleen maar kan luisteren.