Profiel: Kwagala Foundation / Vrijwilligerswerk

Over ons
De Kwagala Foundation is een nieuwe organisatie voor internationale samenwerking. We ondersteunen maatschappelijke en sociale projecten in ontwikkelingslanden en organiseren in Nederland activiteiten om deze projecten financieel te kunnen ondersteunen.
De Kwagala Foundation richt zich op kinderen die, om welke reden dan ook, geen kind kunnen zijn. We zetten ons speciaal in voor lichamelijk en/of verstandelijk beperkte kinderen in ontwikkelingslanden. Zij worden vaak vergeten, weggestopt en aan hun lot overgelaten.
Het uitgangspunt van de Kwagala Foundation is om met elkaar te werken aan de realisatie van de millenniumdoelstellingen.

Projecten
Thai Child Development Foundation - Thailand
De Thai Child Development Foundation is een centrum, gevestigd in zuidelijk Thailand. Je kunt voor minimaal één week als vrijwilliger gaan werken in dit ecologische project, waar alles wat 's avonds op je bord ligt, je diezelfde dag hebt geplukt. Ook bestaat het werk uit het werken met kinderen van de speciale school (kinderen met een beperking), activiteiten organiseren voor lokale kinderen en paardrijden (optioneel).

Budaka Children’s Home - Oeganda
Het Budaka centrum, is een centrum speciaal voor kinderen met een beperking. Zij kunnen vast verblijven op dit terrein, of dagbehandeling volgen. Het centrum biedt medische zorg en behandeling/therapie voor kinderen met een beperking.

Creative Infant School - Oeganda
De Kwagala Foundation biedt per 1 januari 2012 studiebeurzen aan aan weeskinderen van de Creative Infant School in Kampala. Voor 150,- per jaar kan een kind één jaar lang naar school. Ook worden van dit bedrag de lerarensalarissen betaald. Leraren verdienen nu maar 50,- per maand. Hierdoor kunnen zij zelf amper hun eigen kinderen naar school laten gaan.

Ngora Dovenschool - Oeganda
De Dovenschool voor dove en doofblinde kinderen is een prachtig project in een Afrikaans dorpje.
Iedereen kan op deze school komen werken. Als je een opleiding hebt in het onderwijs kan je ook daadwerkelijk lesgeven. Andere werkzaamheden zijn: ondersteunen bij lesgeven, activiteiten organiseren, renoveren/bouwen/schilderen. Ook stages zijn mogelijk. Verblijf in het guesthouse van de dovenschool.

Ngora Kraamkliniek - Oeganda
De Ngora kraamkliniek ligt op 100 meter van de dovenschool. Dit project is speciaal voor mensen met een opleiding in de zorg/medische wereld. De kliniek bestaat uit een ziekenhuis en speciale kraamkliniek, waar mensen voor worden gezocht. Ook stages zijn mogelijk. Verblijf in het guesthouse van de dovenschool.

Zenji - Zanzibar
Ons project in Zanzibar is het Zenji project. Hier kun je als vrijwilliger voor korte en lange projecten naartoe. De basis van het project is het trainen van lokale vrouwen voor duurzaam ondernemerschap. Zenji wil ervoor zorgen dat vrouwen zichzelf kunnen onderhouden. Zenji heeft een eigen atelier en winkel, waar deze vrouwen in werken. Momenteel worden er sieraden gemaakt van papier. Graag willen we dit bestand in de toekomst uitbreiden en hier hebben we jou hulp bij nodig! Iedereen kan zich aanmelden voor dit project. Er wordt per persoon gekeken waar je interesses liggen en er wordt aan de hand hiervan een project voor je samengesteld.

Privéreizen door Kenia en Tanzania
De kwagala Foundation biedt privéreizen aan door Kenia en Tanzania met Go-Africa-Safaris&Travel. Wij hebben samen verschillende reizen samengesteld; speciaal voor vrijwilligers, voor safari liefhebbers, voor safari liefhebbers die ook van de kust willen genieten e speciale projectreizen.

Meer informatie
Voor meer informatie bekijk onze wensite: www.kwagalafoundation.nl of stuur een mailtje naar info@kwagalafoundation.nl.
Een privébericht is natuurlijk ook welkom.

We hopen je binnenkort te mogen verwelkomen bij één van onze projecten